X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak przygotować się do ciąży ?
Odpowiedz

Jak przygotować się do ciąży ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od września chcemy z mężem się zacząć starać o kolejną ciążę (2 pierwsze poroniłam) z racji tego chcę się idealnie do tego przygotować, nie wiem czy w poprzednich ciążach ja coś zrobiłam źle, czy też nie nie ważne, przyczyny poronienia są nieznane.
    Niby do poronienia doszło w kwietniu natomiast starania rozpoczniemy od września bo wtedy umowę o pracę mi przedłużają na kolejny rok, teraz jestem na okresie próbnym a nie chcę się stresować dodatkowo że będzie nam $ brakowało.
    Biorę od października zeszłego roku kwas foliowy i magnez + B6, dodatkowo teraz jestem na duphastonie żeby wyregulawać cykle bo wcześniej były co 30, 40 dni. Teraz idealnie jak w zegarku 28. Dodatkowo z racji tego że mam żylaki na nodze a nikt mi badań pod kątem krzepnięcia krwi nie robił zaczęłam stosować acard.

Czy moge cos jeszcze zrobić dla siebie by organizm miał się jak najlepiej ?? Macie jakieś rady ?

Wiem tylko że jestem uzależniona od kawy i dzień bez 3 kubków kawy to dzień stracony :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłaś badania tarczycy? Bardzo ważne, szczególnie w przypadku wcześniejszych poronien.

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadaj homocysteinę i wit D3 oraz wszystkie hormony. Ze względu na wcześniejsze poronienia.
    Polecam zrobić posiew na bakterie przed staraniami. A zamiast kwasu foliowego actifolin - przyswaja sie całkowicie , a zwykły folik tylko u części osób.
    Ogranicz kawy do 1 dziennie i do dzieła we wrześniu :-)

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tarczyca w porządku,

Alexiaa czy na te badania może mi dać skierowanie lekarz rodzinny ??

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na homocysteinę , prolaktynę , progesteron, testosteron niestety nie moze ale zapytaj o wit D3 bo nie wiem ( ja robiłam prywatnie) na pewno moze Ci dać na Tsh - ft3 i ft4 a anty tpo i anty tg musisz juz dopłacić. Rozbij sobie najwyżej na 2 cykle , najwiecej kosztuje witD3 i homocysteina - przynajmniej u mnie
    Teraz doczytałam, ze tarczyca ok a robiłaś pełna jej diagnostykę ? Czy tylko ft3 i ft4 ? Bo niekiedy te sa dobre a anty tpo i tg wyjdą zle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 18:27

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tarczyce robiłam tylko ths tak mi lekarz kazał

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ