X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HPV

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vendigo Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś udało się zajść w ciążę z najbardziej onkogennym typem HPV (np. 16)? Czy faktycznie HPV obniża płodność i ma tak duży wpływ na prawidłowa ciążę? Czy którejś z Was udało się go wyleczyć? Jeśli tak, to w jaki sposób?
    Nie było możliwości bym mogła się zarazić od kogoś, nie mam pojęcia skąd taki wynik cytologii :(

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    Dziewczyny, czy którejś udało się zajść w ciążę z najbardziej onkogennym typem HPV (np. 16)? Czy faktycznie HPV obniża płodność i ma tak duży wpływ na prawidłowa ciążę? Czy którejś z Was udało się go wyleczyć? Jeśli tak, to w jaki sposób?
    Nie było możliwości bym mogła się zarazić od kogoś, nie mam pojęcia skąd taki wynik cytologii :(

Witam jestem w podobnej sytuacji do Ciebie. Podczas jednej z wizyt u lekarza, zrobiono mi cytologie zwykłą. Wyszedł mi ascus, potem zrobili cytologie płynną i wyszedł CIN 1, wirus HPV 16.
    Lekarz proszę zrobić kolposkopie. Umówiłam się ma badanie. Przed badaniem leczyłam się witamina D, dodatkowo brałam gynalgin. Zrobiłam kolposkopie i okazało się że nie mam żadnych zmian. Ze jest wszystko dobrze. Cytologia za pół roku nic nie wykazała.
    Co prawda jeszcze w ciążę nie zaszłam ale udało się zwalczyć hpv.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Cośnoweg Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Jestem po wyleczeniu HPV miałam dwa wirusy.
    Cytologia,kolposkopia po uzyskanych wynikach szczepionka 3x gardasil w odpowiednich odstępach czasowych. Nie ma po wyleczeniu wirusa/wirusów przeciwskazan do zajścia w ciążę. 🙂

• Vendigo Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, nie słyszałam o kolposkopii. Jeden lekarz powiedział mi, że mam nic nie robic, poczekać rok i powtórzyć cytologię, bo może wirus sam się cofnie. Drugi pokręcił głową, że to taka straszna wiadomość i zalecił terapię deflagyn, ale tylko jeśli bardzo mi zależy, bo też uważa, że do roku samo zniknie.
    Naczytałam się dzisiaj w internecie, że to praktycznie wyrok i się zmartwiłam strasznie :(
    Widzę jednak, że to jest do ogarnięcia :)

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    Dzięki dziewczyny, nie słyszałam o kolposkopii. Jeden lekarz powiedział mi, że mam nic nie robic, poczekać rok i powtórzyć cytologię, bo może wirus sam się cofnie. Drugi pokręcił głową, że to taka straszna wiadomość i zalecił terapię deflagyn, ale tylko jeśli bardzo mi zależy, bo też uważa, że do roku samo zniknie.
    Naczytałam się dzisiaj w internecie, że to praktycznie wyrok i się zmartwiłam strasznie :(

Jak ja się dowiedziałam że też mam HPV to już miałam wizję że umieram, że dość że nie mogę w ciążę zajsc to jeszcze to mi się przytrafiło. Czytałam o tym żelu DeflaGyn, ale nigdy go nie stosowałam. Mogą być skutki uboczne ale to jak przy każdym leku.
    Da się ogarnąć na spokojnie 😀

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 16 i 18, bez zmian w cytologii
    Po roku doszło do samowyleczenia, nie mam już żadnego
    Jakby każda nosicielka 16 czy 18, miała mieć raka i całkowitą bezpłodność to na tym świecie już by nikogo nie było ;)
    Czasem warto jednak nie czytać wszystkiego w internecie
    Każdy rak to hpv, nie każdy hpv daje raka mimo onkogennosci

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:

Ja również miałam zła cytologię i wyszła zmianie Cin1 i HPV. Miałam kolposkopie i zmiana została wycięta w całości i rzeczywiście potwierdziło to badanie złe wyniki cytologii. 3 miesiące brałam dyflagyn i nie pomogło na HPV nic a nic. Do czasu aż wyjdzie pozytywna cytologia dostałam bana na starania się o dzidziusia
    Po pol roku od kolposkopii zrobiłam ponownie cytologię i wyniki były już okej. HPV nadal był ale od dwóch ginekologów dostałam zielone światło do starań,i info że HPV to nie wyrok i z tym się żyje normalnie, jak leki nie pomogły to mam czekać aż sam zniknie. Wiadomo ze nie zapomnieć o nim na dobre tylko kontrolować czy jeszcze jest czy tez nie. W maju mija rok i wtedy będę powtarzała testy na HPV.

Dodatkowo w związku ze złymi wynikami robiłam takie badania:
    Test Roma
    Test immunocytochemiczny ekspresja białek p16/Ki67 wymaz

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

Suplementy: TenFertil ON

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    02.02 testowanie

Plan 2025:
    Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ