X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne HSG, konsultacja
Odpowiedz

HSG, konsultacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiatekk91 Znajoma

Wysłany: 28 października 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem dzisiaj po HSG jajowody drozne, ale w opisie znalazłam coś takiego jak Chromotubatio L+ P+. Czy któraś z Was miała coś takiego i wie co to znaczy?Do lekarza jestem umowiona, ale jestem ciekawa bo w necie nic nie znalazłam na ten temat...

Starania od 2017... Niepłodność idiopatyczna
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 28 października 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatekk91 wrote:
    Hej, jestem dzisiaj po HSG jajowody drozne, ale w opisie znalazłam coś takiego jak Chromotubatio L+ P+. Czy któraś z Was miała coś takiego i wie co to znaczy?Do lekarza jestem umowiona, ale jestem ciekawa bo w necie nic nie znalazłam na ten temat...

Nie miałam jeszcze hsg ale luknelam w google i piszą że to oznacza właśnie że wykonano drożność jajowodów i że są drożne. Ale wiesz jak to jest,jak pisze w internecie. Lepiej to skonsultować z lekarzem.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Kwiatekk91 Znajoma

Wysłany: 28 października 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Nie miałam jeszcze hsg ale luknelam w google i piszą że to oznacza właśnie że wykonano drożność jajowodów i że są drożne. Ale wiesz jak to jest,jak pisze w internecie. Lepiej to skonsultować z lekarzem.
    Aha, no zobaczymy co powie lekarz. Wbrew tego co różnie piszą o HSG, to nie warto z tym zwlekać. Samo badanie trwało chyba max do 10 min. i nie było bolesne. Podczas chodzenia trochę czułam podbrzusze, ale to nic w porównaniu czasami z bolesnym okresem. Trzeba dzisiaj odpoczywać i tyle. Wiadomo, że każda kobieta jest inna, ale trzeba mieć dobre nastawienie przed badaniem.

Starania od 2017... Niepłodność idiopatyczna
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 28 października 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatekk91 wrote:
    Aha, no zobaczymy co powie lekarz. Wbrew tego co różnie piszą o HSG, to nie warto z tym zwlekać. Samo badanie trwało chyba max do 10 min. i nie było bolesne. Podczas chodzenia trochę czułam podbrzusze, ale to nic w porównaniu czasami z bolesnym okresem. Trzeba dzisiaj odpoczywać i tyle. Wiadomo, że każda kobieta jest inna, ale trzeba mieć dobre nastawienie przed badaniem.

Właśnie mój lekarz rozważa taką opcje.ale to będziemy gadać w przyszłym tygodniu na wizycie. Jeszcze badania z krwi muszę powtórzyć.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ