Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jakie ćwiczenia?
Odpowiedz

Jakie ćwiczenia?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zanim zaczęłam starać się o dziecko dużo ćwiczyłam. Były to ćwiczenia intensywne i przynajmniej 2 razy w tygodniu siłowe. I dużo na brzuch. A teraz już 6miesięcy przerwy w ćwiczeniach, bo boję się tak ćwiczyć. Jakie ćwiczenia będą bezpieczne? Tym bardziej że jedno dziecko poroniłam więc jestem przewrażliwiona a już czuję że się zaniedbałam :( A w końcu ruch to zdrowie :)

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biegam, półtora roku juz :) Brzuchy tez robiłam ale odpuściłam po pewnym czasie.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Ja też odpuściłam sport w takiej mierze jak przed staraniami. W grudniu miałam laparo i od tamtego momentu przywaliłam 3kg. Kiedyś zastanawiałam się jak to będzie w ciąży i do którego miesiąca będę mogła biegać. Już widziałam siebie w streczach z taką piłeczką jak sobie delikatnie biegam, ewentualnie maszeruje z kijami... Taaaaaa!!!
    Teraz przechodzę bunt, chcę odzyskać swoje ciało i wracam do ruchu. Dzisiaj ZUMBA :) od jutro podbiegi, ale jednak nie wracam do brzuszków - ćwiczenia siłowe, brzuszki - zakazane, powodują słabsze ukrwienie endometrium, mogą przeszkadzać w zagnieżdżeniu

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ćwiczę normalnie, tak samo jak przed staraniami. treningi siłowe (w drugiej fazie cyklu robię ich mniej, ale nie rezygnuję całkowicie), do tego treningi typu Chodakowska, Mel B. itp :)

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ćwiczę z Chodakowską + czasem dodaje rower jak jest ładna pogoda, bo jestem strasznym zmarźlakiem i nie lubię marznąć :D

Czytałam kiedyś, że ćwiczenia mogą przeszkadzać w zajściu w ciążę, ale jeśli ćwiczy się od dłuższego czasu to one w niczym nie przeszkadzają :) Wiadomo później trzeba zrezygnować z niektórych, ale nawet w ciąży nie jest wskazana bezczynność :)

W zdrowym ciele zdrowy duch :) Te wyćwiczone kobiety mają łatwiej później przy porodzie i przy powrocie do dawnej sylwetki sprzed ciąży .

• susu Nowa

Wysłany: 27 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja też zastanawiam się nad ćwiczeniami fizycznymi. zawsze dużo ćwiczyłam ale od paru miesięcy nic , przez to przybrałam trochę na wadze. chciałabym wrócić do sportu ale skoro staramy się o potomstwo to zastanawiam się czy to jest dobry pomysł? najchętniej zaczęłabym biegać ale właśnie też czytałam , że biegi nie są zalecane. myślę o takim programie ćwiczeń jak "21 day fix". nie wygląda na jakiś trudny ani intensywny, tyle tylko, że ćwiczy się codziennie. może słyszałyście o nim? myślicie , że nie zaszkodzi? może ewentualnie będę robiła te ćwiczenia co drugi dzień , żeby się nie przećwiczyć ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie słyszałam o takich ćwiczeniach. uważam, że może w takiej sytuacji byłoby najlepiej zapytać się swojego ginekologa o poradę i wtedy można by spokojnie zacząć ćwiczyć jeśli nie ma się żadnych przeciw wskazań .

• kate55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie popadajcie w skrajności! Na pewno dbanie o własne cialo nie zaszkodzi ewentualnej fasolce. Tylko trzeba wszystko wprowadzać z głową. Ale wątpię, żeby któraś z Was właśnie wybierała się na maraton albo dźwigała 50kg na klatę :) nie możecie kontrolować każdej strefy życia i podporządkowywać pod starania, bo oszalejecie.

Niestety zakazać można wszystkiego: gorących kąpieli, seksu po owulacji, biegu, szybkiego marszu, ćwiczeń. Ale to są dopiero starania, więc jak restrykcyjne będziecie w ciąży? Trzeba trochę wyluzowac ;)

Poza tym niezdrowa dieta i brak ruchu powodują otyłość, a to tez jest niewskazane przy staraniach :)

Domili, Emma80, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ