X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne jak ocenic stan szyjki macicy?
Odpowiedz

jak ocenic stan szyjki macicy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasia m Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam chyba w tym momencie nisko bo z latwoscia ja dotykam, ale zamknieta i twarda czy taka jest przed okresem? czy jesli doszlo do zaplodnienia taka powinna byc czy nie? nie umiem sie w tym polapac , piszcie prosze:)

kasia :)
  • minago Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym pomóc, ale tego też nie potrafię, ja mierzę temp i badam śluz, Szyjka jest dla mnie nie do ogarnięcia :)

Anhe lubi tę wiadomość

Rób to, co kochasz, a nie kochaj tego, co robisz!
  • kasia m Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    na początku cyklu szyjka jest nisko zamknięta i twarda sucha , gdy zbliżają się dni płodne unosi się otwiera mięknie i wilgotnieje, w okresie jajeczkowania jest wysoko otwarta miękka mokra po jajeczkowaniu nisko zamknięta twarda i sucha taka jak na początku cyklu .
    W ciąży powinna być twarda zamknięta i nisko chyba nie jestem tego pewna[/QUOTE

dziekuje za odpo :)

Landryneczka lubi tę wiadomość

kasia :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ