X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Infekcja intymna po owulacji
Odpowiedz

Infekcja intymna po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamyczek1826 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane,
    Chciałam się Was poradzić. Jestem 4 dzień po owulacji i złapałam jakaś infekcję. Miałam konsultację online z Ginekologiem, który przepisał mi Macmiror globułki i maść Pimafucort. Jestem trochę niespokojna bo na ulotkach jest napisane że nie zaleca się w I trymestrze ale lekarz powiedział że spokojnie mogę je stosować i to nie zagraża ewentualnej ciąży.
    Powiedzcie mi czy też borykałyście się z infekcjami po owulacji? Udało się Wam zajść w ciążę? Stosowałyście te tabletki?
    Z góry bardzo dobrze dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

• MG92 Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2021, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, spokojnie macmiror pomimo opisu w ulotce jest ok przy staraniach, poza tym dodam, że to bardzo dobre dowcipne cudo! Trochę na żółto wylatuje, ale, ale po współżyciu też możesz zaaplikować. Z tego co pamiętam dla partnera jest też specyfik doustyn, w ulotce powinno pisać.
    Jeśli chodzi o infekcje to często są one też objawem owulacji lub ciąży tak więc spokojnie, jak organizm nie będzie za bardzo osłabiony to może się na spokojnie udać 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 23:42

• Juliet Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek1826 wrote:
    Witajcie Kochane,
    Chciałam się Was poradzić. Jestem 4 dzień po owulacji i złapałam jakaś infekcję. Miałam konsultację online z Ginekologiem, który przepisał mi Macmiror globułki i maść Pimafucort. Jestem trochę niespokojna bo na ulotkach jest napisane że nie zaleca się w I trymestrze ale lekarz powiedział że spokojnie mogę je stosować i to nie zagraża ewentualnej ciąży.
    Powiedzcie mi czy też borykałyście się z infekcjami po owulacji? Udało się Wam zajść w ciążę? Stosowałyście te tabletki?
    Z góry bardzo dobrze dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
    Ja mam częste infekcje po owulacji. W tym cyklu też miałam. Zrobiłam test i spanikowałam, że nie mogę się leczyć. Okazało się że mogę. Dostalam pimafucin 😉
    Jeżeli lekarz mówi, że można to jest ok. Polecam też przeczytać na Google "mamaginekolog hipotetyczna hania" 😊

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Kamyczek1826 Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny 😉
    Poszłam dzisiaj do Ginekologa żeby skonsultować te globulki i maść. I co się okazało? Mają w składzie substancje, których nie powinno się używać w ciąży. Pani Doktor przepisała mi globulki Pimafucin ® i kazała tamten odstawić.
    Czasami warto zapytać drugiego lekarza o poradę 😉
    Pozdrawiam 😘

MG92 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ