HSG, konsultacja
-
Hej, jestem dzisiaj po HSG jajowody drozne, ale w opisie znalazłam coś takiego jak Chromotubatio L+ P+. Czy któraś z Was miała coś takiego i wie co to znaczy?Do lekarza jestem umowiona, ale jestem ciekawa bo w necie nic nie znalazłam na ten temat...Starania od 2017... Niepłodność idiopatyczna
-
Kwiatekk91 wrote:Hej, jestem dzisiaj po HSG jajowody drozne, ale w opisie znalazłam coś takiego jak Chromotubatio L+ P+. Czy któraś z Was miała coś takiego i wie co to znaczy?Do lekarza jestem umowiona, ale jestem ciekawa bo w necie nic nie znalazłam na ten temat...
Nie miałam jeszcze hsg ale luknelam w google i piszą że to oznacza właśnie że wykonano drożność jajowodów i że są drożne. Ale wiesz jak to jest,jak pisze w internecie. Lepiej to skonsultować z lekarzem.Początek starań - październik 2018
Hiperprolaktynemia- opanowana
Podwyższone TSH-euthyox
Podwyższony cukier-glucophage
Niski progesteron-duphaston
Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️ -
Niki wrote:Nie miałam jeszcze hsg ale luknelam w google i piszą że to oznacza właśnie że wykonano drożność jajowodów i że są drożne. Ale wiesz jak to jest,jak pisze w internecie. Lepiej to skonsultować z lekarzem.Starania od 2017... Niepłodność idiopatyczna
-
Kwiatekk91 wrote:Aha, no zobaczymy co powie lekarz. Wbrew tego co różnie piszą o HSG, to nie warto z tym zwlekać. Samo badanie trwało chyba max do 10 min. i nie było bolesne. Podczas chodzenia trochę czułam podbrzusze, ale to nic w porównaniu czasami z bolesnym okresem. Trzeba dzisiaj odpoczywać i tyle. Wiadomo, że każda kobieta jest inna, ale trzeba mieć dobre nastawienie przed badaniem.
Właśnie mój lekarz rozważa taką opcje.ale to będziemy gadać w przyszłym tygodniu na wizycie. Jeszcze badania z krwi muszę powtórzyć.Początek starań - październik 2018
Hiperprolaktynemia- opanowana
Podwyższone TSH-euthyox
Podwyższony cukier-glucophage
Niski progesteron-duphaston
Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️ -