X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne IVF/ICSI Grudzień 2021
Odpowiedz

IVF/ICSI Grudzień 2021

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Limonka8 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam założyć ten temat, żebyśmy mogły wspierać się będąc na podobnym etapie :) zapraszam do dołączenia.
    Dla mnie grudniowe podejście do in vitro to pierwsza próba. Głównie ze względu na czynnik męski (ciężka oligospermia), przy okazji wyszły u mnie problemy immunologiczne. Do ICSI podchodzimy w Gamecie w Rzgowie.

🙎‍♀️ 32 🧔 35 | Gameta Rzgów
    🏥 2xoperacja usunięcia mięśniaków (2017 i 2020)
    🙎‍♀️ Immunologia: ANA 1:320, cytokiny: IL2 - 1200 😱 TNF ALFA 2100 👉 Encorton, Fraxiparina, Acard
    🧔 oligospermia (ciężka) <1 mln/próba, morfologia 0-1%, żylaki powrózka nasiennego IIst.
    IVF-ICSI-IMSI - 11.2021 🎅 6.12.2021 punkcja - 7❄️
    31.01.2022 FET 4AA 7dpt beta 71,2 | 9dpt 191,2 | 11dpt 469 | 14dpt 2214 | 25.02.2022 mamy <3
    19.04.2022 Sanco - zdrowy chłopiec 💙
    17.08.2022 1815 g 31.08 2450 g 28.09 3100 g
    03.10.2022 Oliwier jest z nami ❤️ 3050 g. 53 cm, 10/10
  • Dag Nowa

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja w grudniu podeszłam do transferu na cyklu sztucznym, 5 dniowej blastocysty 5.1.1. Niestety serce słabo biło, w 7tc powstał krwiak, w 8tc stwierdzono że nie widać akcji serca, a rozwój zatrzymał się na 6tc.
    Łyżeczkowanie na szczęście nie było potrzebne. Podejdę do transferu kolejny raz, gdy będę mogła.

Kiedy podchodzisz do transferu Limonka?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ