Histeroskopia - jak to wyglada?
-
Dziewczyny za kilka dni idę do szpitala na ten zabieg, mam go mieć w znieczuleniu ogólnym, pod pełną narkozą. Dodatkowo mam też mieć robioną drożność.
Trafilam w koncu do konkretnego lekarza i od razu skierowal mnie na ten zabieg, do tego podejrzewa pco...
Ostatnio w szpitalu bylam 25 lat temu i po prostu trochę się boję, nie wiem na co mam się szykować.
Może ktoras z Was tez miała ten zabieg i może mi powiedzieć co i jak, jak to wygladalo u Was, jak w ogole wyglada taki 3-dniowy pobyt na oddziale.
No i co ze sobą zabrać.
Trochę mnie wasze rady i informacje mam nadzieje uspokoją ...
Z góry dzięki za wszelkie info!starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
Ja miałam w grudniu ale bez znieczulenia ogólnego miałam polipa w macicy żaden groźny badania wyszły Ok cytologia tez .
Na badanie poszłam spacerkiem miałam jakieś 2 km do szpitala i tak samo z niego wróciłam Samo histero jak dla mnie nic strasznego ale mam fajna lekarkę tutaj (mieszkam w Nl) która wszystko mi pokazywała na ekranie jajniki itp ale ja ogólnie ciekawska jestem Wiec tez pytałam Zabieg trwał może z 30min miała problem znaleść polip ale dzięki temu wszystko pooglądała dokładnie na drugi dzień wzięłam wolne w pracy ale ogólnie mało plamienia w dzień zabiegu a na drugi w sumie wcale bardziej ja chciałam się oszczędzić w pracy bo dość sporo dźwigam
❤️ Dzień po zabiegu tez nie sprawiło problemow
Plus taki ze miesiączki są bardziej wyrównane mniej boli mnie brzuch i nie plamie wzrosły cykli czy tez po stosunku.
W lipcu idę na kontrole pierwsza miałam 2-3tyg po zabiegu i teraz sama dla siebie zarejestrowałam się na kolejna kontrole. -
Cześć, Dziewczyny
Odświeżam temat. Jestem umówiona na histeroskopię na jutro po południu, ale doczytałam właśnie, że podczas badania nie można być przeziębionym. A ja właśnie mam końcówkę przeziębienia. Kataru już nie mam, gorączki w ogóle nie miałam, jedynie niewielki stan podgorączkowy na początku tygodnia.
Czy może miałyście podobną sytuację i lekarz mimo wszystko zdecydował się na wykonanie badania? Dzwoniłam do kliniki, ale pani pielęgniarka nie była w stanie odpowiedzieć, czy lekarz zdecyduje się na badanie, i mam dzwonić dopiero jutro, bo będzie położna i się wypowie.Letrox 100, Formetic 3x500, dostinex, acard, actifolin, zioła o. Sroki
06.2019 - sonoHSG (jajowody drożne)
06.2019 - histeroskopia (macica łukowata, delikatnie dwurożna)
07.2019 - brak śladu po PCOS (3 miesiące od rozpoczęcia picia ziół o. Sroki)
08.2019 - pierwszy cykl z CLO - nieudany
10.2019 - drugi cykl z CLO
11.2019 - trzeci cykl z CLO - ciąża biochemiczna
12.2019 - inseminacja i
01.2020 - Aniołek w 8 tc [*] -
Hej.
Ja żadnych takich wytycznych nie miałam przed zabiegiem. Sam zabieg trwal 10 minut i był w znieczuleniu ogólnym.karolina7 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnykarolina7 wrote:Cześć, Dziewczyny
Odświeżam temat. Jestem umówiona na histeroskopię na jutro po południu, ale doczytałam właśnie, że podczas badania nie można być przeziębionym. A ja właśnie mam końcówkę przeziębienia. Kataru już nie mam, gorączki w ogóle nie miałam, jedynie niewielki stan podgorączkowy na początku tygodnia.
Czy może miałyście podobną sytuację i lekarz mimo wszystko zdecydował się na wykonanie badania? Dzwoniłam do kliniki, ale pani pielęgniarka nie była w stanie odpowiedzieć, czy lekarz zdecyduje się na badanie, i mam dzwonić dopiero jutro, bo będzie położna i się wypowie.
Ja poszłam z mega katarem miałam zapchany nos mówiły mi przez telefon ze to lekarz podejmie decyzję. Na sali już mówię- Pani doktorze mam mega katar- on mi na to przezyje Pani
Też miałam w znieczuleniu ogólnym zabieg trwał około 30 min . Po 2 godzinach zostałam wypisana
Powodzeniakarolina7 lubi tę wiadomość
-
No to cudownie dzięki wielkie! Uspokoiłyście mnieLetrox 100, Formetic 3x500, dostinex, acard, actifolin, zioła o. Sroki
06.2019 - sonoHSG (jajowody drożne)
06.2019 - histeroskopia (macica łukowata, delikatnie dwurożna)
07.2019 - brak śladu po PCOS (3 miesiące od rozpoczęcia picia ziół o. Sroki)
08.2019 - pierwszy cykl z CLO - nieudany
10.2019 - drugi cykl z CLO
11.2019 - trzeci cykl z CLO - ciąża biochemiczna
12.2019 - inseminacja i
01.2020 - Aniołek w 8 tc [*] -
Dziewczyny jak długo krwawilyscie po histeroskopii ? I jak długo czekaliście z seksem ?
luksierre0131 lubi tę wiadomość
27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Krwawiłam 2,5 dnia - w dzień zabiegu i jeszcze 2 dni po. Przy czym ostatniego dnia już raczej plamiłam. A z seksem dłużej czekał mój Mąż, który stwierdził, że nie chce mnie skrzywdzić. Czekał a ż przyszedł kolejny okres i do tej pory jestem bez seksu ale dziś to już liczę na co nie co
Angela, luksierre0131 lubią tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Właśnie ja chciałam już wczoraj ale mój odmówił bo nie chciał mi zrobić krzywdy. Ale do następnego okresu chyba nie wytrwamy bo dziś dopiero 10dc.27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Krąsi wrote:Krwawiłam 2,5 dnia - w dzień zabiegu i jeszcze 2 dni po. Przy czym ostatniego dnia już raczej plamiłam. A z seksem dłużej czekał mój Mąż, który stwierdził, że nie chce mnie skrzywdzić. Czekał a ż przyszedł kolejny okres i do tej pory jestem bez seksu ale dziś to już liczę na co nie co
Dlaczego do tej pory bez seksu? Kiedy mialas histeroskopie?24 cs...
PCO.
16.07.19 - laparoskopia z histeroskopią. -jajowody drożne,wszystko OK. -
Luksierre, jest wyjaśnione w poprzedniej wiadomości. Histeroskopię miałam 24 czerwca. Potem sama przez jakiś czas nie chciałam, ale i tak dłużej zwlekał mój Mąż, który bał się, że mnie skrzywdzi. A 7 lipca dostałam okresu, który skończył się wczoraj lub skończy się dziś. Ot i cała filozofia.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
Mi powiedzieli żeby teraz nie podchodzić do inseminacji tylko w następnym cyklu i że naturalnie się możemy starać. Brzuch już mnie nie boli ale krwawię jeszcze27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Angela wrote:i że naturalnie się możemy starać.
Jak mieliście tylko to obciążenie, to ok. W naszym przypadku dochodzą przeciwciała przeciwplemnikowe u obojga, mój układ immunologiczny, który nie troszczy się odpowiednio o zarodek, wady genetyczne związane z układem krzepnięcia, które odpowiadają za poronienia oraz zaniżone znacznie parametry nasienia.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
U nas też niestety słabe nasienie i wiem, że naturalnie raczej nie ma szans na ciaze, mimo to próbujemy z cicha nadzieją że może jakiś cud się zdarzy27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
adu wrote:Odświeżam temat Ide na usuniecie polipa po raz 3 za tydzien. Licze, ze to juz ostatni raz.
Czy któraś z forumek bujala sie tyle razy z tym cholerstwem?
Ja niestety idę za kilka dni drugi raz
A tak bardzo chciałabym w końcu starać się o ciążę
Choć mieć trochę nadziei.
Ps. Widzę stopkę 💛 A Pani ile czekała po zabiegu ze staraniami - do czasu końca następnego @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 00:08
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
U mnie problemem były polipy macicy, na szczęście zapisałam się niedawno do Olmedical. Tutaj Doktor Sławomir Olek usunął je za pomoca histeroskopii. Cały zabieg przeprowadzony został bardzo sprawnie, nie mam już problemów z obfitym krwawieniem co bardzo mnie cieszy, ponieważ było to dosyć uciążliwe
-