X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne EUROPE IVF - Praga Czechy
Odpowiedz

EUROPE IVF - Praga Czechy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Flofliper Koleżanka

Wysłany: 3 września, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

czy któraś z Was jest lub była w tej klinice? Chciałabym wymienić się doświadczeniami.

• Flofliper Koleżanka

Wysłany: 3 września, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesem pacjentką tej kliniki od roku i mam mieszane uczucia. Zacznę od tego, że mam 5 mięśniaków i powracające polipy (w ciągu ostatniego roku miałam 4 histeroskopie). W klinice miałam zamrożone 3 zarodki 4B/AA. Przed pierwszym transferem nie miałam żadnych badań (poza USG w Warszawie, którego zdjęcia wysłałam do kliniki). Transfer nieudany, brak implementacji zarodka. Na własną rękę wykonałam badania KIR w Warszawie. Wyniki są fatalne mam KIR AA i brak większości kirów implementacyjnych. Wysłałam to Mariji mojej koordynatorce ale nawet nie wiem czy to w ogóle pokaza Dr. Natalii. Nikt się do tego nigdy nie odniósł. Do drugiego transferu podeszłam praktycznie natychmiast bo od razu w kolejnym cyklu. Drugi transfer również nieudany, brak implementacji. Również żadnych badań mi nie zlecono przed drugim transferem. Został mi ostatni zarodek. Pisałam do Mariji co dalej, czy jakieś badania robić bo u mnie nie dochodzi w ogóle do implementacji. Ale poza „tak mi przykro” do dziś nie dostałam żadnego maila od lekarza…. Czy Wy jesteście zadowolone z tej kliniki…? Może tylko ja mam pecha ale naprawdę czuje się tam jak osoba ostatnia w kolejce, na którą nikt noe zwraca uwagi 😞 Zastanawiam się czy nie zabrać ostatniego zarodka do np. Reprofit w Ostrawie lub Eurofertil.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ