Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne jak ocenic stan szyjki macicy?
Odpowiedz

jak ocenic stan szyjki macicy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasia m Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam chyba w tym momencie nisko bo z latwoscia ja dotykam, ale zamknieta i twarda czy taka jest przed okresem? czy jesli doszlo do zaplodnienia taka powinna byc czy nie? nie umiem sie w tym polapac , piszcie prosze:)

kasia :)
  • minago Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym pomóc, ale tego też nie potrafię, ja mierzę temp i badam śluz, Szyjka jest dla mnie nie do ogarnięcia :)

Anhe lubi tę wiadomość

Rób to, co kochasz, a nie kochaj tego, co robisz!
  • kasia m Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    na początku cyklu szyjka jest nisko zamknięta i twarda sucha , gdy zbliżają się dni płodne unosi się otwiera mięknie i wilgotnieje, w okresie jajeczkowania jest wysoko otwarta miękka mokra po jajeczkowaniu nisko zamknięta twarda i sucha taka jak na początku cyklu .
    W ciąży powinna być twarda zamknięta i nisko chyba nie jestem tego pewna[/QUOTE

dziekuje za odpo :)

Landryneczka lubi tę wiadomość

kasia :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ