Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne IVF/ICSI Grudzień 2021
Odpowiedz

IVF/ICSI Grudzień 2021

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Limonka8 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam założyć ten temat, żebyśmy mogły wspierać się będąc na podobnym etapie :) zapraszam do dołączenia.
    Dla mnie grudniowe podejście do in vitro to pierwsza próba. Głównie ze względu na czynnik męski (ciężka oligospermia), przy okazji wyszły u mnie problemy immunologiczne. Do ICSI podchodzimy w Gamecie w Rzgowie.

🙎‍♀️ 32 🧔 35 | Gameta Rzgów
    🏥 2xoperacja usunięcia mięśniaków (2017 i 2020)
    🙎‍♀️ Immunologia: ANA 1:320, cytokiny: IL2 - 1200 😱 TNF ALFA 2100 👉 Encorton, Fraxiparina, Acard
    🧔 oligospermia (ciężka) <1 mln/próba, morfologia 0-1%, żylaki powrózka nasiennego IIst.
    IVF-ICSI-IMSI - 11.2021 🎅 6.12.2021 punkcja - 7❄️
    31.01.2022 FET 4AA 7dpt beta 71,2 | 9dpt 191,2 | 11dpt 469 | 14dpt 2214 | 25.02.2022 mamy <3
    19.04.2022 Sanco - zdrowy chłopiec 💙
    17.08.2022 1815 g 31.08 2450 g 28.09 3100 g
    03.10.2022 Oliwier jest z nami ❤️ 3050 g. 53 cm, 10/10
  • Dag Nowa

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja w grudniu podeszłam do transferu na cyklu sztucznym, 5 dniowej blastocysty 5.1.1. Niestety serce słabo biło, w 7tc powstał krwiak, w 8tc stwierdzono że nie widać akcji serca, a rozwój zatrzymał się na 6tc.
    Łyżeczkowanie na szczęście nie było potrzebne. Podejdę do transferu kolejny raz, gdy będę mogła.

Kiedy podchodzisz do transferu Limonka?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ