X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jęczmień zielony zamiast witamin w tabletkach???
Odpowiedz

Jęczmień zielony zamiast witamin w tabletkach???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Czy któraś z Was stosuje młody jęczmień zielony? Czytam o nim, że ma bardzo dużo witamin i czasami pomaga nawet schudnąć. Opinie oczywiście są podzielone. Zastanawia mnie czy mogę zstąpić te wszystkie witaminy w tabsach na tylko ten jęczmień :)

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chętnie się coś dowiem na ten temat :)

• Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś na forum coś jest u zielarek ale jest tam tak dużo wpisów, że ciężko to tam ogarnąć. A mi chodzi dokładnie o jęczmień. Mam nadzieję, że ktoś odpisze :)

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo, że co natura dała jest lepsze niż sztuczna chemia, czytałam o nim przed chwilą, bo dopiero teraz pierwszy raz się z tym spotkałam jako jakiś suplement diety. Może i jest lepszy od tabletek. Zawsze można sobie to jakoś przeliczyć co daje Ci więcej witamin. masz skład na opakowaniu leku i w necie możesz sobie doczytać co dokładnie i w jakich ilościach zawiera ten zielony jęczmień .

• KingaK89 Nowa

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami stosuje młody zielony jęczmień. Jest on dobry dla cukrzyków, ponieważ może być alternatywą dla lekarstw przepełnionych chemią. Pomaga on w obniżeniu cukru i cholesterolu we krwi.Ponadto zawarty w nim błonnik pozytywnie wpływa na prace układy pokarmowego. Na pewno jeżeli go zaczniecie brać to wam nie zaszkodzi, ja go stosuję i czuje się dobrze. Więcej o nim możecie poczytać tutaj: http://sprobuj.to/super-foods/146-mlody-zielony-jeczmien-cena.html Ja także kupuje jęczmień z tego sklepu, mają dobrą cenę i jakość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 16:26

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ