Ginekolog czego oczekujecie
-
Hej Dzieczyny!
Jestem ciekawa na co zwracacie uwagę wybierając ginekologa?
Oczywiście poza wiedzą medyczną?
Chodzi mi o cechy osobowościowe.
Czy wolicie lekarza który ma dystans, jest chłodny i rzeczowy?
Czy może ciepłego człowieka?
I czy płeć lekarza ma dla Was duże znaczenie?
-
morelam wrote:Hej Dzieczyny!
Jestem ciekawa na co zwracacie uwagę wybierając ginekologa?
Oczywiście poza wiedzą medyczną?
Chodzi mi o cechy osobowościowe.
Czy wolicie lekarza który ma dystans, jest chłodny i rzeczowy?
Czy może ciepłego człowieka?
I czy płeć lekarza ma dla Was duże znaczenie?
1. Czy pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić
2. Jaką ma specjalizację, kursy itp. - do wyczytania na znanym lekarzu
3. Ja wolę facetów, ale do babeczki też pójdę💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Uważam dokładnie tak, jak Magda plus chciałabym by lekarz był dociekliwy i nie podchodził do nawet najdrobniejszej sprawy bagatelizująco.
Dobrze jest gdy właśnie na portalu znanylekarz można zerknąć do grafiku i łatwo wybrać odpowiedni termin wizyty.
Aaa i nie cierpię gdy lekarz mówi do mnie jak do małego dziecka lub utartymi już sloganami- podam przykład: zapomniałam z pośpiechu zdjąć bieliznę i usłyszałam zdanie typu "codziennie stawiacie przed nami nowe wyzwania" i nie był to bynajmniej żart. Poczułam się wtedy jak na szkoleniu coachingowym
Tak w skrócie najlepiej by lekarz był jak znajomy, żeby można na luzie porozmawiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 10:50
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Ja mam super lekarza, który niestety nie robi usg.
Więc na to badanie chodzę do innych lekarzy i ciągle trafiam na strasznych mruków i gburów.
Nie znoszę takiego mówienia do mnie bezosobowo "położyć się, podnieść biodra w górę itp."
I nie znoszę jak lekarz nic nie mówi podczas usg, bo nie wiem czy jest coś nie tak...
-
lubie milych, kulturalnych i traktujacych z szacunkiem pacjenta
takich ktoremu mozna zadac kazde pytanie i nie wymusza swoich pogladow, np mowi ze lepiej brac tabletki anty lub nie albo komentuje czemu jeszcze ciazy nie bylo
slyszalam o takich lekarzach i to bylaby moja ostatnia wizyta
mam takiego dobrego ginekologa, troszke mnie zawiodl ze zbagatelizowal badania hormonow i poszlam po nie na NFZ do lekarza, ale i tak jest na duzy plus
lekarz na NfZ zdazyl mnie zdenerwowac na jednej wizycie
moj gin prywatny jest milym,mlodym cieplym i wulozowanym facetem ktory naprawde swobodna atmosfere wprowadza i dodatkowo ma bardzo dobre kwalifikacje
dzieki niemu mialam laparoskopie ktora zreszta sam robil w szpitalu
-
Ja poszłam do starszego juz faceta tylko dlatego ze jako jedyny na NFZ byl w stanie mnie przyjąć od ręki a nie z miesięcznym czy dwumiesięcznym wyprzedzeniem... Z początku ciąży bylo to dla mnie bardzo ważne a nie że mam czekać na wizytę do 11-12tc. (!!!) Tak wiec poszłam do niego i nie żałuje. Otwarty miły wesoły. Opinie ma rozne-szczerze nie wiem dlaczego. Byłam na 4 wizytach u niego do tej pory i w żadnej nie miałam poczucia ze cos jest nie tak.
I lekarz powinien byc konkretny, nie tworzyć atmosfery gdzie czuje sie spieta i nie wiem co mogę powiedzieć czy spytać czy zaraz nie burknie mi chamsko, po prostu ludzki jak to wszystko jest w jednym człowieku i jeszcze by sie udało na NFZ to juz marzeniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Oo ja też mam takiego w wieku 50+ i jest najlepszy. Konkretny, miły, łatwo się z nim kontaktować i przyjmuje na nfz ale ja do niego prywatnie chodzę, bo kolejki omijam. Zapłaciłam maksymalnie 100 zl za wizyte a ostatnio wcale plus jeszcze w ramac profilaktyki zrobił usg jamy brzusznej i tarczycy mezowi (mnie oczywiście też)'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -