Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ginekolog w poradni ginekologiczno polozniczej
Odpowiedz

Ginekolog w poradni ginekologiczno polozniczej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dzisiaj u ginekologa z powodu infekcji głównie, ale pomyślałam że zapytam czy martwić się że już ponad pół roku nie ma ciąży. A ona mi mówi żebym się zgłosiła do poradni leczenia niepłodności jeśli podejrzewam że mogę mieć problem. Czy korzystacie z usług takich specjalnych poradni? Wydawało mi się że podstawowe badania powinien zlecić lub podpowiedzieć zwykły ginekolog.

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem z dużą częścią ginekologów z NFZ jest taka, że on sie nie angażują aż tak bardzo szczególnie w niepłodność.
    Dziwie sie bo pół roku starań to jeszcze mało. Mówi sie o tym, że rok starań i wtedy ew. zacząć szukać przyczyny braku ciąży.
    Zresztą założę się, że ten sam ginekolog prywatnie miały całkiem inne podejście do tematu. A badań nie zlecają z oszczędności.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czytam że wielu ginekologow zleca po pół roku podstawowe hormony i zaleca zrobić badanie nasienia. Oczywiście na własny koszt.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ