Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Livka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Idawoll, nie wiem czy jesteś podobna do mamy, ale Ninka to Twoja kopia na pewno 😁

Dziewczyny polecacie jakiś dobry uchwyt na kubek do wózka?

Myślicie już o Mikołaju i prezentach? 🎅 My zdecydowaliśmy się na nosidło, więc 💸 od dziadków i chrzestnych pójdą właśnie na to.
    Na pewno krzesełko do karmienia I wszelkie gadżety do rd 😊 ubranka na większe rozmiary, a co do zabawek to już się zastanawiam gdzie ja to wszystko pomieszczę 😵‍💫🫣

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Legenda głosi, że wszystkie grające zabawki w którymś momencie magicznie psują się same i nigdy, ale to nigdy nie zostają naprawiane 😆

Och, te grające zabawki… ostatnio dostaliśmy taką grającą małpkę. To jest najgorsza zabawka ever i… już się chyba zepsuła 😈🫣 ups!

Co do uchwytu, to nie pomogę Ja chowam sobie kubek termiczny do torby od wózka, jest w niej taka kieszonka nawet. Ponoć mam dostać od Mikołaja taki fajny kubek z Contigo.😌

Dla małej to nie wiem jeszcze, co kupimy. Mąż chciał kupić butle z helem i balony, bo kiedyś dostała jednego i była zachwycona. Tylko nie wiem, czy od razu całą butlę warto kupować. Zobaczymy.

A powiedzcie mi, jak usypiacie maluchy w dzień?
    U nas nie ma szans na sen w dzień, tylko w wózku i broń boże żeby się zatrzymać. A jak dziś leje od rana, to mała będzie ziewać, trzeć oczka, ale nie zaśnie, choćbym nie wiem, jak bujała, kołysała, skakała na piłce. Męczarnia dla mnie i dla niej. Ratunku.

ChocoMonster lubi tę wiadomość

19.07.2023 (39+3) Ninka! 💖✨3340 gramów, 58 cm

Wysłany: 12 listopada 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam rosną te Maluchy, i jak się szybko zmieniają 🥺❤️

Temat zabawek mnie też przeraża, już mamy tego tyle, że gdzie nie siądę to mam pod ręką coś, czym mogę "zabawiać" Młodą. Muszę pomyśleć o jakimś koszu, czy czymś w tym stylu, bo teraz no, jest tego dużo, wszędzie. I też bardzo lubię polecenia zabawek od fizjomommy, super też dla starszych dzieci w rodzinie np. Generalnie cały jej instagram, wskazówki i ten spokój jest dla mnie bardzo wartościowy.
    Na święta Choco podsunęłaś mi świetny pomysł z tym nosidłem, bo jest to trochę wydatek, więc też idealna opcja, żeby babcie i ciocie zrobiły "zrzutkę" na coś, co rzeczywiście nam się przyda. Hasło o gadżetach do rd też w sumie wezmę pod uwagę, bo jakby nie było, minie trochę czasu po świętach i już będzie i na to czas 🙈

Idawoll, a może uśnie Ci w chuście, po zamotaniu? Ja w ciągu dnia usypiam tylko na cycku, chociaż już toczymy o to spanko coraz większe boje. W wózku na spacerze loteria czy zaśnie, na rękach bujając itp nie ma szans. W chuście zazwyczaj po jakiś 10 minutach pada, ale bez opcji na odłożenie, więc to czas na ogarnianie mieszkania 🙈 rozważam kupienie takiej kurtki dla dwojga, może to będzie nasza furtka do udanych spacerów.

Choco, u Was już po skoku?

ChocoMonster, Idawoll lubią tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oloska, chyba po skoku 😇 Pojawiły się nowe dźwięki, łączenie rączek, jakieś nieśmiałe początki obracania na bok i piękne trzymanie główki na brzuchu. No powiem Wam, że te nowe umiejętności wynagradzają skok. 😍 I od kilku dni nosimy już 68 z Pepco i Sinsaya, z h&m i newbie dalej 62. 😉 Stasiula urodził się spory, ale teraz jest idealnie w 50 centylu, zrobił się szczupły, ale długi. 🙈

Myślałyście już o jakimś konkretnym krzesełku i gadżetach do rd?

Idawoll lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Och, te grające zabawki… ostatnio dostaliśmy taką grającą małpkę. To jest najgorsza zabawka ever i… już się chyba zepsuła 😈🫣 ups!

Co do uchwytu, to nie pomogę Ja chowam sobie kubek termiczny do torby od wózka, jest w niej taka kieszonka nawet. Ponoć mam dostać od Mikołaja taki fajny kubek z Contigo.😌

Dla małej to nie wiem jeszcze, co kupimy. Mąż chciał kupić butle z helem i balony, bo kiedyś dostała jednego i była zachwycona. Tylko nie wiem, czy od razu całą butlę warto kupować. Zobaczymy.

A powiedzcie mi, jak usypiacie maluchy w dzień?
    U nas nie ma szans na sen w dzień, tylko w wózku i broń boże żeby się zatrzymać. A jak dziś leje od rana, to mała będzie ziewać, trzeć oczka, ale nie zaśnie, choćbym nie wiem, jak bujała, kołysała, skakała na piłce. Męczarnia dla mnie i dla niej. Ratunku.
    A może chusta? Ewentualnie zostaje spacer po mieszkaniu 🙈

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Oloska, chyba po skoku 😇 Pojawiły się nowe dźwięki, łączenie rączek, jakieś nieśmiałe początki obracania na bok i piękne trzymanie główki na brzuchu. No powiem Wam, że te nowe umiejętności wynagradzają skok. 😍 I od kilku dni nosimy już 68 z Pepco i Sinsaya, z h&m i newbie dalej 62. 😉 Stasiula urodził się spory, ale teraz jest idealnie w 50 centylu, zrobił się szczupły, ale długi. 🙈

Myślałyście już o jakimś konkretnym krzesełku i gadżetach do rd?

My mamy już krzesełko z Ikei w spadku po kuzynie Ninki. Jest „stuningowane”, bo szwagier dokupił i zamontował podnóżek, którego oryginalnie nie było.
    I ostatnio teściowa kupiła w biedrze silikonowy talerzyk i śliniak. Czy będę tego używać, to się okaże.
    Ale planuję zaopatrzyć się w jakąś książkę o RD i z przepisami - tu fajne polecajki na październikowym wątku widziałam 🤩

No i z tą chustą muszę popróbować, ale różnie jest - raz miłość, raz nie bardzo 🫣

Stasinek jakie postępy! ⭐️

Oloska - co słychać, jak tam Oliwia?😉

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    My mamy już krzesełko z Ikei w spadku po kuzynie Ninki. Jest „stuningowane”, bo szwagier dokupił i zamontował podnóżek, którego oryginalnie nie było.
    I ostatnio teściowa kupiła w biedrze silikonowy talerzyk i śliniak. Czy będę tego używać, to się okaże.
    Ale planuję zaopatrzyć się w jakąś książkę o RD i z przepisami - tu fajne polecajki na październikowym wątku widziałam 🤩

No i z tą chustą muszę popróbować, ale różnie jest - raz miłość, raz nie bardzo 🫣

Stasinek jakie postępy! ⭐️

Oloska - co słychać, jak tam Oliwia?😉
    Baaardzo dużo dobrych opinii słyszałam właśnie o tym krzesełku z Ikei. Tylko tak jak napisałaś, trzeba zamontować tam podnóżek i będzie cacy. 👍🏼 Fajnie, że jest w przystępnej cenie, a nie za 1000 zł, bo i takie widziałam ostatnio. 🫥
    Ja właśnie szukam jakiegoś fajnego podcastu o rd, zapewne Namisa (🙇🏼‍♀️) będzie miała coś fajnego do polecenia. 😁

Idawoll, Namisa lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Baaardzo dużo dobrych opinii słyszałam właśnie o tym krzesełku z Ikei. Tylko tak jak napisałaś, trzeba zamontować tam podnóżek i będzie cacy. 👍🏼 Fajnie, że jest w przystępnej cenie, a nie za 1000 zł, bo i takie widziałam ostatnio. 🫥
    Ja właśnie szukam jakiegoś fajnego podcastu o rd, zapewne Namisa (🙇🏼‍♀️) będzie miała coś fajnego do polecenia. 😁
    Dziewczyny polecały podcast „Rozgryzamy” ☺️
    Kończę audiobooka na spacerach i zaczynam to.

Co do cen, to w produktach dla dzieci jest istne wariactwo. I niestety wiele z tych drogich rzeczy to cena wyłącznie za „markę”.

ChocoMonster lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Dziewczyny polecały podcast „Rozgryzamy” ☺️
    Kończę audiobooka na spacerach i zaczynam to.

Co do cen, to w produktach dla dzieci jest istne wariactwo. I niestety wiele z tych drogich rzeczy to cena wyłącznie za „markę”.
    Oj tak, na dzieciach da się zbić fortunę. Właśnie wyszli od nas przyjaciele, ich córeczka zażyczyła sobie domek LOL od Mikołaja, koszt tego cuda to 1000 zł. 😵‍💫 No padłam jak to usłyszałam. Ja sama zauważyłam, że w ciąży wpadłam trochę w wir zakupów i kilka rzeczy było totalnie zbędnych, a wydawało mi się, że podchodziłam bardzo rozsądnie do wyprawki. U nas na przykład totalnie nie sprawdził się kokon, rożek czy tulik, połowy ciuszków typu ogrodniczki, koszule nie zdążyłam Stasiowi założyć, bo nie bardzo była ku temu okazja, a w domu stawiam na wygodę. Na szczęście istnieje Vinted. 😁

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • inome Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po starszej krzesełko safety 1st timba, i jest spoko, ładne i praktyczne. Tak szczerze do rozszerzania diety planuje na te chwilę nowy śliniak i bboxa. Mam po starszej kubek doidy, książki alaantkowe z przepisami i może jakiś nowy talerz/miskę. Sama słaba jestem w gotowanie, na początku wiele i tak idzie do kosza/brzucha taty, więc pewnie większych szalnstw nie będzie. Pamiętam, że im więcej się nagotowalam, tym większy smutek był, jak ona gardziła tym.

U nas dziś jakiś słaby dzień, niby noc niezła, dwie kupy z rana, ale slabo drzemki wchodziły, jadła też średnio, od tygodnia męczy ja kaszel, który zrobił się mokry.. nie wiem czy jakiś skok nam się szykuje? Na sama myśl o regresie snu drżę z nerwów, starsza wymaga tyle uwagi, że gdybym miała z młoda zarywać noce to chyba wyskoczę przez balkon.. ogólnie Łucja to złote dziecko, ale dziś rolę że starsza się odwróciły, normalnie boję się kłaść spac (;

Idawoll, faktycznie Ninka całkiem jak Twoja Mama, super są takie porównania <3

Co do prezentów to też korzystam z poradnika. Jako, że nosidlo już mam po starszej, kavka, to teraz zdecydowalismy się na jakichś parę zabawek na zaś.. chyba (:

Livkaz super, że u Was taka pozytywna zmiana. To jest budujące. A z drugiej strony mnie np.czasem przeraża to, że przyzwyczaiłam się do takiego spokojnego dziecka i nigdy nie wiem kiedy to się może zmienić, bo niestety z maluchami nie ma co się za bardzo do jakiejś rutyny przyzwyczajać.. choć niby temperament jest jeden i zostaje na całe życie.

Choco, nowe umiejętności są super, też zawsze sobie czytam co powinien przynieść kolejny tydzień, miesiąc i mega się cieszę, jak coś zauważam u małej..

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
    2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
    4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
    7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
    9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
    14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 %
  • Vivico Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przyszła marnotrawna koleżanka z forum. Zniknęłam bez słowa, wiem. Tyle się zbierałam,aby wrócić ,ale z każdym mijającym dniem było mi po prostu gorzej 😓
    Początek macierzyństwa trochę mnie przygniótł, chciałam odpisać i odnieść się do wypowiedzi każdej z Was,a po prostu nie dawałam rady, przychodziły kolejne strony,a moje odpowiedzi już były nieaktualne. Później w wolnej chwili podczytywałam,aż całkowicie się wyoutowałam.
    Przyjmiecie z powrotem? 🙈🥰

Namisa, Idawoll, ChocoMonster, Andelulla, Cotakoza, Wiara Nadzieja Miłość, Anett93 lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️30
    11 lat razem 👩🏼‍❤️‍👨🏻 + 🐶
    Starania o pierwszego 👶🏼

09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx

11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
    Powrót do starań 💚

🗓️ długie cykle
    23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
    25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
    28.11 beta 135,07 mIU/ml
    30.11 beta 360,25 mIU/ml
    06.12 usg pęcherzyk ciążowy
    20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
    10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
    31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
    01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
    22.03 397g zdrowego 👶🏼
    25.04 831g szkraba 🎀
    23.05 1653g 💪🏼
    21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
    14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
    01.08 3,6 słodkiej Niuni
    13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:
    Cześć dziewczyny! Przyszła marnotrawna koleżanka z forum. Zniknęłam bez słowa, wiem. Tyle się zbierałam,aby wrócić ,ale z każdym mijającym dniem było mi po prostu gorzej 😓
    Początek macierzyństwa trochę mnie przygniótł, chciałam odpisać i odnieść się do wypowiedzi każdej z Was,a po prostu nie dawałam rady, przychodziły kolejne strony,a moje odpowiedzi już były nieaktualne. Później w wolnej chwili podczytywałam,aż całkowicie się wyoutowałam.

Zastanawiałyśmy się, co u Ciebie! 😉 fajnie, że wróciłaś. 😉

Vivico lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas też powoli spływają pytania o prezenty na Mikołaja, ale ja totalnie nie wiem, co młodej by się przydało. 🙈 od ubrań nie domykają nam się szafki, więc wolę jednak zabawki. Póki co, na tapecie wszystkie gryzaki i zabawki, które można oglądać leżąc na brzuszku - od dwóch dni jest u nas totalna miłość na wędrującą ośmiornicę i Miśka tak strasznie chciałaby ją złapać, że mamy niezły ubaw. 🤣 (o ta: https://link.smyk.com/X3uT6SvV3KqbPwmv8 ). U rodziców mamy jeszcze kraba. Ma pewno chcemy dla niej projektor, bo uwielbia oglądać cienie na ścianach, a dni coraz krótsze, to będzie sobie oglądać kosmos czy gwiazdki. 😉
    Krzesełko dostaliśmy z Ikei, więc jeszcze kompletnie nie ogarniam w głowie, że trzeba by powoli myśleć o RD. 🙈 Ale zaczniemy po 6 miesiącu, więc mam plan, żeby zacząć czytać po nowym roku. 😉 w mojej głowie to dalej noworodzio 🤣🤣🤣

07.23 Misia 🩷👶
  • Livka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico, dobrze Cię widzieć! Opowiadaj co u was! Idawoll u nas to samo z tym usypianiem, tylko spacer w wózku ale w domu nie zaśnie w nim za Chiny 😂 zasypia też przy butli ale budzi się jak w zegarku po 40 minutach w ciągu dnia 🙈 czasami jak ma problem z zaśnięciem albo pada to jeżdżę z nią autem🫣

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico! Jak super, że jesteś. Czekamy na wieści, co u Was słychać 💕

Kluska - fajne projektory były teraz w biedronce - my mamy właśnie kosmos - chciałam jednorożce, ale już nie było 🫣

Livka, a jak Rozi po takim dniu śpi w nocy?

Kluska95 lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 listopada 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:

Zuza z „Szpinak robi bleee” ma podcast „Poranna Melisa” o RD, bardzo polecam i podcast i cały jej profil. Książki to oczywiście podstawa, czyli „Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety” i „Bobas Lubi Wybór”, na insta i fb profile „Szpinak robi bleee” oraz standard, czyli Alaantkowe BLW.

Namisa, oloska, ChocoMonster, Anett93 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka super że Rozi tak fajnie się zmienia i jest Ci lżej teraz, trzymam kciuki żeby każdy miesiąc by trochę łatwiejszy! 🤞
    Ja to akurat mam zupełnie inne doświadczenia - dla mnie okres noworodkowy byl łatwiejszy niż ten ostatni miesiąc. Dziecko mi wtedy naprawdę głównie spało i gdyby nie te bóle brzucha w 1 miesiącu to w zasadzie sielanka. Teraz wraz z regresem snu, ząbkowaniem i wzrostem aktywności juz jest mi trudniej - i mimo ze dalej mam naprawdę spokojne dziecko, jego osobowośc sie nie zmieniła specjalnie, to jednak okna aktywności sa dluższe a jego juz nie zadowala tylko leżenie na mamie, chce sie baawić, ogladac swiat 😅 Pobudki w nocy nie są już tylko na mleko i dalej w spanko - myślę ze godzinę każdej nocy mały spędza na leżeniu, śmianiu się i piszczeniu w dostawce 😆 Nie angażuje mnie co prawda bardziej niż podawaniem mu rąk i smoczka na półśpiaco ale jednak - nie śpię 🫣 No ale widzę też plusy - rytm dnia jest dużo bardziej ustabilizowany, drzemki regularne no i przede wszystkim coraz bardziej się rozumiemy i znamy nawzajem ☺️

Co do prezentow to u mnie w rodzinie raczej nie kupujemy sobie nic, jwsli już to mama da jakąś gotówę a siostry wyślą blika 😅 Plus że generalnie nic sobie nie kupujemy jest taki, że tego plastiku grającego u nas w domu nie ma 😆 A sama jeszcze myślę nad naszym prezentem dla Gabrysia więc chętnie się od was zainspiruje pomysłami.

Vivico ale super ze napisałaś 💚💖 Pewnie ze przyjmujemy, z otwartymi ramionami! 🤗

Choco dziewczyny juz napisały wszystkie polecajki do RD, podpisuje się! I napisze to co Dracaena u nas w wątku - pamietajcie o Vinted 😁 Kupiłam tam 3 książki od Alaaantkowe w zestawie za 4 dychy, stan idealny 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2023, 09:14

ChocoMonster, Anett93 lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:
    ❤️❤️❤️❤️!!! To teraz nie masz wyjścia, prosimy o obszerną relacje co u Was! 😘

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska, fajny pomysł z projektorem! Stasiul też lubi oglądać cienie i światełka. ☺️ Chociaż dla Stasia najciekawszą zabawką są magnesy na lodówce i czarna doniczka do kwiatów z Pepco za dychę 😆🙈 Potrafi wtedy gadać i śmiać się przez 15 minut. U nas sprawdza się też pałąk babygym, na początku Staś miał do niego stosunek mocno obojętny, ale ostatnio coraz dłużej potrafi się zainteresować, dlatego właśnie zamówiłam mu kontrastowe zawieszki i zabawki. 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2023, 10:47

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Andelulla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie książki od Alaantkowych BLW, nie wszystkie przepisy zrealizowałam przy młodym. Część pamiętam i z głowy będę robić młodej.
    Mam nadzieję, że też będzie wszystkożerna jak jej brat, bo teraz to mam ochotę się pochlastać jak towarzystwo w przedszkolu potrafi jedzenie dziecku obrzydzić.😅😁

Jadł żurek, bigos, brokuła. Teraz jest wszystko be i niedobre 🤦🤪

Jeśli mi nie będą potrzebne książki to chętnie sprzedam w świat, szkoda żeby się kurzyło.

Vivico, opowiadaj nam co u Ciebie ☺️😘

Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
    06.2017 - synek 🧒<3 (udało się w 3 cyklu starań)

22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
    23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
    28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
    02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
    06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
    16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
    27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
    28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
    20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚‍♀️🌸
    22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
    19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
    29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
    05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
    17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸

age.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ