X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja wyników ktoś podpowie?
Odpowiedz

Interpretacja wyników ktoś podpowie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katiexx Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzon macicy o wymiarach 24x33x
    Echo endometrium o grubości 8mm z widocznym płaszczem wodnym o grubości 3mm
    Jajnik o wymiarach 25x17mm
    Jajnik lewy o wymiarach 31x17 z obszarem echo (-) o wymiarze 17x13 mm
    Zatoka Douglasa wolna
    Podejrzenie zrostów wewnątrz macicznych. Mi ginekolog powiedziała tylko że jest torbiel ale nie dowiedziałam się gdzie co i jak.

katie
  • Katiexx Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloooo? Nikt nie pomoże

katie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze musisz to skonsultować z lekarzem, jeżeli na wizycie więcej Ci nie posiedział lekarz, to niestety musisz dopytać. Jeżeli masz torbiel to albo się wchłonie do następnego cyklu sama albo trzeba będzie jej pomoc np progesteronem. Wiem, ze dziewczyny bardziej są oblatane z wykresami temp, wynikami krwi i nasienia nizeli z opisem macicy, przynajmniej nie spotkałam się z tym w ciągu 3 lat jak tu jestem, by taka analiza była wykonywana tu na forum.
    Brak płynu w zatoce świadczy o tym, ze albo jesteś ponad tydzień po owulacji bądź dopiero przed, lub w ogóle jej w tym cyklu nie będzie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ