X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ginekolog czego oczekujecie
Odpowiedz

Ginekolog czego oczekujecie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • morelam Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dzieczyny!
    Jestem ciekawa na co zwracacie uwagę wybierając ginekologa?
    Oczywiście poza wiedzą medyczną?
    Chodzi mi o cechy osobowościowe.
    Czy wolicie lekarza który ma dystans, jest chłodny i rzeczowy?
    Czy może ciepłego człowieka?
    I czy płeć lekarza ma dla Was duże znaczenie?

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morelam wrote:
    Hej Dzieczyny!
    Jestem ciekawa na co zwracacie uwagę wybierając ginekologa?
    Oczywiście poza wiedzą medyczną?
    Chodzi mi o cechy osobowościowe.
    Czy wolicie lekarza który ma dystans, jest chłodny i rzeczowy?
    Czy może ciepłego człowieka?
    I czy płeć lekarza ma dla Was duże znaczenie?

1. Czy pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić
    2. Jaką ma specjalizację, kursy itp. - do wyczytania na znanym lekarzu
    3. Ja wolę facetów, ale do babeczki też pójdę ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam dokładnie tak, jak Magda plus chciałabym by lekarz był dociekliwy i nie podchodził do nawet najdrobniejszej sprawy bagatelizująco.
    Dobrze jest gdy właśnie na portalu znanylekarz można zerknąć do grafiku i łatwo wybrać odpowiedni termin wizyty.
    Aaa i nie cierpię gdy lekarz mówi do mnie jak do małego dziecka lub utartymi już sloganami- podam przykład: zapomniałam z pośpiechu zdjąć bieliznę i usłyszałam zdanie typu "codziennie stawiacie przed nami nowe wyzwania" i nie był to bynajmniej żart. Poczułam się wtedy jak na szkoleniu coachingowym :D

Tak w skrócie najlepiej by lekarz był jak znajomy, żeby można na luzie porozmawiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 10:50

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • morelam Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam super lekarza, który niestety nie robi usg.
    Więc na to badanie chodzę do innych lekarzy i ciągle trafiam na strasznych mruków i gburów.
    Nie znoszę takiego mówienia do mnie bezosobowo "położyć się, podnieść biodra w górę itp."
    I nie znoszę jak lekarz nic nie mówi podczas usg, bo nie wiem czy jest coś nie tak...

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubie milych, kulturalnych i traktujacych z szacunkiem pacjenta
    takich ktoremu mozna zadac kazde pytanie i nie wymusza swoich pogladow, np mowi ze lepiej brac tabletki anty lub nie albo komentuje czemu jeszcze ciazy nie bylo
    slyszalam o takich lekarzach i to bylaby moja ostatnia wizyta

mam takiego dobrego ginekologa, troszke mnie zawiodl ze zbagatelizowal badania hormonow i poszlam po nie na NFZ do lekarza, ale i tak jest na duzy plus
    lekarz na NfZ zdazyl mnie zdenerwowac na jednej wizycie
    moj gin prywatny jest milym,mlodym cieplym i wulozowanym facetem ktory naprawde swobodna atmosfere wprowadza i dodatkowo ma bardzo dobre kwalifikacje
    dzieki niemu mialam laparoskopie ktora zreszta sam robil w szpitalu

16uddqk30vgif7kq.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

na kazdej wizycie robi usg mimo ze place jak za normalna a w cenniku z usg jest drozsza
    jedyna wada to ze tani nie jest
    200 zl za wizyte, z usg 350:/ na szczescie nigdy tyle nie zaplacilam

16uddqk30vgif7kq.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam do starszego juz faceta tylko dlatego ze jako jedyny na NFZ byl w stanie mnie przyjąć od ręki a nie z miesięcznym czy dwumiesięcznym wyprzedzeniem... Z początku ciąży bylo to dla mnie bardzo ważne a nie że mam czekać na wizytę do 11-12tc. (!!!) Tak wiec poszłam do niego i nie żałuje. Otwarty miły wesoły. Opinie ma rozne-szczerze nie wiem dlaczego. Byłam na 4 wizytach u niego do tej pory i w żadnej nie miałam poczucia ze cos jest nie tak.

I lekarz powinien byc konkretny, nie tworzyć atmosfery gdzie czuje sie spieta i nie wiem co mogę powiedzieć czy spytać czy zaraz nie burknie mi chamsko, po prostu ludzki ;) jak to wszystko jest w jednym człowieku i jeszcze by sie udało na NFZ to juz marzenie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ja też mam takiego w wieku 50+ i jest najlepszy. Konkretny, miły, łatwo się z nim kontaktować i przyjmuje na nfz ale ja do niego prywatnie chodzę, bo kolejki omijam. Zapłaciłam maksymalnie 100 zl za wizyte a ostatnio wcale plus jeszcze w ramac profilaktyki zrobił usg jamy brzusznej i tarczycy mezowi (mnie oczywiście też)

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ