Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Na dobry początek podsyłam mnóstwo wirusów 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Nadrobię Was pewnie jutro 😅oloska, Emka06, Agwinka, siesiepy, Victoria006, Paprota9418, oli23, SandraH.97, Anett93, ChocoMonster, Paulina666, justme, Putka2022, Rica, ANGELIKA, Beezi, Ancalime, Kil, Jagodecka lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Hej dziewczyny 😘 ja cały czas was podczytuje i trzymam kciuki 🤞
Łapcie moje ostatnie wiruski, zwalniam zaraz brzuszek więc proszę się częstować 🤰 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠siesiepy, Emka06, oloska, Victoria006, Paprota9418, SandraH.97, Anett93, ChocoMonster, Siola, Paulina666, justme, Nataliii, Pinky, agentka93, Rica, ANGELIKA, Beezi, Babova, Ancalime, Kil, Jagodecka lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Cześć wszystkim! To mój pierwszy wpis na forum, na wstępnie wszystkim Wam życzę pięknych 2 kresek na testach 🥰 Poproszę o wpisanie na 05.11. Nie nastawiam się na cuda, to drugi cykl po porodzie, o pierwsze walczyliśmy latami i człowiek już nie wierzy, że tak szybko by poszło 🙃
Powodzenia dziewczyny, grzejcie się i działajcie 😁siesiepy, Wiara Nadzieja Miłość, Nataliii, SandraH.97, ChocoMonster, Putka2022, Pinky, Beezi, Kil lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka trwały od 2016r.
04.2020 6tc 💔
03.2022 córeczka!👶
Starania o rodzeństwo od 08.2022r.
👩-PCOS, cykle bezowulacyjne, IO.❌️
🧔-✅️ -
Oloska, nie dziwię się, że czujesz niedosyt po tej wizycie pokonując tyle kilometrów 😒 Skonsultujcie się jeszcze z innym andrologiem, może bardziej się przyjrzy temu HBA. Ehh, ta wizyta to miał być impuls do zmiany stylu życia Twojego męża, a on z niej wraca zadowolony z siebie 😅
oloska lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Dzięki Namisa za dobre słowa ^^ Mój mąż też mi powtarza, że jego zdaniem to zbieg nieszczęśliwych zdarzeń, najpierw złe umiejscowienie, a za drugim razem wada płodu, ale taka niepewność w głowie jest.
W stopce wpisałam cp, bo do takie wersji się najbardziej skłaniam, ale na 100% to nie jest to potwierdzone. Do poronienia ostatecznie doszło samoistnie bez operacji ani farmakologii, a opinie lekarzy były bardzo podzielone.
Miałam plamienia od pozytywnego testu ciążowego. Beta nie przyrasała prawidłowo i skakała, ale na bardzo małych wartościach, bo maksymalnie doszła do 350. Wyniki bety miałam takie:
291, 346, 326, 350, 280, 324, 290, 304
I w związku z tym część lekarzy od razu mówiła, że przy takiej becie to nic nie ma być prawa widać. Natomiast "coś" było widać w prawym jajowodzie. Czy to ciąża nikt nie był w stanie mi tego powiedzieć.
Dopytywałam się też lekarzy, czy istnieje możliwość, aby beta raz rosła raz spadała przy dobrze umiejscowionej ciąży tylko źle się rozwijającej i w sumie nigdy nie uzyskałam odpowiedzi. Jedna lekarka coś tłumaczyła, że przy wchłanianiu zarodka może dojść do wyrzutów betaHCG, ale to nigdzie więcej nie spotkałam się z taką informacją. Może któraś z was wie coś więcej na ten temat?
Ostatecznie najbardziej skłaniam się do wersji mojego obecnego ginekologa, czyli że ta ciąża umiejscowiła się w prawym jajowodzie i to coś widoczne na usg to właśnie ona, ale bardzo wcześnie się przestała rozwijać i ostatecznie doszło do poronienia trąbkowego.
Przy drugim poronieniu staraliśmy sie właśnie zrobić badania genetyczne. Na SORze lekarz zabezpieczyl fragment jak to opisał "jaja płodowego" w soli fizjologicznej ale materiał nie nadawał się do badań genetycznych. Widocznie to co się nadawało poroniłam wcześniej.
Na przyszłość już wiem co powinnam zrobić. Mam nadzieję, że ta wiedza nigdy mi się nie przyda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 21:30
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
oloska wrote:Ja w pierwszej chwili pomyślałam, że spróbuję z siemieniem lnianym i tym wiesiołkiem porządnie, ale no, mając do wyboru nic, albo rekomendowany żel, też planuję przy nim pozostać. Pewnie z małą chwilą zamyślenia przed każdym użyciem 😉
Tak tylko podzieliłam się z Wami tym dziwnym newsem 😉😅
Spróbuj pić dużo wody, 2x tyle co normalnie pijesz. Ja wystarczy że wypije butelke wody dziennie, a piję bardzo mało to już widzę dużą różnice w ilości śluzu. Jakbym w dniach okoloowulacynych wypijała 2.5l to byłoby super, tyle że u mnie z piciem jest słabo, nie mam nawyku. Potrafię wieczorem sobie przypomnieć, że wypiłam tylko szklankę picia.oloska lubi tę wiadomość
-
Ejcie ślina szkodzi plemnikom? 🤔🤔🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
oloska wrote:
A! I co ważne. Doktor powiedział, że żel Conceive Plus upośledza ruchliwość plemników, jak i inne żele dostępne na rynku. Na moje ogromne zdziwienie powiedział, że jeśli chciałabym rozwiać tę wątpliwość, to mogę poprosić cytolab o wykonanie testu ruchliwości z tym żelem. Podobno tego typu testy były prowadzone przez andrologów. No zdziwił mnie, nie powiem.
Jestem w szoku 😮
To teraz nie wiem czy używać czy nie 😲oloska lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Ejcie ślina szkodzi plemnikom? 🤔🤔
https://www.google.com/amp/s/zdrowie.dziennik.pl/dziecko/artykuly/466464,seks-oralny-przeszkadza-w-zajsciu-w-ciaze-slina-wplywa-na-jakosc-spermy.html.amp tu jakiś pierwszy lepszy artykułWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 21:21
Lipcowa lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Oloska kurde Ci lekarze to jakaś maskara.. współczuje.. koniecznie spróbuj to skonsultować.
Chociaż wiem ze może być ciężko wyciągnąć twojego znowu do lekarza jak przecież jest tak „cudownie”.
Dziękuje za info o Fragmentacji, my będziemy powtarzać badania jakoś w listopadzie. Muszę iść po skierowanie do mojej ginekolog zagadam z nią o tej fragmentacji zobaczymy co ona powie . My robimy na NFZ do tej pory wiec nie będę wybrzydzać jak te badani wyjdą tak samo beznadziejnie wyślę męża do androloga (zapytam wtedy o nazwisko tego u którego byliście żeby go ominąć bo ja za Krakowa )
Zreszta mój akurat sam takie rzeczy ogrania bo twierdzi ze to jego „wina „ wiec stara się naprawićWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 21:24
oloska lubi tę wiadomość
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Czytoto miło Cię widzieć 😊 a i jeszcze blisko siebie testujemy. Kiedy miałaś owulację? U mnie potwierdzona monitoringiem była wtorek/środa. Którego dnia dokładnie nie umiem określić bo te dwa dni miałam mocne bóle całego podbrzusza 😊 lekarz mówił że dlatego że dużo płynu się wylało. Trzymam kciuki za Ciebie 🥰
Pik miałam we wtorek o 16, a na monitoringu stwierdzono ze środa w nocy/czwartek rano będzie. Tez nie umiem dokładnie powiedzieć bo nie miałam żadnego wyraźnego sygnału ze to już ☺️ razem będzie raźniej testować😉 super, ze zdecydowałaś się na ponowne starania po tym co cie spotkało.. mam nadzieje ze lekarz jest bardzo ostrożny i już teraz wszystko będzie dobrze 🙂EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Spróbuj pić dużo wody, 2x tyle co normalnie pijesz. Ja wystarczy że wypije butelke wody dziennie, a piję bardzo mało to już widzę dużą różnice w ilości śluzu. Jakbym w dniach okoloowulacynych wypijała 2.5l to byłoby super, tyle że u mnie z piciem jest słabo, nie mam nawyku. Potrafię wieczorem sobie przypomnieć, że wypiłam tylko szklankę picia.
Ja pije dużo, biorę wiesiołek, a i tak śluzu tyle co kot napłakał 🫠oloska lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:To chodzi tylko o wodę czy np herbata się zalicza do tego?
Ja pije dużo, biorę wiesiołek, a i tak śluzu tyle co kot napłakał 🫠ChocoMonster lubi tę wiadomość
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
ChocoMonster wrote:To chodzi tylko o wodę czy np herbata się zalicza do tego?
Ja pije dużo, biorę wiesiołek, a i tak śluzu tyle co kot napłakał 🫠
Ja nie pije herbaty ani kawy, więc mam prosta sprawę z wodą 🤣 ale zalicza się ogólnie płyny.
Tyle że herbata i kawa ponoć "odwadniają" i jak się wypije szklankę kawy czy herbaty to w to miejsce trzeba wodę później, ale czy to prawda jest to nie wiem, takie tam przeczytane, usłyszane gdzieś 😉
Edit właśnie post wyżej jest ze to mit😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 22:03
oloska, ChocoMonster lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Dobry wieczór, proszę o wpisanie na 24.11
Tyle czasu znowu czekać... 😑siesiepy lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Meggi110818 wrote:Spróbuj pić dużo wody, 2x tyle co normalnie pijesz. Ja wystarczy że wypije butelke wody dziennie, a piję bardzo mało to już widzę dużą różnice w ilości śluzu. Jakbym w dniach okoloowulacynych wypijała 2.5l to byłoby super, tyle że u mnie z piciem jest słabo, nie mam nawyku. Potrafię wieczorem sobie przypomnieć, że wypiłam tylko szklankę picia.
-
Aż poszłam po szklankę wody 💧 jak tak o tym rozmawiacie
oloska, ChocoMonster, agentka93, Niaha, Anett93, Kil lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
oloska wrote:Oj żeby to było takie proste z tą wodą... ja staram się kontrolować picie, ale zdarza mi się dokładnie tak jak Tobie, jedna szklanka na dzień. Tyle, że mnie później łapią bóle głowy, a jak mi się jeszcze jakieś nocki trafią po drodze, to już w ogóle robi się combo bólu z niespania i odwodnienia. No, także staram się pić, a jest jak jest. Chociaż picia jeszcze więcej niż 1,5-2l to chyba sobie nie wyobrażam... ale trzeba spróbować.
Może spróbuj taki bidon :
https://valetta.pl/products/transparentna-butelka-motywacyjna?variant=39886609023085&sfdr_ptcid=30150_434_684529961&sfdr_hash=196773249192f4d65ac2995c53b73d8b&gclid=Cj0KCQjw--2aBhD5ARIsALiRlwCHQRrHwl-zBtDOxNwNMmDqdXU4yOZgq3OHupbB6XjEhQp3YiIcUSgaAu9iEALw_wcB
Motywuje do wypicia całej butelki 😉
Niaha, siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Pomyśl sobie, ze przynajmniej masz datę. Ja mam tak pokręcony cykl, ze nie mam absolutnie pojęcia kiedy 🐒 przyjdzie. O siesiepy nawet nie wspomnę 🫠🫣
Siesiepy, powiem ci tak rozkminilas ten swój cykl, że zrobiłaś jakieś czaru Mary, ence pence (tak to trochę dla mnie brzmiało ) i rozbiłaś go na dwa, to ja po prostu jestem pełna podziwu 😳 oby faktycznie tak było 🤞🤞
Lipcowa, ah, nie ma to jak planować z wyprzedzeniem, przekorny zawsze ubezpieczony 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 23:20
siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!