X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Fizykoterapia a staranie się
Odpowiedz

Fizykoterapia a staranie się

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • K_K Nowa

Wysłany: 6 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 6 miesiecy jestem w trakcie starania się o dziecko.
    W zwiazku ze stwierdzoną rwą kulszową mam zalecone zabiegi Sollux, Laser, MG, Prad galwaniczny. Ćwiczenia metodą MCKenziego.
    Wiem, że zabiegi są przeciwskazaniem dla kobiet w ciaży.
    Ale czy to dotyczy też starających się o dziecko? Czy powinnam przerwać starania o dziecko w dniach zabiegów. Czy powinnam przerwać starania się o dziecko w całym cyklu, w którym będą zabiegi?
    Mój cykl trwa 29 dni . Zabiegi będę miała od 5-12 dnia cyklu. Zabiegi skonczą się przed owulacją - to jest wystarczające. Czy trzeba zrezygnować ze starań o dziecko w całym cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie rezygnowala ze staran. Na wszelki wypadek jak pojdziesz pierwszy raz to dopytaj,ale ja nie widze przeciwskazan,tym bardziej,ze bedziesz przed owulacja. Pozdrawiam i powodzenia w staraniach :)

• marzenka22Walc1 Nowa

Wysłany: 6 października 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z Was próbował połączenia rehabilitacji i fizjoterapii - fizykoterapia? Ja jestem dość aktywny fizycznie i nie wyobrażam sobie siedzenia na kapnie przez cały dzień. Sprzęt do ćwiczeń jak np.: kupuję w tym sklepie. Jest idealny gdyż ma ogromny wybór i atesty, a nie są to podróbki z Chin za 50% ceny. Rehabilitacja pozwoliła mi na zwalczenie dolegliwości i powrót do sprawności fizycznej. Polecam naprawdę warto kupować w sklepach oryginalnych i ćwiczyć w domu. Dla mnie ruch to zdrowie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ