X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ginekolog w poradni ginekologiczno polozniczej
Odpowiedz

Ginekolog w poradni ginekologiczno polozniczej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dzisiaj u ginekologa z powodu infekcji głównie, ale pomyślałam że zapytam czy martwić się że już ponad pół roku nie ma ciąży. A ona mi mówi żebym się zgłosiła do poradni leczenia niepłodności jeśli podejrzewam że mogę mieć problem. Czy korzystacie z usług takich specjalnych poradni? Wydawało mi się że podstawowe badania powinien zlecić lub podpowiedzieć zwykły ginekolog.

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem z dużą częścią ginekologów z NFZ jest taka, że on sie nie angażują aż tak bardzo szczególnie w niepłodność.
    Dziwie sie bo pół roku starań to jeszcze mało. Mówi sie o tym, że rok starań i wtedy ew. zacząć szukać przyczyny braku ciąży.
    Zresztą założę się, że ten sam ginekolog prywatnie miały całkiem inne podejście do tematu. A badań nie zlecają z oszczędności.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czytam że wielu ginekologow zleca po pół roku podstawowe hormony i zaleca zrobić badanie nasienia. Oczywiście na własny koszt.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ