X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Faza lutealna a stosunek LH/FSH
Odpowiedz

Faza lutealna a stosunek LH/FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badania LH i FSh myśląc ze mam już okres ale były to nadal tylko plamienia przed okresem.. wyniki są wiec z fazy lutealnej, gdzie LH = 5,84 a FSH - 2,8. Wyniki są w normach labo dla tej fazy ale czy któraś z Was się orientuje, czy w tej fazie stosunek ten powinien być również blisko 1 ? Ostatnio fsh i LH badałam ok 1,5 roku temu i stosunek był 1,1 w I fazie cyklu.

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa, najbardziej wiarygodne wyniki są z 1 fazy cyklu. Na Twoim miejscu powtórzyłabym chyba nadania dla spokojności ;) Wydaje mi się, że w tej fazie stosunek też powinien oscylować wokół 1, jedynie wartości będziesz miała inne.
    Z mojego doświadczenia 1,5 roku temu stosunek LH/FSH miałam ~1, sprawdzałam miesiąc temu i był ~1,5 :/

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Naturalna niespodzianka ❤️
    preg.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ