Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
RinTinTin wrote:Tak, dla mojego wieku jest od 0.95 - mam 34 lata.
Dziewczyny czy któraś z Was spotkała się z tak niskim wynikiem?
Edit wizytę u gina mam dopiero początek maja
Ja miałam 0,4 a teraz mam 2,72. Amh powinno się robić w 2-3dc (dowiedziałam się po fakcie i za drugim razem wykonałam badanie w dobrym czasie). Amh świadczy o ilości pęcherzyków więc najlepszym czasem do tego jest faza folikularna, bo wtedy one rosna. Dobrze też amh robić w laboratorium, które bada próbkę na miejscu. Długie przechowywanie fałszuje wynik i zaniża. Najlepiej jakby Twój ginekolog przed owulacja sprawdził na USG stan jajników i ile masz pęcherzyków antralnych. Nie martw się na zapas 😅 ile mnie to badanie nerwów kosztowało szkoda gadać. A na koniec okazało się że jest ok. Jak chcesz więcej poczytać to jest taka grupa na FB o niskim amh. Tam dziewczyny dużo pomagają, a i niejednokrotnie zachodzą w ciążę naturalnie 😉Eniana lubi tę wiadomość
-
RinTinTin, wkleję Ci tu linka z pierwszej strony. Odsłuchaj sobie, może podniesie Cię na duchu 😊
https://open.spotify.com/episode/75VZh4VUmYByq6VqeirQsL?si=UmboioeaREi9OPSbTnQP7QRinTinTin lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Mam wyniki, oczywiście nic z nich nie czaję, może jest tu jakaś mądra głowa co podpowie czy jest w sumie ok, czy konsultować w miarę szybko? 😊 bo w necie to pewnie z normami tak samo jak z TSH 🙄
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
rozalaa wrote:
znajdź kalkulator homa i oblicz moim zdaniem ładnie, nie ma co się przyczepić 😊 chciałabym takie 🤞😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 20:42
Termin 03.07.25 🩷 -
Znalazłam, tego Homa współczynnik wychodzi ok. Jedyne co źle tam wychodzi z tego co przepatrzyłam to insulina 1h po obciążeniu jest zbyt wysoka, bo do 50 powinna być. A tak to chyba ok, ślepa uliczka 🙄👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Dziewczyny czesc. Nie ma szans, nie nadrobię Was.
Zaczynam spowrotem żyć i trochę chyba czasu mniej mam, bo wróciłam do kilku pasji. To jakieś fotki obrobie, to wysciskam źrebaka, to coś obejrzymy wspolnie sobie. A jeszcze trzeba sprzątać te salony własne. 😆 A i spać zaczęłam chodzić normalnie i to po prostu przez to że jestem zmęczona o normalnej porze i zwyczajnie zasypiam. 😅
Także nie miejcie mi tego za złe, z reguły weekendy w ogóle są poza internetem i dobrze mi z tym. 💕 W końcu po swojemu, na luzie.
Widzę nowe kreseczki się pojawiły. Gratulacje dziewczyny, zwłaszcza że znane mi nicki. trzymam kciuki za dalsze rośnięcie larwików!
I oczywiście tulę Was wszystkie za biele i małpy, niestety również u znanych mi nicków. 😞 Mam nadzieję że przyjdzie na nas czas szybciej niż myślimy.
U mnie znowu gardło boli, temperatura jakaś... 37,6... Skończy się na tym że w czwartek nie pojadę do biura tylko do lekarza. 🙄 Trzeci raz w przeciągu pół roku, no kociokwiku idzie dostać. Chyba nadrabiam te lata co w ogóle nowe chorowałam. Piję właśnie mega miksturę (kwiat nagietka, mięta, imbir, kurkuma, miód, cytryna) i liczę na to że postawi mnie na nogi. Na jutro mam urlop, muszę lecieć do urzędu kilka spraw załatwić i będę się kurować.
Na pocieszenie wysyłam moją kochaną dziadówkę Panna Cotte z połową mojej "domowej" gęby. Dzieci nie mam to chociaż na źrebaczki mogę przelewać miłość. 🤫
ChocoMonster, rozalaa, Emka06, MałaStokrotka, Angelika95, Nataliii, Paula29, Niezapominajka95, Paucia, malutka203, Rica, Incognitka, Amunicja, Beezi, Niemampomyslunanick, Biedronka@, kwiatek100, Paprota9418, Aśka, Eniana, justme, Lipcowa, ELka lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
rozalaa wrote:Znalazłam, tego Homa współczynnik wychodzi ok. Jedyne co źle tam wychodzi z tego co przepatrzyłam to insulina 1h po obciążeniu jest zbyt wysoka, bo do 50 powinna być. A tak to chyba ok, ślepa uliczka 🙄
Jak masz możliwość to pokaż to ginkowi od niepłodności albo endokrynologowi. Z reguły ogarniają wyniki krzywej i nie trzeba z tym latać do diabetologa.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Dziewczyny czesc. Nie ma szans, nie nadrobię Was.
Zaczynam spowrotem żyć i trochę chyba czasu mniej mam, bo wróciłam do kilku pasji. To jakieś fotki obrobie, to wysciskam źrebaka, to coś obejrzymy wspolnie sobie. A jeszcze trzeba sprzątać te salony własne. 😆 A i spać zaczęłam chodzić normalnie i to po prostu przez to że jestem zmęczona o normalnej porze i zwyczajnie zasypiam. 😅
Także nie miejcie mi tego za złe, z reguły weekendy w ogóle są poza internetem i dobrze mi z tym. 💕 W końcu po swojemu, na luzie.
Widzę nowe kreseczki się pojawiły. Gratulacje dziewczyny, zwłaszcza że znane mi nicki. trzymam kciuki za dalsze rośnięcie larwików!
I oczywiście tulę Was wszystkie za biele i małpy, niestety również u znanych mi nicków. 😞 Mam nadzieję że przyjdzie na nas czas szybciej niż myślimy.
U mnie znowu gardło boli, temperatura jakaś... 37,6... Skończy się na tym że w czwartek nie pojadę do biura tylko do lekarza. 🙄 Trzeci raz w przeciągu pół roku, no kociokwiku idzie dostać. Chyba nadrabiam te lata co w ogóle nowe chorowałam. Piję właśnie mega miksturę (kwiat nagietka, mięta, imbir, kurkuma, miód, cytryna) i liczę na to że postawi mnie na nogi. Na jutro mam urlop, muszę lecieć do urzędu kilka spraw załatwić i będę się kurować.
Na pocieszenie wysyłam moją kochaną dziadówkę Panna Cotte z połową mojej "domowej" gęby. Dzieci nie mam to chociaż na źrebaczki mogę przelewać miłość. 🤫
siesiepy, Paula29 lubią tę wiadomość
👩 28 lat 👦 31 lat
9cs - ten szczęśliwy 😍
12.04 (10dpo) ⏸️
14.04 beta 88, prog 20
15.04 beta 123,5
18.04 beta 535.24 🥳🥳🥳
20.04 pęcherzyk 4mm we właściwym miejscu🥰
01.06 4cm machającego człowieczka, problemy z szyjką - leżymy
07.08 - połówkowe, 392g zdrowej dziewczynki 🩷
25.09 - 1100g 🥰
13-21.11 - 2300g, skurcze, zagrażający poród przedwczesny, szpital
04.12 - ciąża donoszona 🥳 ponowne skurcze, przyjęcie do szpitala na cc (ułożenie miednicowe)
05.12 - witamy naszą cudną Jagódkę, 2940g, 56cm 🩷🩷🩷 (37+1)
-
Mała osska, tulę za biel 😢
Emka, cudowne wieści! Teraz tylko działać 🔥🔥🔥 pamiętaj, że podobno po drożności szanse wzrastają, także mocno trzymam kciuki 🤞🍀
Beezi, wpisz mnie na testowanie na 27.04 🙂 to będzie 14 dni po zastrzyku, tylko czy ja tyle wytrzymam 🙈siesiepy, Emka06, mala_osska lubią tę wiadomość
-
Beezi, wpisz mnie proszę na 28.04. Taki puściutki że aż szkoda
Czy siknę wcześniej? Bardzo możliwe xd
W sobotę będę jechać do labu ogarnąć tarczycowe parametry, aż mnie korci, żeby zbadać też betę 🙈 a jak nie wtedy, to najpóźniej z drugim progiem 🙈
Ah czytałam na wątku marcowym (który sobie podczytuję, bo mam jakiś taki sentyment), że dziewczyny pisały, że na początku, albo i teraz jest, było im strasznie zimno. Zgadnijcie, kto w domu siedzi pod kocem albo w 2 polarach a i tak mu zimno i ma dreszcze no i co mu się za myśli odpalają 🙈 piszę wam, bo aż nie chce mężowi na nerwy działać bardziej ;pSzuumFal, balbina28 lubią tę wiadomość
-
@Siesiepy! Masz przepiękna „połowę domowej gęby”❤️
Mnie też tu dużo mniej w ostatnim czasie, ale wrócę do was jak tylko wszystko potoczy się zgodnie z planem🫣
Poproszę o małe kciuki za mnie jutro… mam dwie ważne rozmowy które mogą zmienić wiele🤞🏽Paula29, Emka06, malutka203, siesiepy, Rica, Beezi, Niemampomyslunanick, agentka93, alauda, SzuumFal, Cukruś, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Dziewczynki tule za biele i gratuluję dwóch kreseczek ❤
Mało mnie tutaj ostatnio, ale jak już wiecie zawirowania w pracy i ogólnie nastrój jakiś gorszy. Jakoś tak wyszło, że w tym miesiącu odpuściłam mierzenie temperatury i testy owulacyjne.
Pytanko mam, zupełnie nie tematowe, czy któraś z Was robi sobie rzęsy? Zastanawiam się nad zrobieniem na wakacje i szukam plusów i minusów 😆01.12 👫
06.22 💒
11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔
03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
04.23 cb 💔
06.23 ⏸💙
👩30 👨32 -
Avelinee wrote:Dziewczynki tule za biele i gratuluję dwóch kreseczek ❤
Mało mnie tutaj ostatnio, ale jak już wiecie zawirowania w pracy i ogólnie nastrój jakiś gorszy. Jakoś tak wyszło, że w tym miesiącu odpuściłam mierzenie temperatury i testy owulacyjne.
Pytanko mam, zupełnie nie tematowe, czy któraś z Was robi sobie rzęsy? Zastanawiam się nad zrobieniem na wakacje i szukam plusów i minusów 😆
Avelinee ja robię sobie na urlop - raz w roku 😆 czuje się wtedy odmieniona i od razu nastrój lepszy 😆 lepiej tylko zrób wcześniej żebyś się do nich przyzwyczaiła i sprawdziła,czy nie masz alergii na klej ja jak 1 raz robiłam (chyba 3 lata temu),poszłam dzień przed wyjazdem i dostałam alergii na klej...miałam oczy czerwone jak królik,więc nie polecam
Najlepiej idź ok tygodnia przed wyjazdem i powinno być oki
Plusy na pewno są takie,że nie spędzasz dodatkowego czasu na malowaniu się (jeśli robisz to na co dzień)Avelinee lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Pytanko mam, zupełnie nie tematowe, czy któraś z Was robi sobie rzęsy? Zastanawiam się nad zrobieniem na wakacje i szukam plusów i minusów 😆Avelinee lubi tę wiadomość
👩 28 lat 👦 31 lat
9cs - ten szczęśliwy 😍
12.04 (10dpo) ⏸️
14.04 beta 88, prog 20
15.04 beta 123,5
18.04 beta 535.24 🥳🥳🥳
20.04 pęcherzyk 4mm we właściwym miejscu🥰
01.06 4cm machającego człowieczka, problemy z szyjką - leżymy
07.08 - połówkowe, 392g zdrowej dziewczynki 🩷
25.09 - 1100g 🥰
13-21.11 - 2300g, skurcze, zagrażający poród przedwczesny, szpital
04.12 - ciąża donoszona 🥳 ponowne skurcze, przyjęcie do szpitala na cc (ułożenie miednicowe)
05.12 - witamy naszą cudną Jagódkę, 2940g, 56cm 🩷🩷🩷 (37+1)
-
Siesiepy piękna buźka 🤩 pozdrowionka dla Ciebie i źrebaczka:))
Gratuluję ⏸️ kreseczkom i przyrastającym betom ❤️🥰 trzymam nadal za Was kciuki dziewczynki 🤞🍀🤩
Sandra,jak u Ciebie Kochana? Jak się czujesz? Wiadomo już kiedy wychodzisz do domku? 😘❤️siesiepy lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
03. 2023 - CB 4t 💔
[/url] -
Pytanko mam, zupełnie nie tematowe, czy któraś z Was robi sobie rzęsy? Zastanawiam się nad zrobieniem na wakacje i szukam plusów i minusów 😆
PS znalazłam fajną alternatywę,mniej inwazyjną - rzęsy magnetyczne polecam generalnie miałam je m.in na swoim weselu trzymały się cały dzień i całą noc maluje się górną powiekę magnetycznym eylinerem,który jest dołączony do rzęs, przycina się rzęsy na odpowiednią szerokość,przykłada do powieki pomalowanej eylinerem i gotowe )Avelinee lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
03. 2023 - CB 4t 💔
[/url] -
Paucia wrote:Avelinee ja robię sobie na urlop - raz w roku 😆 czuje się wtedy odmieniona i od razu nastrój lepszy 😆 lepiej tylko zrób wcześniej żebyś się do nich przyzwyczaiła i sprawdziła,czy nie masz alergii na klej ja jak 1 raz robiłam (chyba 3 lata temu),poszłam dzień przed wyjazdem i dostałam alergii na klej...miałam oczy czerwone jak królik,więc nie polecam
Najlepiej idź ok tygodnia przed wyjazdem i powinno być oki
Plusy na pewno są takie,że nie spędzasz dodatkowego czasu na malowaniu się (jeśli robisz to na co dzień)
Ja nie miałam, ale znajoma „marudziła”, że haczy nimi o okulary przeciwsłoneczne 😂 to tak z minusów 😆Paucia lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj jakiś kijowy dzień, zmęczona, wróciłam z pracy to marzyłam żeby młody się położył w końcu spać a jak się położył o 19 to ja dopiero zwlekałam się z łóżka o 22 żeby się umyc. Jakby mnie coś łamało 🙈
Co do rzęs- na urlop świetna sprawa i nawet nie tylko na urlop wygodna rzecz, promienne oczy od samego rana i oszczędzony czas bo nie trzeba się wybitnie malować mi jedyne co w rzęsach przeszkadzało to potem jak wypadnie kilka sztuk i potem ciezko ujarzmić wachlarze 👀
Co do pracy, to ciagle słyszę, ze na rynku jakieś zawirowania 🙈 najlepiej to by teraz bylo zajść w ciąże i sie nie martwić 😅
SzuumFal lubi tę wiadomość
-
Paula29 wrote:Ja miałam 0,4 a teraz mam 2,72. Amh powinno się robić w 2-3dc (dowiedziałam się po fakcie i za drugim razem wykonałam badanie w dobrym czasie). Amh świadczy o ilości pęcherzyków więc najlepszym czasem do tego jest faza folikularna, bo wtedy one rosna. Dobrze też amh robić w laboratorium, które bada próbkę na miejscu. Długie przechowywanie fałszuje wynik i zaniża. Najlepiej jakby Twój ginekolog przed owulacja sprawdził na USG stan jajników i ile masz pęcherzyków antralnych. Nie martw się na zapas 😅 ile mnie to badanie nerwów kosztowało szkoda gadać. A na koniec okazało się że jest ok. Jak chcesz więcej poczytać to jest taka grupa na FB o niskim amh. Tam dziewczyny dużo pomagają, a i niejednokrotnie zachodzą w ciążę naturalnie 😉
Właśnie mam plan powtórzyć badanie w innym laboratorium i widzę, że ma to sens bo różnica jest ogromna. Wszędzie piszą, że faza cyklu nie ma znaczenia, ale sprawdzę zgodnie z Twoją rekomendacją.
Emka, białasasanka dziękuję za materiały, zaraz będę czytać i słychać.
Jesteście kochane i niezastąpione w trudnych chwilach ❤️ bardzo Wam dziękujęEmka06 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -