Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Faza lutealna a stosunek LH/FSH
Odpowiedz

Faza lutealna a stosunek LH/FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badania LH i FSh myśląc ze mam już okres ale były to nadal tylko plamienia przed okresem.. wyniki są wiec z fazy lutealnej, gdzie LH = 5,84 a FSH - 2,8. Wyniki są w normach labo dla tej fazy ale czy któraś z Was się orientuje, czy w tej fazie stosunek ten powinien być również blisko 1 ? Ostatnio fsh i LH badałam ok 1,5 roku temu i stosunek był 1,1 w I fazie cyklu.

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa, najbardziej wiarygodne wyniki są z 1 fazy cyklu. Na Twoim miejscu powtórzyłabym chyba nadania dla spokojności ;) Wydaje mi się, że w tej fazie stosunek też powinien oscylować wokół 1, jedynie wartości będziesz miała inne.
    Z mojego doświadczenia 1,5 roku temu stosunek LH/FSH miałam ~1, sprawdzałam miesiąc temu i był ~1,5 :/

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ