Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa dziękuje ! ❤️

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Zależy od labo i aparatu na którym pracują.
    Czyli mając testosteron na poziomie 43,96 patrzę na normy wyłącznie przy moim wyniku? Przy normie 6,00 - 82,00 nie przejęłam się poziomem testosteronu, bo to lekko ponad połowa normy, ale z kolei przy normie do 56 już byłoby to dość wysoko.

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Czyli mając testosteron na poziomie 43,96 patrzę na normy wyłącznie przy moim wyniku? Przy normie 6,00 - 82,00 nie przejęłam się poziomem testosteronu, bo to lekko ponad połowa normy, ale z kolei przy normie do 56 już byłoby to dość wysoko.
    Tak, patrzysz na normy z Twojego badania

Emka06 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:

Tak, zawsze patrzysz na normy w laboratorium czyli te które masz przy wyniku.

Emka06 lubi tę wiadomość

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Dziewczyny jak wasze nastawienie na listopad? ☺️
    Planujecie coś zmienić w dotychczasowych staraniach?
    Ciekawe pytanie! Fajnie poczytać plany innych dziewczyn, można się przy okazji zainspirować 😃

Jeśli chodzi o moje nastawienie to jest takie sobie, za to mąż uważa, że teraz na pewno się uda (co miesiąc tak twierdzi 😜). U mnie suplementacja bez zmian. Mąż stosuje z zalecenia urologa ACC Optima i widzi mega różnicę w nasieniu (nie wiem czy to zasługa ACC czy może Fertilmanu, bo to już drugie opakowanie). Od kilku dni dołożył do suplementów też Macę. Nie nastawiam się jednak za bardzo, bo mąż stosował też teraz antybiotyk i wiem jak to wpływa na nasienie. W ostatnim cyklu ❤️ były codziennie, teraz chcemy spróbować co dwa dni. Ja zaczęłam w zeszłym tygodniu ćwiczyć jogę i chcę się skupić na sobie, na zadbaniu o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne.

dominikawa, justme, oloska, Kil, czarneniebo, Lipcowa, agentka93, Anett93 lubią tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Tak, patrzysz na normy z Twojego badania
    Niby oczywiste, ale wolałam dopytać 😅

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Anett93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Zmieniamy!
    ~ Pierwszy cykl z mierzeniem temp. (w poprzednim kilka dni próbowałam xD najpierw w ustach, potem w pochwie) w ustach (chociaż mega mnie to męczy... nastawiony mam budzik na 5 i 5:05 rano i od kiedy próbuję mierzyć temp. budzę się w nocy po kilka razy... o północy, koło 2, dzisiaj jeszcze 3:33 xD masakra!)

~ Fertistim - pytanie czy cały cykl pić dwie saszetki? Jedną rano i jedną wieczorem?

~ Więcej ruchu! Ja z pracy mam 2 wejścia na siłownię/cardio a mój chce kupić karnet żebyśmy razem chodzili (wczoraj oglądaliśmy film ze ślubu kuzyna z 2012 roku - nasze początki - i kurde... tam to wyglądaliśmy xO mój to chyba z 30 kg przytył xOO trzeba to koniecznie zmienić!)

~ Na 16 jestem zapisana do diabetologa (pierwsza wizyta ever) ze względu na dziwną krzywą insulinową

~ 19 idę do nowego ginka - podobno jest super i nawet coś niecoś się na niepłodności zna =D 2 miesiące wcześniej się do niego już zapisałam xD

~ Kupiłam testy owu z horien - może w końcu się dowiem kiedy mam tą owu xD

~ W planach zapisać się do jakiegoś dobrego endo z tymi moimi wynikami =/ bo ost. to była porażka i dramat w jednym...

Super plan. Ja pije fertistim cały cykl po dwie saszetki, jedna rano, druga wieczorem :)

smoothie, Kil lubią tę wiadomość

👩30 🧔29
    👩🧔2016
    👰🤵‍♂️2020

Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙

07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
    24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
    08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
    29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
    12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
    6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
    16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
    02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
    16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
    13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
    11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
    15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
    01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
    29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
    14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷‍♀️
    18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
    25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ciekawe pytanie! Fajnie poczytać plany innych dziewczyn, można się przy okazji zainspirować 😃

Jeśli chodzi o moje nastawienie to jest takie sobie, za to mąż uważa, że teraz na pewno się uda (co miesiąc tak twierdzi 😜). U mnie suplementacja bez zmian. Mąż stosuje z zalecenia urologa ACC Optima i widzi mega różnicę w nasieniu (nie wiem czy to zasługa ACC czy może Fertilmanu, bo to już drugie opakowanie). Od kilku dni dołożył do suplementów też Macę. Nie nastawiam się jednak za bardzo, bo mąż stosował też teraz antybiotyk i wiem jak to wpływa na nasienie. W ostatnim cyklu ❤️ były codziennie, teraz chcemy spróbować co dwa dni. Ja zaczęłam w zeszłym tygodniu ćwiczyć jogę i chcę się skupić na sobie, na zadbaniu o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne.
    Ja również jestem bardzo ciekawa tego fertilmanu, mąż jest w połowie pierwszego opakowania i czekamy na efekty. Mój tez co miesiąc mówi, ze teraz to już na pewno 😂 ja mam trochę bardziej przyziemne nastawienie. I tez seksimy co dwa dni 🫡. Tez zastanawiam się nad jogą, chyba potrzebuje takiego wyciszenia.

Ten cykl odpuściłam całkowicie, ta choroba zrobiła mi jakieś spustoszenie w organizmie, a to niby tylko zwykle przeziębienie…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 11:50

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Ja również jestem bardzo ciekawa tego fertilmanu, mąż jest w połowie pierwszego opakowania i czekamy na efekty. Mój tez co miesiąc mówi, ze teraz to już na pewno 😂 ja mam trochę bardziej przyziemne nastawienie. I tez seksimy co dwa dni 🫡. Tez zastanawiam się nad jogą, chyba potrzebuje takiego wyciszenia.

Ten cykl odpuściłam całkowicie, ta choroba zrobiła mi jakieś spustoszenie w organizmie, a to niby tylko zwykle przeziębienie…

Żeby na plemniki coś zadziałało mui minąć te poand 70 dni, to okres spermatogenezy.
    U Nas też gin mi mówiła że ze to co biorę suple o witaminy to efekt będzie w cyklu za 3 miesiące, teraz jadę na tym co było wcześniej

preg.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Żeby na plemniki coś zadziałało mui minąć te poand 70 dni, to okres spermatogenezy.
    U Nas też gin mi mówiła że ze to co biorę suple o witaminy to efekt będzie w cyklu za 3 miesiące, teraz jadę na tym co było wcześniej
    Tak tak, wiem. Mąż wcześniej tez suplementował podstawowe witaminy

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Dziewczyny jak wasze nastawienie na listopad? ☺️
    Planujecie coś zmienić w dotychczasowych staraniach?

Jestem nastawiona dobrze, cieszę się że inofem spowodował, że owulacja była 5 dni szybciej w październiku więc liczę też na to w listopadzie ^^ też wydaje mi się że wreszcie ruszył prawy jajnik bo od CP właśnie działał tak mi się wydaje tylko lewy( tam czułam ból, wiem że to nie wyznaczniki) a w październiku czułam po prawej także też na plus ^^
    A jeśli chodzi o zmiany to będę "pilnować" mojej śliny 😉 nie wiedziałam wcześniej, że jest szkodliwa 🤷‍♀️ nie używaliśmy jej że się tak wyrażę "jako lubrykantu" czy coś ale nooo wiecie 😉
    I postanowiłam iść z mamą na siłownię by wprowadzić trochę ruchu...niestety mam duże problemy z wagą, nie chce się jakoś dramatycznie odchudzać ale myślę, że trochę ruchu nie zaszkodzi ^^

oloska, Anett93 lubią tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Hokus pokus, czary mary, owu nadchodź, w gotowości czeka Stary 🪄

No teraz to już na bank przyjdzie ta owu 😂

🤣 🤣 🤣

Czekam!

A tak serio to wyniki w środę rano, więc czekam grzecznie dalej sobie. I biorę się za nadrabianie Was.

Beezi lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, można mnie wpisać na 19.11.
    W poprzednim cyklu nie pękł mi w ogóle pęcherzyk po ovitrelle z którego zrobiła się torbiel i w tym cyklu możemy się starać, ale bez zastrzyku..
    W 6dc byłam na monitoringu, ale pęcherzyka brak pomimo że brałam aromek..

Muszę czekać aż torbiel się wchłonie i wtedy mamy zacząć znowu z ovitrelle.

Jakoś tego nie widzę w tym cyklu, ale nadzieja zawsze jest.

Do tego cały czas mam plamienia przez te torbiel i nie wiem jak długo one mają się utrzymywać.

Trzymam kciuki za Nas wszystkie!

siesiepy lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    🤣 🤣 🤣

Czekam!

A tak serio to wyniki w środę rano, więc czekam grzecznie dalej sobie. I biorę się za nadrabianie Was.
    Siesiepy, czy lekarz coś mówił na twoją wysoką prolaktynę? Bo widzę w stopce, że nie masz żadnych leków, jedynie bierzesz niepokalanka.

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lecimy:

Choco dużo zdrówka Ci życzę, mam nadzieję, że od wczoraj jednak czujesz się już dużo lepiej. Moja endo kazała mi najpierw odstawić seronil. Po miesiącu prolaktyna powinna spaść i zniknąć mlekotok. Jak to się nie wydarzy, będziemy robić test czynnościowy prolaktynowy i pewnie diagnozować w kierunku gruczolaka przysadki, bo już nawet babeczka od USG mi to zalecała jak usłyszała co się dzieje.

Milvaaa trzymam kciuki za Waszą walkę z poprawą wyników. :)

Ewiwi to gdzie ty sprzątałaś, w lodówce? :D Kuruj się i dużo zdrówka!

Meggi nie martw się, jak było <3 to choroba w niczym nie przeszkadza. :D

Cotakoza kurcze, oby się unormowało wszystko i psiul pożył przy Was jeszcze kilka ładnych lat. Wszystko jest możliwe. :) A co do trądziku... Po kilku latach się przyzwyczaisz. XD Nie no, śmieję się. Ale to taki śmiech przez łzy :')

smoothie cześć! Niezmiernie mi przykro że spotkało Cię to nieszczęście (z tego co zrozumiałam, nie pierwszy raz). Zapraszamy, pamiętaj, że zawsze możesz się nam tu wypłakać w rękaw, jak tylko będziesz tego potrzebować. I trzymam kciuki aby 6.11 był jednak szczęśliwy! :) O którym dokładnie Prenacaps mówisz? :D

MimiM29 trzymam kciuki aby Ci się udało spełnić obietnicę. :)

Lipcowa ja zamierzam mówić z grubej rury i obserwować, jak im się głupio robi. :)

Czytoto dokładnie... Jak będzie miało się udać to się uda i żadna choroba na to nie wpłynie.

Świstaczek witaj. :D Niepokalanek żeby zaczął działać to potrzeba minimum 3 miesiące, jeśli po tych 3 miesiącach go odstawiłaś to możliwe, że nie zdążył zacząć działać. To zioło i stety-niestety musi się rozbujać. I ja kupiłam sobie do niego wagę jubilerską, zaparzam aktualnie 0,4-0,5g, to jest 1/3 czubatej łyżeczki. O reszcie już dziewczyny napisały. :)

MonikaeS witaj! rozgość się, byle nie na długo. Niech w listopadzie dzieje się ogień. :D

justme zazdroszczę weekendu. Ja w pracy dzisiaj, ale wiele osób na urlopach to spokój w sumie jest. :) I piękna pogoda za oknem.

Ewelina wybycz się za mnie!

Kiti a wstawisz resztę wyników?

Madziq ja to jednak sądzę, że zaśniesz, jak horrory nie będą wybitnych lotów. :D

Sandra, Kamsi, dzisiaj jeszcze wcześnie, testujcie w listopadzie, a nuż wpadnie.

Niaha może to nie guzy, ale koniecznie się zbadaj. :) No i wrzuć koktajl nadnerczowy!

Newangel trzymam mocne kciuki za poprawę nasienia. Wprowadźcie jakieś suple (porównanie na pierwszej stronie oraz rozpisana lista osobno). Poza tym, czasem 0% nie oznacza, że nie znajdzie się tych kilku żołnierzyków, którzy w cudowny sposób dotrą do komórki jajowej. :)

Kamsi, z reguły dzień od piku (nie zawsze to oznacza że od pozytywu), a jak masz dwa piki, to dzień o pierwszym piku.

Kil tak, ja tak piję. :) Dwie saszetki dziennie przez cały cykl.

Paprota ja mam z SFD, w formie cytrynianu magnezu z B6 od razu. Ponoć wchłania się najlepiej ze wszystkich (ale tą samą informację znalazłam o chelacie magnezu) i jest go tam dużo.

Namisa własnie, co wchłania się lepiej. Cytrynian, Maślan czy Glicynian Magnezu? Czy lepszy będzie SFD Mag b6 Forte, czy Chela Mag B6? Patrząc na ilość i wchłanialność.

Mój plan jest w pamiętniku. :p Realizuję go już od teraz w sumie.
    Od siebie dodam, że zamierzam wybrać się jeszcze do dermatologa, bo zaniepokoiła mnie zmiana na paznokciu, która jest od dłuższego czasu, nie schodzi i na 99% nie jest krwiakiem.

ChocoMonster, Paprota9418, SandraH.97, justme, Lipcowa, Niaha, Cotakoza lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Kil Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się dziewczyny! Byłam właśnie na chat-konsultacji z endo (bo obdzwoniłam koło mojej miejscowości i terminy dopiero grudzień i to może!) i pokazałam wyniki ost. TSH FT4 i FT3 i powiedziała, że TSH za wysokie na starania o dziecko i dostałam receptę na Euthrynox N 25 1x1 =D

siesiepy, ChocoMonster, Vivico, Lipcowa, Anett93 lubią tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was cały czas ale się nie udzielam..
    wietrze głowę ❤️

Nic w listopadzie nie zmieniamy, chcemy powtórzyć badanie nasienia ale wybierzemy to manualne czy jak to się tam nazywa do tej pory było wspomagane komputerowo.

W weekend zrobiliśmy wszystko żeby za 14 dni zobaczyć ⏸ ananas oczywiście wjechał ❤️
    5.11 idę na monit 7dpo.. nie myśle, nie gdybam zobaczymy co będzie :)

A wolny dzień spędzam tak:
    E4-F0-FF5-B-D245-45-DC-9965-68-E5-C78-BE49-E.jpg

Edit: w tym cyklu jakoś wszystko jest inne.. śluz wodnisty, piękny pik na facelle ale za to nie boli jajnik :0 dziwne uderzenia gorąca, czuje ze płonę na policzkach 😮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 13:40

siesiepy, dominikawa, SandraH.97, oloska, ChocoMonster, Emka06, Beezi, Lipcowa, Niaha, Cotakoza, Anett93 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Pochwalę się dziewczyny! Byłam właśnie na chat-konsultacji z endo (bo obdzwoniłam koło mojej miejscowości i terminy dopiero grudzień i to może!) i pokazałam wyniki ost. TSH FT4 i FT3 i powiedziała, że TSH za wysokie na starania o dziecko i dostałam receptę na Euthrynox N 25 1x1 =D

A jakie miałaś tsh?
    Ja biore 3x75 i 4x50, ale ja już jestem weteranka tarczycowa 😂

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A jakie miałaś tsh?
    Ja biore 3x75 i 4x50, ale ja już jestem weteranka tarczycowa 😂
    W pamiętniku jest:

TSH: 3,65 --> 2,8 --> 2,4 --> 3.57
    FT4: 12.46 --> 12.47
    FT3: x ---> 4.23

Kil lubi tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Jemarta Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Za wysokie TSH może utrudniać zajście w ciążę, ale nie przesadzałabym ze stwierdzeniem, że jak powyżej 2,5 to od razu brak owulki. A TSH u Justme chyba już było omawiane, że coś z tym trzeba zrobić. ;)

To przepraszam Justme i dzięki Beezi za info! Tak mi się nasunęło po prostu.

Kurczę, ta moja ginekolog zbiera same "minusy" jak tak z Wami rozmawiam, aż wstyd :P Już nie będę cytować ^^""

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 13:42

justme lubi tę wiadomość

👩🏼32;
    IX 22 BMI 25.2
    XI 22 BMI 24.24
    nadciśnienie
    💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C

👨🏽33
    IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
    XII 22: kolejne bad.
    💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ