Interpretacja wyników ciąża, czy złudzenie?
-
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa, założyłam konto aby znaleźć troche wsparcia i nadziei.
A więc, mam stwierdzone PCO, od roku staram się o dziecko. Okres nieregularny, hormony szaleją, a co misiąc negatywne testy. Tym razem inaczej. Przez jeden cykl piłam Zioła Ojca Sroki nr 3, okres przyszedł 30 marca, zioła odstawiłam, owulacja wypadła mniej wiecej 15 dnia cyklu (bóle, śluz) kochaliśmy się przed owulacją w trakcie i po. 3 dni po owu, zaczęły boleć jajniki, nie przejęłam się. Miesiączki nie dostałam za to 28 kwietnia zauważyłam śluz podbarwiony brązową krwią, stwierdziłam, że poczekam. Okres nie przyszedł nadal, 22 maja zrobiłam dwatesty ciązowe które pokazały drugą bladą kreske + test owulacyjny,również 2 grube krechy. W sobote zrobiłam badania, wyniki bety hcg : <0,100. Nie wiem już co mam myśleć, czekać czy stwiedzić, że to jednak nie ciąża?
19 maja byłam u ginekologa, dostałam cyclo-pregynova (kuracja 3 miesięczna) + Inofolic (saszetki) i teraz nie wiem czy zacząc brać tabletki, czy czekać i powtórzyć bete? Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 18:13
-
Jak masz nieregularne cykle, to znaczy, że to może być wszystko.
Sam śluz + bóle nijak nie potwierdzają owulacji. Mogą znaczyć, że jest czas płodny i organizm się do owulacji zbiera, ale to w żaden sposób nie znaczy, że do tej owulacji dojdzie.
Zatem tak naprawdę to może być wszystko. Jeśli od 30. marca nie miałaś okresu, a beta jest negatywna, to nie liczyłabym na ciążę.
Miałaś USG na tej ostatniej wizycie? Co powiedział lekarz na cykl trwający 1,5 miesiąca?
-
Nie widział nic, dlatego dostałam cyclo-pregynova, na regulacje. A te pozytywne testy i ujemna beta? Sama nie wiem.
-
nick nieaktualnytysiaa93 wrote:Pozytywne testy czasem występują przy torbieli.
Jeśli beta jest negatywna, to ciąży nie ma.
https://portal.abczdrowie.pl/pytania/pozytywny-test-ciazowy-a-torbiel-na-jajniku
Popieram Viktoria, a usg miałas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 19:58
-