Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne hormon LH w cyklu miesięcznym
Odpowiedz

hormon LH w cyklu miesięcznym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dziubas Nowa

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpowiedzcie mi proszę, bo juz sama mam mętlik w glowie. Ostatni okres miałam 5 maja , owulację mialam 19 maja(mialam wszystkie objawy owu), a ze względu na to,że karmię piersią ,mam dośc nieregularne cykle, od grudnia do 5 maja wynosiły od 26 do 33 dni, natomiast teraz nie dostałam w ogole @( w ciąży nie jestem, zrobiłam aż 4 testy ciążowe), chociaz z tego,co wiem ,podczas karmienia piersią może nie wystąpić @ , natomiast do owulacji moze dojść, w związku z czym postanowiłam zakupic test owulacyjny i wczoraj wieczorem i dziś po południu wykonałam test owu i na każdm z nich pojawily sie 2 kreski ,z tym ,że w polu testowym kreska słabsza . Teraz zastanawiam się ,czy oznaczać to może ,że zbliża mi się owulacja i stężenie LH wzrośnie, czy moze ten hormon wydzielany jest w czasie całego cyklu i stąd ta slabsza kreska na teście?? Dodam ,że staramy sie z mężem o drugie dziecko i bardzo mi zależy na wyłapaniu tych dni :) Dziekuje z góry za odpowiedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 13:39

ola
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ