Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dzień dobry :)
Odpowiedz

Dzień dobry :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem tej strony i bardzo mi się podoba ale jak czytam Wasze posty bez przywitania się czuję się trochę jakbym była jakimś podglądaczem-zboczuchem :) więc witam się oficjalnie. Mam 34 lata i dopiero teraz zaczęłam się starać o pierwsze dziecko. I ja nie wiem jak Wy to dziewczyny wytrzymujecie??? Chyba będę mistrzem w nakręcaniu się bo to mój pierwszy cykl starań a ja o niczym innym nie myślę. Chore to jakieś :/ Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Nas kciuki :)

Nona, lililolo, Iwka, momo1009 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszy każda się nakręca :) Przy drugim i trzecim też... potem zaczyna się szukanie przyczyn i popadanie w rozpacz gdy wychodzą różne schorzenia...
    Ale życzę Ci z całego serca abyś ty nigdy w nią nie popdała :)

vanessa, Iwka, vincaminor lubią tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę o tym myślę bo młodziutka już nie jestem. Zobaczymy co będzie :) Teraz jadę w weekend na działkę i oczywiście będzie grill z piwkiem i w sumie to chyba bym wolała wcześniej dostać okres niż potem się bać, że utopiłam płodzik w browarze :)

Iwka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:42

Iwka lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boską masz sygnaturkę :) Oczywiście jak tylko ją przeczytałam zaczęłam ćwiczyć :)

Iwka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)
    a po ponad 3 letniej walce już wszystko mija :P i ma się ogólny ToMiWisizm na te starania :P
    miłego dnia :)
    g61008.gif

Iwka, shimmer_lip lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • lililolo Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem tej strony i bardzo mi się podoba ale jak czytam Wasze posty bez przywitania się czuję się trochę jakbym była jakimś podglądaczem-zboczuchem :) więc witam się oficjalnie. Mam 34 lata i dopiero teraz zaczęłam się starać o pierwsze dziecko. I ja nie wiem jak Wy to dziewczyny wytrzymujecie??? Chyba będę mistrzem w nakręcaniu się bo to mój pierwszy cykl starań a ja o niczym innym nie myślę. Chore to jakieś :/ Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Nas kciuki :)
    Hej hej :)
    Ja jeszcze nie zaczęłam się starać, a już jestem nakręcona i tylko o dziecku myślę... ;) Na razie etap badań, a co dopiero jak co rzeczy przejdziemy.

Nona lubi tę wiadomość

Lena '88. Planująca starania...

cbprxqpkudpypr0x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:42

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby to nakręcanie jeszcze przed staraniami Was nie zablokowało :) powodzenia życzę :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nakręcanie się złapało dopiero jak zaczęłam mierzyć temperaturę. Serio wcześniej było normalnie. A zaczęłam bo wieczorami miałam ciągle powyżej 37,2 a mi się to nigdy nie zdarza. Ogólnie to do tej pory byłam raczej nisko temperaturowa (normalnie miewam koło 36,4). Nic zobaczymy. Tylko czas mi prawdę powie. A głupia jestem jak but bo ciągle wszystkim opowiadam o różnych rzeczach i chyba jestem w życiu za szczera jednak. A to jest trochę tak, że jedna osoba szczerze się z tobą i cieszy i płacze a druga tylko czeka na potknięcie :/

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Mnie nakręcanie się złapało dopiero jak zaczęłam mierzyć temperaturę. Serio wcześniej było normalnie. A zaczęłam bo wieczorami miałam ciągle powyżej 37,2 a mi się to nigdy nie zdarza. Ogólnie to do tej pory byłam raczej nisko temperaturowa (normalnie miewam koło 36,4). Nic zobaczymy. Tylko czas mi prawdę powie. A głupia jestem jak but bo ciągle wszystkim opowiadam o różnych rzeczach i chyba jestem w życiu za szczera jednak. A to jest trochę tak, że jedna osoba szczerze się z tobą i cieszy i płacze a druga tylko czeka na potknięcie :/
    fajnie, że się obserwujesz i poznajesz swoje ciało, jednak by temp. była miarodajna by można było coś konkretnego wyczytać z wykresu temp. powinna być mierzona o tej samej godzinie max do godz. 7:00 bo później automatycznie zwiększa się praca organizmu i temp. jest wyższa oraz przed pomiarem powinno wystąpić 3h nieprzerywanego snu :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, wiem ale przed ostatnim okresem byłam chora. Stąd mierzenie temperatury. Jak już czułam się lepiej sprawdziłam czy temp wróciła do normy i nie wróciła. Dlatego zaczęłam mierzyć temp rano :)I stąd też mój wykres nie jest od 1 dc :) Ale faktem jest, że im dłużej oglądam wykresy dziewczyn i komentarze pod nimi tym bardziej jestem zadziwiona ile to człowiek musi wiedzieć żeby w ciążę zajść :)
    A że do godz 7 to nie wiedziałam. Myślałam, że do 8. Skomplikowane to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 16:14

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • munirka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) kiedyś to kobiety nie zwracały na nic uwagi i miały po kilkoro, albo i nawet naścioro dzieci.. a my, niby tak uświadomione i znające swój organizm wręcz musimy walczyć o chociaż jedną naszą kruszynkę.. :( co jest z nami nie tak? co się zmieniło? kiedyś rzadko która para nie miała potomstwa, a teraz tyle problemów, badań, leków itp. shimmer_lip mam nadzieję, że będziesz w gronie szczęśliwych kobitek, którym szybko udało się przejść na fioletową stronę mocy :) Trzymam kciuki :)

momo1009 lubi tę wiadomość

hjo0q0v.png
  • munirka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak na Twoim wątku powitalnym wylewam swoje żale :) Dużo jest dziewczyn, którym szybciutko udaje się zajść w ciążę, a ja tu na dzień dobry z grubej rury o czarnych scenariuszach.. ;) a to przecież taki miły okres czasu bliskości z drugą osobą :) będzie dobrze :)

hjo0q0v.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja Cię absolutnie rozumiem :) i tak się też nad tym zastanawiam. Skąd człowiek, który zaczyna starania ma wiedzieć czy jest płodny czy nie? Jak czasami czytam o badaniach które dziewczyny robiły to nie wiem o co chodzi :/ lekarze nie są skłonni dawać głupich skierowań na morfologię a co dopiero mówić o skomplikowanych badaniach płodności. Mówię oczywiście o państwowych lekarzy (na prywatnych za bardzo mnie nie stać niestety).
    A tak poza tym to myślę, że każda z nas zaczynając starania myśli sobie, że problemy mają inni a może mi się właśnie uda za pierwszym podejściem, może ja będę tą szczęściarą??? Tylko z tego co widzę po znajomych to najszybciej zachodzą ci którzy moim zdaniem nigdy dzieci mieć nie powinni (wpadki kiedy małżeństwo jest fikcją). Nic to jednak :) Trza mieć wiarę i nadzieję i każdej z Nas życzę szybkiego szczęścia :)

Nona, momo1009 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 21:39

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ