dziewczyny prosze o rade!!!
-
Zwariowałas ze tak spytam??? Wrzuć na luz albo idź zrobić betę. Na pewno to nie jest objaw poronienia!!!!! Także glowa do góry.
vanessa, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Naczytalalam sie ze jak przestaly bolec piersi to niektore poronily bo mialy za malo progesteronu..od samego rana placze i nie moge sie skupic na niczym..Bylam u lekarza 3 dni temu ale powiedzial ze ciaza jest jeszcze nie widoczna bo bardzo wczesna i ze mam przyjsc za 3 tygodnie..
-
nick nieaktualny
-
Nie dziekuje poki co, poki nie pojde do lekarza i bedzie to pewna ciaza to chyba nie bede sie umiala cieszyc w pelni, 5 testow a ja ciagle mam w glowie " pewnie pomylka" "zle pewnie wyszly" " 50% ciaz w pierwszych tyg ulegaja poronieniu"...;/ nie powinnam miec takich mysli ale sie boje.
-
Taak i robilam przez pierwsze dni, dopoki nie naczytalam sie o poronieniach samoistnych, o tym ze baaardzo duzo kobiet nawet nie wie ze jest w ciazy a porania, itd. a ja w sumie testy robilam kilka dni przed terminem okresu i 3 wyszly pozytywnie kolejne 2 zrobilam juz w dzien spodziewanego okresu i tez pozytywne, wiec ciaze wykrylam baardzo wczesnie, stad moje obawy ze moge jeszcze okres dostac..;/
-
Kasiat z objawami ciążowymi (typu ból piersi, mdłości/wymioty) jest tak, że raz są potem znikają, potem wracają i właściwie nie ma na nie reguły. Piersi mogą spokojnie przestać boleć, za kilka dni ból może powrócić i znów nie będzie dawał spokoju, ale równie dobrze może zastąpić go inny objaw.
Można odczuwać pełen pakiet objawów i poronić, a można nie odczuwać praktycznie wcale i donosić ciążę bez problemów.
Jeżeli bardzo się martwisz zrób betę + poziom progesteronu, jeśli będzie niski mykać na szybko do lekarza i medycznie wspomóc organizm, z samego siedzenia i martwienia się nic nie przyjdzie.
(Betę należy powtórzyć po 48h żeby móc ocenić czy poziom jest dobry, pojedynczy wynik o niczym nie świadczy.) -