Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak się przygotować do drożności jajowodów
Odpowiedz

Jak się przygotować do drożności jajowodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asiekk Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Idę do Was z zapytaniem, jak się przygotować do drożności jajowodów? Będę miała robione badanie po raz pierwszy. Próbowałam wyczytać coś w internecie, ale wiadomo, każda strona mówi co innego. Wiem, że rodzaj bólu jest kwestia każdej kobiety i zależy czy jajowody są drożne czy nie.
    Ale tu bardziej mi chodzi o takie kwestie: czy powinnam być na czczo? Tu raczej słabo by było gdybym musiała, bo zabieg zaplanowany mam na godz 15. Czy mam lrzyjmowac jakieś leki, też wyczytałam że zalecane jest wzięcie. Ale chciałabym zobaczyć, jak to było u was? Opowiecie mi?

• Monisiaa Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miałam w październiku na Polnej w Poznaniu . Ja nie musiałam w żaden sposób się przygotowywać ...samo badanie trwało kilka minut , leków sama nie brałam , dostałam kroplówkę z ketonalu i to wszystko . Po zabiegu musiałam poczekać ok 1.5h , w tym czasie dostałam wypis i mogłam opuścić oddział . Aha weź ...podpaski ...ja dość mocno krwawilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 23:47

Asiekk lubi tę wiadomość

• Kluska95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba być na czczo 😉 ja na sonoHSG wyszłam na godzinkę z pracy i wróciłam 😉 ból jest mocno indywidualny - jednych boli, innych nie. Wzięłam 2 ketonale godzinę przed zabiegiem. Mnie nie bolał, miałam lekkie plamienie tylko.

Asiekk lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat jestem umówiona na to badanie na 12 listopada na 6:30 rano, także lipa straszna, ale innych godzin mój kochany doktor już nie miał :( a muszę to zrobić przed owulacją...
    Dostałam antybiotyk i ketonal do przyjmowania 2h przez badaniem... zobaczymy, napiszę po badaniu, jak to wyglądało. Lekarz mówił, że dzięki ketonalowi i antybiotykowi nie boli, no, ale wiadomo, każdy inaczej odczuwa ból...

Asiekk lubi tę wiadomość

• Asiekk Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszkaq6 wrote:
    Ja akurat jestem umówiona na to badanie na 12 listopada na 6:30 rano, także lipa straszna, ale innych godzin mój kochany doktor już nie miał :( a muszę to zrobić przed owulacją...
    Dostałam antybiotyk i ketonal do przyjmowania 2h przez badaniem... zobaczymy, napiszę po badaniu, jak to wyglądało. Lekarz mówił, że dzięki ketonalowi i antybiotykowi nie boli, no, ale wiadomo, każdy inaczej odczuwa ból...

To czekam na wiadomość, po badaniu ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 22:22

• Asiekk Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu. Nie trzeba być na czczo ale lepiej wziąć przed badaniem leki przeciwbólowe.
    U mnie okazało się, że mam tylko drożny jeden jajowodów. Drugi niedrozny. Co do dalszych postępowań, mam się umówić na kolejną wizytę, a w tym roku niestety już mój ginekolog nie ma miejsc. I znów tyle czekania ...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ