Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne fizjoterapia a staranie się
Odpowiedz

fizjoterapia a staranie się

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • K_K Nowa

Wysłany: 7 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 6 miesiecy jestem w trakcie starania się o dziecko.
    W zwiazku ze stwierdzoną rwą kulszową mam zalecone zabiegi Sollux, Laser, Magnetoterapia, Prad galwaniczny. Ćwiczenia metodą MCKenziego.
    Wiem, że zabiegi są przeciwskazaniem dla kobiet w ciaży.
    Ale czy to dotyczy też starających się o dziecko? Czy powinnam przerwać starania o dziecko w dniach zabiegów. Czy powinnam przerwać starania się o dziecko w całym cyklu, w którym będą zabiegi?
    Mój cykl trwa 29 dni . Zabiegi będę miała od 5-12 dnia cyklu. Zabiegi skonczą się przed owulacją - to jest wystarczające. Czy trzeba zrezygnować ze starań o dziecko w całym cyklu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ