Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja wyników ktoś podpowie?
Odpowiedz

Interpretacja wyników ktoś podpowie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katiexx Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzon macicy o wymiarach 24x33x
    Echo endometrium o grubości 8mm z widocznym płaszczem wodnym o grubości 3mm
    Jajnik o wymiarach 25x17mm
    Jajnik lewy o wymiarach 31x17 z obszarem echo (-) o wymiarze 17x13 mm
    Zatoka Douglasa wolna
    Podejrzenie zrostów wewnątrz macicznych. Mi ginekolog powiedziała tylko że jest torbiel ale nie dowiedziałam się gdzie co i jak.

katie
  • Katiexx Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloooo? Nikt nie pomoże

katie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze musisz to skonsultować z lekarzem, jeżeli na wizycie więcej Ci nie posiedział lekarz, to niestety musisz dopytać. Jeżeli masz torbiel to albo się wchłonie do następnego cyklu sama albo trzeba będzie jej pomoc np progesteronem. Wiem, ze dziewczyny bardziej są oblatane z wykresami temp, wynikami krwi i nasienia nizeli z opisem macicy, przynajmniej nie spotkałam się z tym w ciągu 3 lat jak tu jestem, by taka analiza była wykonywana tu na forum.
    Brak płynu w zatoce świadczy o tym, ze albo jesteś ponad tydzień po owulacji bądź dopiero przed, lub w ogóle jej w tym cyklu nie będzie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ