Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne dziwny ostatni cykl- prośba o interpretacje
Odpowiedz

dziwny ostatni cykl- prośba o interpretacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • syl007 Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    może któraś z Was będzie w stanie wypowiedzieć się na temat mojego sotatniego cyklu.

Pomiaru temepraturu dokonuję dopiero od obecnego cyklu.
    Ostatni mój cykl trwał 48 dni. W 27 dni cyklu podczas wizyty u gina oraz wykonanego usg, stwierdził że właśnie trwa owulacja, chwilę po gdyż jest jeszcze śluz płodny. Przez kolejne 3 tygodnie nie pojawiał się okres mimo ze zawsze mam regularną fazę lutealną (14 dni). Testy wychodziły negatywne więc po tych 21 dniach (48 dzień cyklu) znowu wizyta u tego samego lekarza . Na USG otrzymuję informację że jest pęcherzyk graffa 20 mmm, śluz płodny itp i za chwile będzie owulacja i że jednak to poprzednia diagnoza nie była owulacją.
    PO czy UWAGA tutaj największy HIT - następnego dnia dostałam okresu...

Czuję się zagubiona, i nieiwem co mam myśleć czy to niekompetenty lekarz czy moj ogranizm to czeski film...
    Czy lekarz mogl az tak się pomylić?? co to było w takiem razie te 20 mm ??

Pytanie czy miałam owulację, jeśli tak to kiedy czy jej nie miałam czy ciężko stwierdzić.

P.S. Biorę dostniex na uregulowanie 1 fazy cyklu. Robiłam sporo badania hormonalnych i wszystko w normie.

22dc7801b44b86e32fb2cea640bc452d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nawet możliwe że miałaś 2 owulacje w cyklu. Mnie lekarz mówił że jak najbardziej może się tak zdarzyć. Może też tak być że jajniki działają sobie a endometrium sobie. Jeżeli będą Ci się takie jaja powtarzać w kolejnych cyklach to dręcz lekarza.

A co się zadziało w tym cyklu to się pewnie nie dowiemy ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ