Witam wszystkich bardzo serdecznie i życzę miłego świętowania 🐣🐇
Drogie staraczki, z racji tego, że dzisiaj odwiedziła mnie baaaardzo niechciana miesiączka, postanowiłam wykonać badania hormonalne w najbliższych dniach, a że kompletnie nie wiem co do czego to bardzo prosiłabym o podpowiedź jakie badania i kiedy powinno się wykonać . Jestem z natury panikarą i strasznie się nakręcam, że na pewno wszystko wyjdzie za wysokie, albo za niskie , że na pewno moje marzenia o dzidziusiu są nie realne . Czy któraś z was może trochę mi przybliżyć, co mnie czeka w razie za kiepskich wyników ? Jak to się leczy , czy to się leczy, ile się to leczy . Tak naprawdę jestem przerażona każdymi wynikami badań i uwierzcie mi, że każdy wynik który nie znajduje się normie doprowadza mnie do ogromnego stresu , szukania w internecie co teraz ze mną będzie itd itp więc chciałabym tego uniknąć i tylko i wyłącznie skupić się na waszych radach i doświadczeniach .
Póki co mam od 4 lat zdiagnozowana " inne postaci niedoczynność tarczycy" spowodowane niskim FT4 , TSh i FT3 w normie . Od tamtego czasu przyjmuje eutyrox 25 i hormony tarczycy utrzymują się w normie .
Żałuję, że od początku dałam się wciągnąć z tabletki hormonalne, u mojej siostry podobny przypadek udało się unormować przyjmowaniem jodu .
Dlatego bardzo proszę was o wskazówki, abym przy wizycie u ginekologa chociaż trochę miala świadomość czy np dany lek jest koniecznością, czy są możliwe jakieś inne sposoby, aby poprawić parametry .
Z góry bardzo dziękuję każdej z osobna za cenne wskazówki 💚