Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne HSG, konsultacja
Odpowiedz

HSG, konsultacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiatekk91 Znajoma

Wysłany: 28 października 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem dzisiaj po HSG jajowody drozne, ale w opisie znalazłam coś takiego jak Chromotubatio L+ P+. Czy któraś z Was miała coś takiego i wie co to znaczy?Do lekarza jestem umowiona, ale jestem ciekawa bo w necie nic nie znalazłam na ten temat...

Starania od 2017... Niepłodność idiopatyczna
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 28 października 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatekk91 wrote:
    Hej, jestem dzisiaj po HSG jajowody drozne, ale w opisie znalazłam coś takiego jak Chromotubatio L+ P+. Czy któraś z Was miała coś takiego i wie co to znaczy?Do lekarza jestem umowiona, ale jestem ciekawa bo w necie nic nie znalazłam na ten temat...

Nie miałam jeszcze hsg ale luknelam w google i piszą że to oznacza właśnie że wykonano drożność jajowodów i że są drożne. Ale wiesz jak to jest,jak pisze w internecie. Lepiej to skonsultować z lekarzem.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Kwiatekk91 Znajoma

Wysłany: 28 października 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Nie miałam jeszcze hsg ale luknelam w google i piszą że to oznacza właśnie że wykonano drożność jajowodów i że są drożne. Ale wiesz jak to jest,jak pisze w internecie. Lepiej to skonsultować z lekarzem.
    Aha, no zobaczymy co powie lekarz. Wbrew tego co różnie piszą o HSG, to nie warto z tym zwlekać. Samo badanie trwało chyba max do 10 min. i nie było bolesne. Podczas chodzenia trochę czułam podbrzusze, ale to nic w porównaniu czasami z bolesnym okresem. Trzeba dzisiaj odpoczywać i tyle. Wiadomo, że każda kobieta jest inna, ale trzeba mieć dobre nastawienie przed badaniem.

Starania od 2017... Niepłodność idiopatyczna
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 28 października 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatekk91 wrote:
    Aha, no zobaczymy co powie lekarz. Wbrew tego co różnie piszą o HSG, to nie warto z tym zwlekać. Samo badanie trwało chyba max do 10 min. i nie było bolesne. Podczas chodzenia trochę czułam podbrzusze, ale to nic w porównaniu czasami z bolesnym okresem. Trzeba dzisiaj odpoczywać i tyle. Wiadomo, że każda kobieta jest inna, ale trzeba mieć dobre nastawienie przed badaniem.

Właśnie mój lekarz rozważa taką opcje.ale to będziemy gadać w przyszłym tygodniu na wizycie. Jeszcze badania z krwi muszę powtórzyć.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ