IUI
-
Cześć dziewczyny,
Dostałam dziś wyniki krwi przed pierwszą planowaną inseminacją. Wyniki Hbc, Hbs i HBsAg mam dodatnie partner ma wszystkie ujemne. Czy ktoś wie co mogą oznaczac? Jutro będę dzwonić do lekarza, ale zaczynam czytać w internecie i pojawia się strach. Czy ktoś miał takie wyniki ? Macie jakieś podobne doświadczenie ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 23:56
31l. 👩❤️👨 42l.
♀️:
AMH 1,1
TSH 4,8->1,6
HbsAg ✔️
Pozostałe w normie
♂️ :
Zabieg żylaków 05.2022
Prawidłowa bud. Plem.2%
Wiązanie z kwasem hial. 0% -->23%
Pozostałe ok -
Funkyfresh wrote:Cześć dziewczyny,
Dostałam dziś wyniki krwi przed pierwszą planowaną inseminacją. Wyniki Hbc, Hbs i HBsAg mam dodatnie partner ma wszystkie ujemne. Czy ktoś wie co mogą oznaczac? Jutro będę dzwonić do lekarza, ale zaczynam czytać w internecie i pojawia się strach. Czy ktoś miał takie wyniki ? Macie jakieś podobne doświadczenie ???
Te wyniki oznaczają zakażenie wirusowym zapaleniem wątroby typu B (potocznie żółtaczka). Skontaktuj się z lekarzem 😉Funkyfresh lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Funkyfresh wrote:Cześć dziewczyny,
Dostałam dziś wyniki krwi przed pierwszą planowaną inseminacją. Wyniki Hbc, Hbs i HBsAg mam dodatnie partner ma wszystkie ujemne. Czy ktoś wie co mogą oznaczac? Jutro będę dzwonić do lekarza, ale zaczynam czytać w internecie i pojawia się strach. Czy ktoś miał takie wyniki ? Macie jakieś podobne doświadczenie ???
Ja mam Hbs dodatni od dzieciństwa. Potrzebujesz dalszej diagnostyki, bo ten wirus niszczy wątrobę👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Jestem po wizycie u hepatologa. Wysłała mnie na badanie HCV ilościowe żeby określić co z leczeniem. Inseminacja w tym cyklu odwołana31l. 👩❤️👨 42l.
♀️:
AMH 1,1
TSH 4,8->1,6
HbsAg ✔️
Pozostałe w normie
♂️ :
Zabieg żylaków 05.2022
Prawidłowa bud. Plem.2%
Pozostałe ok -
Miphuhiz wrote:Hej.
Ja mam Hbs dodatni od dzieciństwa. Potrzebujesz dalszej diagnostyki, bo ten wirus niszczy wątrobę
Po jakim czasie dowiedziałaś się że masz antygen Hbs ? Czy to się leczy? Można przeciwdziałać uszkodzeniu wątroby ?
Ja prawdopodobnie jestem nosicielem wirusa również od dziecka, po narodzinach miałam stwierdzona żółtaczkę, mama pamięta że byłam dłużej w szpitalu, ale mówili że to fizjologiczna.
W 2017r. Jak robiłam sobie sama badania krwi to bilirubine miałam lekko ponad norma, i wtedy tylko lekarz internista zapytał się mnie, czy ktoś kiedyś zwracał mi uwagę, że mam przebarwione białka oczu 🙄🙄🙄. Ale dalszej diagnozy nie zaproponował 🤷🤷.
Dziś zadzwonię do kliniki że diagnozę będę mieć dopiero za tydzień, więc muszę odwołać inseminację. Jestem ciekawa czy mogę ten cykl stymulować, czy też nie ma sensuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 05:56
31l. 👩❤️👨 42l.
♀️:
AMH 1,1
TSH 4,8->1,6
HbsAg ✔️
Pozostałe w normie
♂️ :
Zabieg żylaków 05.2022
Prawidłowa bud. Plem.2%
Pozostałe ok -
Funkyfresh wrote:Po jakim czasie dowiedziałaś się że masz antygen Hbs ? Czy to się leczy? Można przeciwdziałać uszkodzeniu wątroby ?
Ja prawdopodobnie jestem nosicielem wirusa również od dziecka, po narodzinach miałam stwierdzona żółtaczkę, mama pamięta że byłam dłużej w szpitalu, ale mówili że to fizjologiczna.
W 2017r. Jak robiłam sobie sama badania krwi to bilirubine miałam lekko ponad norma, i wtedy tylko lekarz internista zapytał się mnie, czy ktoś kiedyś zwracał mi uwagę, że mam przebarwione białka oczu 🙄🙄🙄. Ale dalszej diagnozy nie zaproponował 🤷🤷.
Dziś zadzwonię do kliniki że diagnozę będę mieć dopiero za tydzień, więc muszę odwołać inseminację. Jestem ciekawa czy mogę ten cykl stymulować, czy też nie ma sensu
Biorę leki (jedna tabletke na dzień) i nie pamiętam nawet, że jestem chora. Zero skutków ubocznych, o dziecko się staramy, miałam nawet IUI.
Musisz już iść do lekarza i on będzie wiedział co robić.Funkyfresh lubi tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -