Hashimoto a ciąża
-
w piątek dowiedziałam się że choruję na Hashimoto. TSH co prawda 3,1, hormony obwodowe też w normie ale aTPO 3000 i w USG pęcherzyki zapalne. Od 9 cykli nie zaszłam w ciążę, w 2006 roku poroniłam (nie wiedziałam, że jestem w ciąży). Mam pytanie ilu Hashimotkom udało się zajść i bezpiecznie urodzić? Mój endo jest wielkim optymistą (chwała mu za to) ale ja wolę się miło zaskoczyć, niż przykro zdziwić. Przy jakim TSH udało się Wam zaskoczyć i jak przebiegała ciąża. Wiem, że każda z nas jest inna ale jesteśmy tu po to żeby dzielić się doświadczeniami.
-
Witaj ja również choruję na Hashimoto TSH 4.70 a teraz w ciazy 3,20
anty TPO miałam 330 , jak narazie jest wszytsko ok , fakt na początku ciaza była zagrozona a teraz jest ok
Mój lekarz ginekolog , endokrynolog powiedzial jedynie co to brac leki typu Euthyrox , które juz wczesniej brałam i tyle
Zaczynamy 23 tydzień jutro Oby do marca -
Ja tez mam to dziadostwo i problem było jeszcze prolaktyna , lekko podwyższona progesteron gdy zaszłam w ciążę to brałam tylko eutyrox i dostinex , a do ciąży doszło przy kuracji Clo bo moje pęcherzyki były ale znikały lub nie rosły wiec u mnie problem gonił problem , ale dzięki Bogu zmiana gina i się udało!!!!!
-