X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jakie badania wykonać
Odpowiedz

Jakie badania wykonać

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nowa.. Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich bardzo serdecznie i życzę miłego świętowania 🐣🐇
    Drogie staraczki, z racji tego, że dzisiaj odwiedziła mnie baaaardzo niechciana miesiączka, postanowiłam wykonać badania hormonalne w najbliższych dniach, a że kompletnie nie wiem co do czego to bardzo prosiłabym o podpowiedź jakie badania i kiedy powinno się wykonać . Jestem z natury panikarą i strasznie się nakręcam, że na pewno wszystko wyjdzie za wysokie, albo za niskie , że na pewno moje marzenia o dzidziusiu są nie realne . Czy któraś z was może trochę mi przybliżyć, co mnie czeka w razie za kiepskich wyników ? Jak to się leczy , czy to się leczy, ile się to leczy . Tak naprawdę jestem przerażona każdymi wynikami badań i uwierzcie mi, że każdy wynik który nie znajduje się normie doprowadza mnie do ogromnego stresu , szukania w internecie co teraz ze mną będzie itd itp więc chciałabym tego uniknąć i tylko i wyłącznie skupić się na waszych radach i doświadczeniach .
    Póki co mam od 4 lat zdiagnozowana " inne postaci niedoczynność tarczycy" spowodowane niskim FT4 , TSh i FT3 w normie . Od tamtego czasu przyjmuje eutyrox 25 i hormony tarczycy utrzymują się w normie .
    Żałuję, że od początku dałam się wciągnąć z tabletki hormonalne, u mojej siostry podobny przypadek udało się unormować przyjmowaniem jodu .
    Dlatego bardzo proszę was o wskazówki, abym przy wizycie u ginekologa chociaż trochę miala świadomość czy np dany lek jest koniecznością, czy są możliwe jakieś inne sposoby, aby poprawić parametry .

Z góry bardzo dziękuję każdej z osobna za cenne wskazówki 💚

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ