X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne HCG wynik
Odpowiedz

HCG wynik

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megson1996 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam badanie HCG sama z siebie 14 lipca wynik wynosił 158291,44, z własnej ciekawości zrobiłam także badanie 27 lipca wynik wyniósł 156888,32. Wysłałam wyniki do lekarza, mówił, żeby powtórzyc 28 lipca, więc powtórzyłam i wynik wyniósł 159960,98. Jestem już prawie w 11 tygodniu ciąży. Lekarz zalecił wizytę w poniedziałek, więc nie wiem czy powinnam się martwić....

• Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson1996 wrote:
    Robiłam badanie HCG sama z siebie 14 lipca wynik wynosił 158291,44, z własnej ciekawości zrobiłam także badanie 27 lipca wynik wyniósł 156888,32. Wysłałam wyniki do lekarza, mówił, żeby powtórzyc 28 lipca, więc powtórzyłam i wynik wyniósł 159960,98. Jestem już prawie w 11 tygodniu ciąży. Lekarz zalecił wizytę w poniedziałek, więc nie wiem czy powinnam się martwić....

Dlatego w takim tygodniu ciąży nie oznacza się już bety, a wiarygodne jest tylko USG. Wiem, że chciałaś sprawdzić z ciekawości, ale teraz zamiast tego to siedzisz i się stresujesz. Idź jutro do lekarza na wizytę, niech sprawdzi co się dzieje i jeśli jest wszystko ok to na następny raz nie rób takich badań 🙂.

Polaya lubi tę wiadomość

🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵

🍀⏳📅:
    03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne

🍀⏳📅:
    20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

🍀⏳📅:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 54cm, 9/10pkt 🥹 PPROM 36t5d 🥲

age.png
  • Megson1996 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już wiem, że nie powinnam robić, to nie miałabym problemu. Hmm nie wiem może lekarz zalecił wizytę z tego względu, żebym się nie denerwowała też bo jestem po poronieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, polecam Wam ciekawe konto, które odkryłam. Prowadzą go położne, bardzo wartościowe treści, może też Wam się przydać😊
    https://instagram.com/specjalistkiodnieplodnosci?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ