Hej : Mam info z ostatnich 2 lat
2 koleżanki i sistra rodziły na Kościuszki i mówią, że dramat. Pod względem opieki nad tobą i dzieckiem - zostajesz sama, bez pomocy ze strony pielęgniarek. Tłumy kobiet na salach. Zero komfortu rodzenia. Moja sistra cioteczna 2 razy rodziła na Prostej i jest bardzo zadowolona - poza tym cześć szpitala już jest po remoncie i wygląda naprawde kusząco
Byłam w zeszłym tygodniu w odwiedzinach u przyjaciółki (jest w 7 miesiącu), leży bo skierowała ją dr prowadząca ze względu na ból i twardy brzuszek, ale zrobili badania i jest wszystko ok. Ona też jest zadowolona z opieki. Poza tym - dostęp do czajnika, lodówki, ba nawet mikrofalówki i nawet całkiem niezłe obiadki. Czego nie można powiedzieć o Kościuszki. Dziewczyna mojego brata rodziła na Czarnowie i chwaliła sobie bardzo spokój i komfort psychiczny, że "w razie czego" np. powikłań po porodzie nie muszą jej przewozić i rozdzielac z dzieckiem
(np. ona w innym szpitalu i dziecko w innym). Ja (chociaż dopiero się staram) rozważałabym Prostą - z resztą sama się tam urodziłam