Grubość endometrium a wielkość krwawienia @
-
Dziewczyny,
czy któraś może wie jak to do końca jest?
Czy "ilość" krwawienia @ jest bezpośrednio skorelowana z grubością endometrium? Dobrze rozumuję, że im grubsze endometrium, tym bardziej obfita miesiączka?
I analogicznie: czy obfita @ oznacza, że nasze endometrium było potężne?Anna255 lubi tę wiadomość
-
można zauważyć pewne korelacje, im grubsza błona śluzowa macicy - tym bardziej obficie się złuszcza, kobiety z cienkim endometrium zazwyczaj mają skąpe miesiączki. Grubość endometrium też się zmienia przez cały cykl, najgrubsze jest tuż przed miesiączką
Miu95 lubi tę wiadomość
-
A czy z cienkim endomentrium jest możliwa obfita @?
Bo na USG ciągle tylko słyszałam jakie to mam beznadziejnie cienkie endometrium (3-4mm) a jak @ w końcu przyszła (wywołana po ok 160dniowym cyklu) to trwała tydzień, była baaaardzo obfita (przez 3 dni musiałam nawet w nocy zmieniać podpaski ;/) i się zaczęłam gęsto zastanawiać, czy może z moim endometrium było jednak trochę lepiej . -
nick nieaktualny
-
Tak, ja jestem z tych co mają PCOS pochodzenia nadnerczowego, hiperprolaktynemię czynnościową i niedoczynność tarczycy . TSH mam regulowane Euthyroxem.
Myślałam, że chociaż to endometrium vs krwawienie będzie jednoznaczneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 00:41
-
nick nieaktualny
-