Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak wzmocnić włosy po ciąży?
Odpowiedz

Jak wzmocnić włosy po ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 31 października, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadają mi włosy okropnie 4 miesiące po cesarce.Juz przez ponad tydzień borykam się z tym problemem.Macie jakieś skuteczne sposoby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 20:50

• Sagi Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczęły wypadać 3 miesiące po, w styczniu, i przestaly dopiero w lato… Teraz odrastają. Możesz brać suplementy, dobrze się odżywiać, ale z tego co zauważyłam, najczęściej trzeba to przeczekać. To, co nie wypadło w ciąży, teraz musi wypaść.
    Ewentualnie zbadaj krew i upewnij się, że nie masz anemii. Ale wypadanie włosów to standard po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 11:04

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie ale.... U suczek jakieś 2 miesiące po ciąży też sierść wypada, tak, że są prawie łyse. I najlepsze żywienie nic nie daje, to kwestia hormonów. A były zakusy że przecież nasze będą miały tak super, że nic im nie wypadnie ;) Potem w 2-3 miesiące znów porastają.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ