X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FET w cyklu naturalnym
Odpowiedz

FET w cyklu naturalnym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kakle Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Mam pytanko. Jesteśmy w trakcie procesu in vitro oraz po wizycie u dr Jarosz - wyłapała, że brakuje mi 4 kirów odpowiadających za implementację zarodka). W przyszłym miesiącu będziemy mieli 3 transfer (dwa poprzednie zakończyły się ciążą biochemiczną, beta wyszła pozytywna, a po dwóch dniach spadła). Mam problem z grubością endometrium i nie zawsze mam owulację. W obecnym cyklu przy kontrolnym USG okazało się, że miałam owulację i endometirum bez przyjmowania leków wynosi ponad 8mm. Lekarz rozważa transfer na cyklu naturalnym, bo są większe szanse i lepsze warunki dla zarodka.
    Chciałabym poznać Wasze zdanie, zwłaszcza że obawiam się, czy w przyszłym cyklu organizm nie wywinie nam figla i czy nie przepadnie nam cykl.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ