Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaprzyjaźniłam się z niebieskimi horienami i ta owu to będzie 🔥🔥🔥🔥🤞🤞
    Pierwszy raz ruszyła druga kreska i była prawie taka ciemna jak testowa 😮 zawsze na facelle już dawno było widać ze coś się dzieje a horien biały a tu dziś taka niespodzianka :) i to chwile przed ❤️❤️❤️

Robiłam test Ok 12 na facelle były dwie takie same kreski, a zrobiłam o 18 kolejny i już ta druga była jaśniejsza a na horienie była taka bardzo blada.

Trzymajcie kciuki żeby to było to ❤️❤️❤️

Namisa, Cotakoza, ChocoMonster, Beezi, Emka06, ANGELIKA, A-6, oloska, siesiepy, Ancalime, Basniowa, Mart768, Anett93 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    dziewczyny pomóżcie. kupiłam mężowi fertistim. że do picia, że lepiej wchodzi, bo mój ogólnie do łykania tabsow to anty. i zonk. ma jakiś grejfrutowy smak, aż mu gębę wykrzywia. podrzućcie inne, podobnie działające, ale najlepiej w formie do picia a jak tabletki to żeby jedna dziennie, bo znając go zapomni dwa razy :D

Ja sama podpijalam swojemu te Fertistimy, przecież to słodkie jest jak oranżada, zero gorzkości grejpfruta :P Chyba że jakaś inna partie mieliśmy 😁

siesiepy lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kobiecy fertistim smakuje :) jest taki sztucznie pomarańczowy.

Ewiwi niech pije nie marudzi.

Masakra.. strasznie mnie to wkurza takie podejście. Ty się badasz robisz różne dziwne mniej lub bardziej bolesne rzeczy a oni nawet supli nie będą pili bo kwaśne.. wrr.. zasadzilabym takiego kopa w tyłek ze by mnie popamiętał.. to wasze WSPÓLNE starania. Potrzebne zaangażowanie jednej i drugiej strony.

Mój małż na szczęście nie ma tego problemu i sam sobie wszystko kupuje pilnuje i zażywa :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 20:57

oli23, Namisa, Emka06, natkurka, siesiepy, czarneniebo, Mart768, Anett93 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Beezi przykro mi że taka sytuacja cię spotkała 🥺😞 Szczerze nie wyobrażam sobie że miałabym kogokolwiek pytać o plany prokreacyjne, wiedząc jak delikatny jest to temat. Bo ludzie zwykle albo nie chcą i mają dość słuchania tego typu pytan, albo nie moga i tym bardziej jest to niesamowicie bolesne, albo w danym momencie nie planują bo są zajęci innymi rzeczami - we wszystkich tych sytuacjach pytanie jest totalnie niezręczne i niepotrzebne. Ja byłam trzy tygodnie po poronieniu kiedy obca kobieta z rodziny znajomego (wiem że starała się o dziecko długie lata, ponad 5 na pewno bo sama mi o tym opowiedziała) wręczała mi swoje dziecko, żartując żebym się napatrzyła to się zarażę. Było mi turbo przykro wtedy, ale nie chciałam się uzewnętrzniać obcej osobie. Nie znała mojej historii, jednak po kimś takim człowiek spodziewałby się choć odrobine większego wyczucia - na pewno sama spotykała się z takimi nieprzyjemnymi sytuacjami wielokrotnie. Najwidoczniej z czasem ludzie zapominają.
    Wiesz, nawet jeśli ktoś nie zna Twojej historii, to zadawanie pytań o dziecko jest zwyczajnie bezczelne 🫠 jak dla mnie to nawet na równi z pytaniem o zarobki. No kurczę, nie każdy chce mieć dziecko, nie każdy może mieć dziecko, a jeszcze innego na dziecko nie stać. Różne są przypadki, a czasem mam wrażenie, ze w Polsce to takie normalne pytać o dziecko, nawet jeśli nie masz żadnych głębszych relacji z rozmówcą.

Emka06, Namisa, siesiepy lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Mi kobiecy fertistim smakuje :) jest taki sztucznie pomarańczowy.

Ewiwi niech pije nie marudzi.

Masakra.. strasznie mnie to wkurza takie podejście. Ty się badasz robisz różne dziwne mniej lub bardziej bolesne rzeczy a oni nawet supli nie będą pili bo kwaśne.. wrr.. zasadzilabym takiego kopa w tyłek ze by mnie popamiętał.. to wasze WSPÓLNE starania. Potrzebne zaangażowanie jednej i drugiej strony.

Mój małż na szczęście nie ma tego problemu i sam sobie wszystko kupuje pilnuje i zażywa :))
    nie no pije, ale jak widzę jego wykrzywioną gębę :D to nawet mi go szkoda. ja piję inofem, nie dość że przezroczysty, to jeszcze jakby lekko cytrynowy. oczywiście musi opakowanie wypić, kasy szkoda :D ale tak myslę czy są inne podobne. pamietam jak kiedyś mu powiedziałam żeby pił acc optima, to jak głupi chlał :D bo mu smakowało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 21:02

Paprota9418, siesiepy lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, Choco, dokładnie. Byłam dosyć przygotowana na takie pytania, ze swoich sióstr tylko moja mama nie jest babcią, więc naciski są spore. Ale ze strony kuzynki po in vitro nigdy bym się tego nie spodziewała, łącznie z tekstami o zarażeniu. Jakby to było takie proste, to już bym była zarażona, bo sporo pracuję z dziećmi. 🤷‍♀️
    Na szczęście jestem na początku cyklu, w dość dobrym nastroju, przepracowałam już kolejny nieudany cykl i mam nową nadzieję.

Na pocieszenie mąż nam kupił bilety na te wakacje w styczniu, jak zajdę w tym czasie w ciążę to się będę zastanawiać co robić. 🤷‍♀️

siesiepy, Mart768, Anett93 lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota, działajcie 🔥🔥🔥

Paprota9418 lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo
  • Karolajnaa Nowa

Wysłany: 29 października 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przywitam się i ja, bo chociaż czytywałam regularnie październikowy wątek, to nie miałam odwagi się odezwać 😅
    Mam 31 lat, partner 33. Teoretycznie staramy się o dziecko od stycznia 2022. Teoretycznie, bo w zeszłym miesiącu zdałam sobie sprawę, że niekoniecznie robiliśmy to dobrze (owulację mam 4 dni później niż wyliczała to aplikacja, a tylko na niej polegałam). Więc gdzieś juz tam mam za sobą 10 miesięcy starań, a rozczarowań, że się nie udało troszkę więcej (cykle 23-24 dniowe), a patrząc obiektywnie jakbym dopiero zaczynała starania 🙄
    W ogóle mało o tym wszystkim wiem.
    Jest ryzyko, że mogę podpytywać o głupie rzeczy, albo troche Wam smęcić, wiec wybaczcie i najwyżej ignorujcie 😉

I szczerze trzymam za Was wszystkie kciuki, oby listopad byl szczęśliwy 🤞🧡

Paprota9418, Beezi, siesiepy, ChocoMonster, ELka, Putka2022, Mart768, Anett93, Kil lubią tę wiadomość

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi mój łyka 4 tabletki w sumie, pije czarnuszkę przy której się krzywi ale nic nie komentuje i sok pomidorowy który uwielbia :)

Beezi działaliśmy dziś popołudniu i jutro jak wrócę z nocki będziemy działać :) mam nadzieje ze pływaki zdążą się zregenerować chociaż troszkę i dadzą radę 2 razy podrząd :))

Ale jak wychodziłam do pracy na nockę to mnie oblało takie ciepło i miałam jeden ogień na policzkach może to to ? :)

Beezi lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnaa witamy i oby nie na długo ! :)
    Teraz jak już wiesz jak to u Ciebie w tym cyklu jest to na pewno uda się w najbliższym czasie ! :)
    Trzymamy mocno kciuki za Was 🤞🤞🤞

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Wiesz, nawet jeśli ktoś nie zna Twojej historii, to zadawanie pytań o dziecko jest zwyczajnie bezczelne 🫠 jak dla mnie to nawet na równi z pytaniem o zarobki. No kurczę, nie każdy chce mieć dziecko, nie każdy może mieć dziecko, a jeszcze innego na dziecko nie stać. Różne są przypadki, a czasem mam wrażenie, ze w Polsce to takie normalne pytać o dziecko, nawet jeśli nie masz żadnych głębszych relacji z rozmówcą.
    Dokładnie.. Ja kiedyś spotkałam w sklepie znajomą rodziców (wcale nie bliską) i spytała mnie kiedy moi rodzice zostaną dziadkami. Byłam w takim szoku, że osoba, której praktycznie nie znam zadała mi tak intymne pytanie, że nawet nie pamiętam co jej odpowiedziałam. Na szczęście to było przed staraniami, więc nie zabolało mnie to wtedy, ale cholernie rozwścieczyło, że zupełnie obca mi osoba ma czelność pytać mnie o takie rzeczy. Niektórzy nie mają sa grosz taktu.

ChocoMonster lubi tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki znalazlam acertin dla facetów. Ktoś może stosował?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oloska, jak po koncercie? 😎 Widzę na insta, że dużo znajomych było też było 😁

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • oloska Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418, działajcie, działajcie, trzymam kciuki 🤞😁

Siesiepy, nic nie przepraszaj, tylko szalej z mężem 😉😁

Rica, myślę, że mimo wypracowania jakiegoś cyklowego schematu, za każdym razem coś może się przesunąć, przyśpieszyć czy w ogóle nie wystąpić. Nasz organizm potrafi i czasem lubi zaskakiwać, różne czynniki mogą mieć na to wpływ. Także w sumie jedna wielka niewiadoma.

Cotakoza, ooo jaki śliczny psiak ❤️

Beezi, a jaki kierunek klepnęliście, bo chyba zapomniałam co mówiłaś. Filipiny? Jaki koszt biletów? Za mną chodzi Tajlandia w tym okresie.

Paprota9418, Cotakoza, siesiepy lubią tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Oloska, jak po koncercie? 😎 Widzę na insta, że dużo znajomych było też było 😁
    A dziękuję, super! Fajny, dość kameralny, z taką lekką, relaksacyjną atmosferą. Ja bardzo lubię koncerty, im mniejsze tym lepsze 😉

Emka06 lubi tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloska wrote:
    Paprota9418, działajcie, działajcie, trzymam kciuki 🤞😁

Siesiepy, nic nie przepraszaj, tylko szalej z mężem 😉😁

Rica, myślę, że mimo wypracowania jakiegoś cyklowego schematu, za każdym razem coś może się przesunąć, przyśpieszyć czy w ogóle nie wystąpić. Nasz organizm potrafi i czasem lubi zaskakiwać, różne czynniki mogą mieć na to wpływ. Także w sumie jedna wielka niewiadoma.

Cotakoza, ooo jaki śliczny psiak ❤️

Beezi, a jaki kierunek klepnęliście, bo chyba zapomniałam co mówiłaś. Filipiny? Jaki koszt biletów? Za mną chodzi Tajlandia w tym okresie.
    Filipiny przez Dubaj ok. 2700/os., ale kombinowaliśmy mocno, bo bilety podrożały w ostatnim czasie. Tajlandia też w planach, ale akurat jedziemy ze znajomymi, którzy chcieli Filipiny. No i my z bagażem podręcznym, duży i mały plecak.

31 & 31

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnaa wrote:
    Cześć Dziewczyny, przywitam się i ja, bo chociaż czytywałam regularnie październikowy wątek, to nie miałam odwagi się odezwać 😅
    Mam 31 lat, partner 33. Teoretycznie staramy się o dziecko od stycznia 2022. Teoretycznie, bo w zeszłym miesiącu zdałam sobie sprawę, że niekoniecznie robiliśmy to dobrze (owulację mam 4 dni później niż wyliczała to aplikacja, a tylko na niej polegałam). Więc gdzieś juz tam mam za sobą 10 miesięcy starań, a rozczarowań, że się nie udało troszkę więcej (cykle 23-24 dniowe), a patrząc obiektywnie jakbym dopiero zaczynała starania 🙄
    W ogóle mało o tym wszystkim wiem.
    Jest ryzyko, że mogę podpytywać o głupie rzeczy, albo troche Wam smęcić, wiec wybaczcie i najwyżej ignorujcie 😉

I szczerze trzymam za Was wszystkie kciuki, oby listopad byl szczęśliwy 🤞🧡
    Witaj 🍀 wpisać Cię na testowanie?

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloska wrote:
    A dziękuję, super! Fajny, dość kameralny, z taką lekką, relaksacyjną atmosferą. Ja bardzo lubię koncerty, im mniejsze tym lepsze 😉
    Ja też kocham koncerty! Niepowtarzalna atmosfera i tyle pozytywnych emocji 🤩

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak co miesiąc wysyłam ciążowe wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠 i trzymam kciuki za każdą staraczkę!✊🍀 Jak tak dalej pójdzie i moje dziecko dalej będzie rosło w tak szybkim tempie to końcem listopada/początkiem grudnia rozpakuje się i chętnie przekaże którejś z Was ciążowy brzuszek!😊 💙💗❤️

oloska, ChocoMonster, Beezi, siesiepy, Paprota9418, Emka06, Mart768, SandraH.97, Victoria006, Ancalime, Paulina666, Cotakoza, Lipcowa, Anett93, justme, Kil, Jagodecka lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • MP25 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    po porażce w październiku proszę o wpisanie mnie na 2.11 🤞🤞🤞

Ps. Wątek założony w urodziny córki może to znak 🍀😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 23:50

oloska, Beezi, siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość

8 cs - ten szczęśliwy 🤱🏻:
    25.04 - 12 dpo - Beta 37,40, Progesteron - 27,20,
    27.04 - 14 dpo - Beta 150,90, Progesteron - 31,43,
    29.04 - 16 dpo - Beta 403,60,
    02.05 - 19 dpo - Beta 1090,30, Progesteron - 21,91,
    04.05 - 21 dpo - Beta 1710,10, Progesteron - 21,33,
    08.05 - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🍀
    15.05 - 3 mm dzidzia i ❤️
    29.05 - 1,89 cm 🦄 (8w2d)
    26.06 - 6 cm
    30.06 - 6,5 cm ryzyka niskie i na 80% 👦🏻💙
    27.07 - wizyta 🍀

01.2023 - CB 💔

Historia z forum 02.2018:
    Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ