Infekcja a starania
-
Mam pytanie, na które nie znalazłam do tej pory odpowiedzi, może któraś z Was była w podobnej sytuacji i będzie umiała mi doradzić. Otóż w piątek byłam u ginekologa, od jakiegoś czasu mam delikatne upławy (nie wskazujące konkretnie na rodzaj infekcji, pozatym brak innych objawów- pieczenia, swędzenia itp.), lekarka pobrała wymaz, więc na wyniki muszę chwilę poczekać. W międzyczasie przepisała mi macmiror complex 500, 7 szt. globulek. I tu się pojawia moje pytanie: czy odpuścić w tym miesiącu starania? Akurat koniec kuracji wypada mniej więcej na owulację. Czy możemy śmiało działać? Mąż dostał również leki, przez te 7 dni na pewno wstrzymamy się od stosunków. Taki mam dylemat 🙁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 08:35
-
Hej ja w czasie starań kilka razy miałam infekcje, ale moja ginekolog nie kazała przerywać starań. Oczywiście w czasie kuracji antybiotykiem wiadomo, że się wstrzymywaliśmy, ale po odstawieniu już normalnie. Pamiętam, że nawet po antybiotykoterapii miałałam brać preparat z kwasem mlekowym na unormowanie flory bakteryjnej w pochwie to też mi ginekolog mówiła, żeby nie brać w dni płodne, tylko już kilka dni przed okresem lub po nim, bo podobno blokuje to plemniki.
-
Miałam infekcję, na którą dostałam jakieś leki, juz nie pamiętam jakie. Po zakończeniu antybiotykoterapii od razu zaczęłam się starać i zaskoczyło. Niestety córka urodziła się z wadą genetyczną. Do dziś się zastanawiam, czy te leki nie miały jakiegoś wpływu
-
Embo wrote:Oczywiście w czasie kuracji antybiotykiem wiadomo, że się wstrzymywaliśmy, ale po odstawieniu już normalnie.
-