X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Faza lutealna a stosunek LH/FSH
Odpowiedz

Faza lutealna a stosunek LH/FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badania LH i FSh myśląc ze mam już okres ale były to nadal tylko plamienia przed okresem.. wyniki są wiec z fazy lutealnej, gdzie LH = 5,84 a FSH - 2,8. Wyniki są w normach labo dla tej fazy ale czy któraś z Was się orientuje, czy w tej fazie stosunek ten powinien być również blisko 1 ? Ostatnio fsh i LH badałam ok 1,5 roku temu i stosunek był 1,1 w I fazie cyklu.

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa, najbardziej wiarygodne wyniki są z 1 fazy cyklu. Na Twoim miejscu powtórzyłabym chyba nadania dla spokojności ;) Wydaje mi się, że w tej fazie stosunek też powinien oscylować wokół 1, jedynie wartości będziesz miała inne.
    Z mojego doświadczenia 1,5 roku temu stosunek LH/FSH miałam ~1, sprawdzałam miesiąc temu i był ~1,5 :/

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Naturalna niespodzianka ❤️
    preg.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ