Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja wyników badań 😊
Odpowiedz

Interpretacja wyników badań 😊

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nutka15 Autorytet

Wysłany: 1 września 2025, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Pomożecie mi zinterpretować moje wyniki? Wszystkie robione w 3dc, oprócz progesteronu- on był 8dpo.

Biorę euthyrox 50, bo z miesiąc wcześniej wyszło mi TSH 3.3 i niepokalanek na obniżenie prolaktyny, która wyszła lekko ponad normę 504.60 mlU/l (norma 496)

Progesteron 10,000 ng/ml

Glukoza 90 mg/dl
    Insulina 8.76
    Lh 4.28 mlU/ml
    FSH 5.2 mlU/ml
    (STOSUNEK LH DO FSH 0.82)
    Testosteron 39.37ng/dl
    TSH 0.681
    Estradiol 24.36 pg/ml
    Prolaktyna 10.87 ng/ml
    Czekam jeszcze na wyniki SHBG.

Dodam, że w tym cyklu co był badany progesteron miałam torbiel z niepęknietego pęcherzyka i dziwi mnie, że progesteron wskazuje, że owulacja chyba była. Ale czytałam, że niby torbiele mogą wytwarzać progesteron nawet do 10, więc nie wiem 🤷
    Jeszcze monitoringu nie miałam, mam mieć w październiku. Byłam pewna, że owulację mam, a tu ostatnio wyszło, że może mi pęcherzyki nie pękają... Domniemaną przeze mnie owulację mam dopiero około 20dc. Mam pik LH i wszystkie objawy owu i trochę mnie to podłamało, że być może do niej nie dochodzi. Do tego mam krótką fazę lutealną 10 dni.

▫️'21 🧒🩵 1CS

▫️15.01.26 10CS 9dpo ⏸️🥹 Beta HCG 11.8 🫶
    ▫️17.01.26 11dpo Beta HCG 72.3 🫶
    ▫️19.01.26 13dpo Beta HCG 204 🫶
    ▫️9.02 CRL 9mm i ❤️
    ▫️23.03 I prenatalne ✅ dziewczynka?🥹🩷
    ▫️20.04 197g dziewczyny👧🌸

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ