Jak się przygotować do drożności jajowodów
-
Hej. Idę do Was z zapytaniem, jak się przygotować do drożności jajowodów? Będę miała robione badanie po raz pierwszy. Próbowałam wyczytać coś w internecie, ale wiadomo, każda strona mówi co innego. Wiem, że rodzaj bólu jest kwestia każdej kobiety i zależy czy jajowody są drożne czy nie.
Ale tu bardziej mi chodzi o takie kwestie: czy powinnam być na czczo? Tu raczej słabo by było gdybym musiała, bo zabieg zaplanowany mam na godz 15. Czy mam lrzyjmowac jakieś leki, też wyczytałam że zalecane jest wzięcie. Ale chciałabym zobaczyć, jak to było u was? Opowiecie mi? -
Hej. Miałam w październiku na Polnej w Poznaniu . Ja nie musiałam w żaden sposób się przygotowywać ...samo badanie trwało kilka minut , leków sama nie brałam , dostałam kroplówkę z ketonalu i to wszystko . Po zabiegu musiałam poczekać ok 1.5h , w tym czasie dostałam wypis i mogłam opuścić oddział . Aha weź ...podpaski ...ja dość mocno krwawilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 23:47
Asiekk lubi tę wiadomość
-
Nie trzeba być na czczo 😉 ja na sonoHSG wyszłam na godzinkę z pracy i wróciłam 😉 ból jest mocno indywidualny - jednych boli, innych nie. Wzięłam 2 ketonale godzinę przed zabiegiem. Mnie nie bolał, miałam lekkie plamienie tylko.
Asiekk lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
nick nieaktualnyJa akurat jestem umówiona na to badanie na 12 listopada na 6:30 rano, także lipa straszna, ale innych godzin mój kochany doktor już nie miał a muszę to zrobić przed owulacją...
Dostałam antybiotyk i ketonal do przyjmowania 2h przez badaniem... zobaczymy, napiszę po badaniu, jak to wyglądało. Lekarz mówił, że dzięki ketonalowi i antybiotykowi nie boli, no, ale wiadomo, każdy inaczej odczuwa ból...Asiekk lubi tę wiadomość
-
Szyszkaq6 wrote:Ja akurat jestem umówiona na to badanie na 12 listopada na 6:30 rano, także lipa straszna, ale innych godzin mój kochany doktor już nie miał a muszę to zrobić przed owulacją...
Dostałam antybiotyk i ketonal do przyjmowania 2h przez badaniem... zobaczymy, napiszę po badaniu, jak to wyglądało. Lekarz mówił, że dzięki ketonalowi i antybiotykowi nie boli, no, ale wiadomo, każdy inaczej odczuwa ból...
To czekam na wiadomość, po badaniu ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 22:22
-
Jestem po badaniu. Nie trzeba być na czczo ale lepiej wziąć przed badaniem leki przeciwbólowe.
U mnie okazało się, że mam tylko drożny jeden jajowodów. Drugi niedrozny. Co do dalszych postępowań, mam się umówić na kolejną wizytę, a w tym roku niestety już mój ginekolog nie ma miejsc. I znów tyle czekania ... -