Jak przygotować się do transferu
-
Hej! Jestem świeżo po punkcji. Z racji mojego AMH lekarz zalecił transfer w kolejnym cyklu. Wizytę na której dowiem się co i jak mam dopiero za tydzień, a w mojej głowie milion myśli. Podpowiedzcie jak będzie wyglądała stymulacja endometrium, bo o tym wspomniała pani doktor po punkcji (czas urlopowy, więc punkcję robil mi ktoś inny i takie zdawcze odpowiedzi dostałam). Ja wiem, że jest wiele różnych czynników, ale po tym wszystkim planuje też wakacje i nie chciałabym ich odwoływać z racji kolejnych ciągłych monitoringów i zastrzyków. Niby teraz tylko tabletkami mam się stymulować, ale jesteście w stanie opisać swoje przygotowania do transferu z mrożonych zarodków?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 19:36
-
Hej, do transferu podchodziłam w 2020 roku i z tego co pamiętam, to po wywołanej miesiączce brałam tabletki z estradiolem, żeby uzyskać endometrium odpowiedniej grubości. Co jakiś czas musiałam przychodzić na USG by zbadać grubość endometrium, a wizyty były ustalane na podstawie wzrostu. Gdy już grubość była odpowiednia to był umówiony termin na transfer, po którym musiałam brać luteinę. Wydaje mi się też, że przed transferem robiłam badania krwii czy wszystko jest w porządku i nic ciąży nie zaszkodzi, ale u mnie to było też spowodowane tym, że tuż przed punkcją złapałam cytomegalię.
-