X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ginekolog Medicover - USG
Odpowiedz

Ginekolog Medicover - USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się czy lekarze w medicoverze mają USG w gabinetach czy nie bardzo? Czy trzeba się osobno zapisywać na to badanie po wystawieniu skierowania? Zależy mi na USG, żebym wiedziała co się dzieje w tym cyklu, a lekarza mam w poniedziałek. Nie wiem czy robić dodatkowo USG czy nie. Dziękuję za odpowiedzi :)

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u kilku u nas i mają :) ale czy Ci zrobią, to zależy od ich dobrej woli. Mi zwykle poza ciążą robili, właśnie żeby sprawdzić, czy wszystko ok, potwierdzał, że faktycznie taka dążą cyklu, jak podałam. Ale w ciąży to już nie zawsze robił 😂

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Dziewczyny, orientujecie się czy lekarze w medicoverze mają USG w gabinetach czy nie bardzo? Czy trzeba się osobno zapisywać na to badanie po wystawieniu skierowania? Zależy mi na USG, żebym wiedziała co się dzieje w tym cyklu, a lekarza mam w poniedziałek. Nie wiem czy robić dodatkowo USG czy nie. Dziękuję za odpowiedzi :)
    W Warszawie byłam na wizycie i od razu robiła mi usg więc mają.

• .aś. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :) po prostu od tego czy to cykl owulacyjny czy nie będzie zależało postępowanie, a bez USG się tego nie dowiem.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, mi w Trojmiescie odmówili robienia usg pod kątem monitoringu ze względu na to, ze to już związane z leczeniem niepłodności 😕.

Natomiast na zwykłej wizycie kontrolnej miałam robione usg. Oczywiście zależy to od lekarza…

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ