X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziwny cykl miesiaczkowy..
Odpowiedz

Dziwny cykl miesiaczkowy..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem tu nowa ale juz od dawna sledze watki dotyczyce kobiet starajacych sie o dziecko Mam spory dylemat na temat mojego cyklu miesiaczkowego. 07.11.14 wyjelam implant antykoncepcyjny po 5 dniach dostalam miesiaczke (13.11.14) trwala 5 dni normalne krwawienie. Lekarz poinformowal mnie ze plodnosc wraca bardzo szybko i ze nie ma zadnych przeciwskazan na rozpoczecie staran o dzidziusia juz w pierwszym cyklu. Tak wiec zaczelam odliczanie i obserwacje zblizaly sie dni plodne 12 dc i 13dc sluz plodny oczywiscie przytulanko bylo. a ku mojemu zdziwieniu na 14dc dostalam plamienia ktore trwalo 4 dni (slabe plamienie na wkladce brazowe) dzisiaj jest 27dc test ciazowy negatywny tylko co mnie bardzo zdziwilo to to ze zrobilam rowniez test owulacyjny i zdecydowanie wyszedl pozytywny (druga kreska tak samo mocna jak kontrolna) teraz nie mam pojecia czy te plamienie w polowie cyklu bylo miesiaczka i dopiero teraz mam owulacje? Obecnie szyjka srednio niska a sluz mleczny lekko rozciagliwy. temperatura utrzymuje sie od kilku dni 37.0 nie mam pojecia co o tym myslec?? czy jest ktos kto mial podobne doswiadczenia?

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długo byłaś na tej wkładce? Antykoncepcja hormonalna ma to do siebie, że potrafi nieźle rozwalić hormony i później przez jakieś kilka miesięcy po odstawieniu się normują... Więc różne dziwne rzeczy się mogą teraz dziać :D Gdyby jakieś niepokojące objawy się utrzymywały, to zawsze możesz się dla pewności przejść do lekarza.

Mania1718 lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impant antykoncepcyjny mialam 8 miesiecy.Jego dzialanie polegalo na wstrzymaniu owulacji. Lekarz tlumaczyl mi ze plodnosc wraca niemal natychmiast. Mowil rowniez ze nie ma potrzeby czekac kilka cykli na rozpoczecie staran o dziecko. Niestety nie mam mozliwosci odwiedzic tutaj ginekologa ani wykonac jakichkolwiek badan (mieszkam w UK) dla tutejszych lekarzy wszystko jest w normir :D

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w normie ;)

• Maczek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak... Antyki hormonalne bardzo mieszają w gospodarce hormonalnej, więc daj sobie czas na unormowanie.

K7KTp2.png
    VMlC.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ