Jakie mogę brać suplementy wspomagające?
-
Witajcie. Jakie mogę brać suplementy aby wspomóc sobie zajście w ciążę?
W naszym wypadku wszystkie badania są w porządku, mamy tzw. niepłodność małżeńską. Zarówno moje jak i męża badania są w normie.
Teraz biorę kwas foliowy, Oeparol i piję olej lniany. Co mogę jeszcze brać?
Oczywiście staram się odżywiać zdrowo, jeść dużo warzyw itp. -
nick nieaktualnyWszystko zależy jaki kwas foliowy bierzesz. Na wszelki wypadek lepiej brać ten metylowany czyli np.Femibion 0
Można brać też Wit.D3+K2 w tabletkach lub w kroplach, do tego witaminy z grupy B (B12 i B6) oraz wit.E żeby było dobre endometrium.
Ja biorę jeszcze Acard, który wspomaga zagnieżdżanie, ale lepiej zapytaj lekarza czy możesz, bo on rozrzedza krew. Najlepiej go brać od owulacji aż do ewentualnej @. Czytam że wielu osobom pomógł
Miałaś może badana drożność jajowodów? -
Tak wszystko u mnie jest OK. 5 lat temu miałam usuwaną torbiel na lewym jajniku, bo leki nie dawały sobie z nią rady. Teraz, jak stwierdził lekarz, jajniki mam czyste i wszystkie badania na odpowiednim poziomie.
-
nick nieaktualny
-
Justi77 wrote:Ojej,wtrace się, ile masz lat?,pytam się bo to strasznie dlugo bez diagnozy i metody działań.
Jak cos to mogę polecic bardzo sprawdzona specjalistkę od mega trudnych przpadków.
34 lata, mąż 41. Ale to trochę wina leży po naszej stronie, bo nie jesteśmy pod stałą opieką lekarza - teraz mieliśmy 5 letnią przerwę, bo ja psychicznie nie dawałam rady... a z drugiej strony finansowo nie mogę sobie na wiele pozwolić -