Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja wyników badań 😊
Odpowiedz

Interpretacja wyników badań 😊

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nutka15 Autorytet

Wysłany: 1 września 2025, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Pomożecie mi zinterpretować moje wyniki? Wszystkie robione w 3dc, oprócz progesteronu- on był 8dpo.

Biorę euthyrox 50, bo z miesiąc wcześniej wyszło mi TSH 3.3 i niepokalanek na obniżenie prolaktyny, która wyszła lekko ponad normę 504.60 mlU/l (norma 496)

Progesteron 10,000 ng/ml

Glukoza 90 mg/dl
    Insulina 8.76
    Lh 4.28 mlU/ml
    FSH 5.2 mlU/ml
    (STOSUNEK LH DO FSH 0.82)
    Testosteron 39.37ng/dl
    TSH 0.681
    Estradiol 24.36 pg/ml
    Prolaktyna 10.87 ng/ml
    Czekam jeszcze na wyniki SHBG.

Dodam, że w tym cyklu co był badany progesteron miałam torbiel z niepęknietego pęcherzyka i dziwi mnie, że progesteron wskazuje, że owulacja chyba była. Ale czytałam, że niby torbiele mogą wytwarzać progesteron nawet do 10, więc nie wiem 🤷
    Jeszcze monitoringu nie miałam, mam mieć w październiku. Byłam pewna, że owulację mam, a tu ostatnio wyszło, że może mi pęcherzyki nie pękają... Domniemaną przeze mnie owulację mam dopiero około 20dc. Mam pik LH i wszystkie objawy owu i trochę mnie to podłamało, że być może do niej nie dochodzi. Do tego mam krótką fazę lutealną 10 dni.

▫️'21 🧒🩵

▫️15.01.26 9dpo ⏸️🥹 Beta HCG 11.8 🫶
    ▫️17.01.26 11dpo Beta HCG 72.3 🫶
    ▫️19.01.26 13dpo Beta HCG 204 🫶
    ▫️9.02 CRL 9mm i ❤️
    ▫️23.03 I prenatalne ✅ dziewczynka👧🩷
    ▫️18.05 II prenatalne ✅ 21+1 391g💖

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ