Jakie ćwiczenia?
-
Hej. Zanim zaczęłam starać się o dziecko dużo ćwiczyłam. Były to ćwiczenia intensywne i przynajmniej 2 razy w tygodniu siłowe. I dużo na brzuch. A teraz już 6miesięcy przerwy w ćwiczeniach, bo boję się tak ćwiczyć. Jakie ćwiczenia będą bezpieczne? Tym bardziej że jedno dziecko poroniłam więc jestem przewrażliwiona a już czuję że się zaniedbałam A w końcu ruch to zdrowie
-
Hej dziewczyny ! Ja też odpuściłam sport w takiej mierze jak przed staraniami. W grudniu miałam laparo i od tamtego momentu przywaliłam 3kg. Kiedyś zastanawiałam się jak to będzie w ciąży i do którego miesiąca będę mogła biegać. Już widziałam siebie w streczach z taką piłeczką jak sobie delikatnie biegam, ewentualnie maszeruje z kijami... Taaaaaa!!!
Teraz przechodzę bunt, chcę odzyskać swoje ciało i wracam do ruchu. Dzisiaj ZUMBA od jutro podbiegi, ale jednak nie wracam do brzuszków - ćwiczenia siłowe, brzuszki - zakazane, powodują słabsze ukrwienie endometrium, mogą przeszkadzać w zagnieżdżeniu -
ja ćwiczę normalnie, tak samo jak przed staraniami. treningi siłowe (w drugiej fazie cyklu robię ich mniej, ale nie rezygnuję całkowicie), do tego treningi typu Chodakowska, Mel B. itpPo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualnyja ćwiczę z Chodakowską + czasem dodaje rower jak jest ładna pogoda, bo jestem strasznym zmarźlakiem i nie lubię marznąć
Czytałam kiedyś, że ćwiczenia mogą przeszkadzać w zajściu w ciążę, ale jeśli ćwiczy się od dłuższego czasu to one w niczym nie przeszkadzają Wiadomo później trzeba zrezygnować z niektórych, ale nawet w ciąży nie jest wskazana bezczynność
W zdrowym ciele zdrowy duch Te wyćwiczone kobiety mają łatwiej później przy porodzie i przy powrocie do dawnej sylwetki sprzed ciąży . -
kurcze ja też zastanawiam się nad ćwiczeniami fizycznymi. zawsze dużo ćwiczyłam ale od paru miesięcy nic , przez to przybrałam trochę na wadze. chciałabym wrócić do sportu ale skoro staramy się o potomstwo to zastanawiam się czy to jest dobry pomysł? najchętniej zaczęłabym biegać ale właśnie też czytałam , że biegi nie są zalecane. myślę o takim programie ćwiczeń jak "21 day fix". nie wygląda na jakiś trudny ani intensywny, tyle tylko, że ćwiczy się codziennie. może słyszałyście o nim? myślicie , że nie zaszkodzi? może ewentualnie będę robiła te ćwiczenia co drugi dzień , żeby się nie przećwiczyć ?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie popadajcie w skrajności! Na pewno dbanie o własne cialo nie zaszkodzi ewentualnej fasolce. Tylko trzeba wszystko wprowadzać z głową. Ale wątpię, żeby któraś z Was właśnie wybierała się na maraton albo dźwigała 50kg na klatę nie możecie kontrolować każdej strefy życia i podporządkowywać pod starania, bo oszalejecie.
Niestety zakazać można wszystkiego: gorących kąpieli, seksu po owulacji, biegu, szybkiego marszu, ćwiczeń. Ale to są dopiero starania, więc jak restrykcyjne będziecie w ciąży? Trzeba trochę wyluzowac
Poza tym niezdrowa dieta i brak ruchu powodują otyłość, a to tez jest niewskazane przy staraniachDomili, Emma80, Mmeryy88 lubią tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-