Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Paprota9418 wrote:Ja nie traktuje tego jako objaw czegokolwiek bo mam takie momenty ze najchętniej spałbym ciagle 😞
Ale oby 🤞🤞
Bardziej mnie te „rumieńce „ zastanawiają 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 22:15
Paprota9418 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Angelika trzymam kciuki! 🤞 Oby wszystko było ok!
Beezi staram się nie myśleć 🤣
Tośka ale nie wiesz czy miałaś owulację w ogóle w 16dc. Według mnie powinnaś zacząć od oceny czy masz tę owulacje i kiedy, właśnie poprzez monitoringi, zanim wdrozysz hormony które mogą ci sporo namieszać we własnych, regularnych cyklach (może się okazać że owu jest np w 18dc, 20dc a ty ją blokujesz biorąc dupka itd.). Na antykoncepcji to ciężko mówić o cyklach, jest po prostu krwawienie z odstawienia. Pogadalabym z ginem żeby w ciemno nie wprowadzali regulacji cyklu skoro nie wiedzą, jak one wyglądają. A jeśli to nie podziała to zmieniłabym lekarza. Patrz na mnie: owu w 33/34 dc, teraz w 42/43... Ale to akurat skrajne przypadki. A też poszłam po luteinę żeby zacząć brać i jakby wyniki estradiolu nie dały mi do myślenia, to bym zablokowała sobie owulację i znowu bym czekała na zbawienie. Oczywiście nie uważam że moje cykle są ok, ale tu chyba dwa nakładają się na siebie akurat.
Ewiwi mam jakiś z proactiv, w kapsułce jest 600mg więc biorę 2. 😁
Paprota oby to było to 🤞
Claire a niech działa i niech procentuje kropkiem. 😇
Jutro go wyszturcham. 💪🔥 Konkretnie i przyjemnie! Dzisiaj było szybko ale było. Potrzebuję trochę dłużej, mam ochotę. 😈
Robiłam owulaka ale mógł być mocz rozcieńczony, czekam na jeszcze jedną próbę. W każdym razie był jaśniejszy. Jeśli te testy wybarwiają się tak samo jak te chińczyki z aliexpress, to to co wstawiałam to był pik. Eh, wolałam te niebieskie Horieny, one mi ładnie pik pokazywały. 🤣 Ciekawe co wyjdzie na tych wynikach badań i rano na owulaku. Na razie oznaczyłam sobie w apce dodatni owulak dzisiaj.
Jak to nie będzie to to się chyba popłaczę. 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 22:15
ANGELIKA, Paprota9418, Beezi lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Angelika trzymam kciuki! 🤞 Oby wszystko było ok!
Beezi staram się nie myśleć 🤣
Tośka ale nie wiesz czy miałaś owulację w ogóle w 16dc. Według mnie powinnaś zacząć od oceny czy masz tę owulacje i kiedy, właśnie poprzez monitoringi, zanim wdrozysz hormony które mogą ci sporo namieszać we własnych, regularnych cyklach (może się okazać że owu jest np w 18dc, 20dc a ty ją blokujesz biorąc dupka itd.). Na antykoncepcji to ciężko mówić o cyklach, jest po prostu krwawienie z odstawienia. Pogadalabym z ginem żeby w ciemno nie wprowadzali regulacji cyklu skoro nie wiedzą, jak one wyglądają. A jeśli to nie podziała to zmieniłabym lekarza. Patrz na mnie: owu w 33/34 dc, teraz w 42/43... Ale to akurat skrajne przypadki. A też poszłam po luteinę żeby zacząć brać i jakby wyniki estradiolu nie dały mi do myślenia, to bym zablokowała sobie owulację i znowu bym czekała na zbawienie. Oczywiście nie uważam że moje cykle są ok, ale tu chyba dwa nakładają się na siebie akurat.
Ewiwi mam jakiś z proactiv, w kapsułce jest 600mg więc biorę 2. 😁
Paprota oby to było to 🤞
Claire a niech działa i niech procentuje kropkiem. 😇
Jutro go wyszturcham. 💪🔥 Konkretnie i przyjemnie! Dzisiaj było szybko ale było. Potrzebuję trochę dłużej, mam ochotę. 😈
Robiłam owulaka ale mógł być mocz rozcieńczony, czekam na jeszcze jedną próbę. W każdym razie był jaśniejszy. Jeśli te testy wybarwiają się tak samo jak te chińczyki z aliexpress, to to co wstawiałam to był pik. Eh, wolałam te niebieskie Horieny, one mi ładnie pik pokazywały. 🤣 Ciekawe co wyjdzie na tych wynikach badań i rano na owulaku. Na razie oznaczyłam sobie w apce dodatni owulak dzisiaj.
Jak to nie będzie to to się chyba popłaczę. 🤪siesiepy, Emka06 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Wlasnie! Mnie w robieniu owulaków denerwuje ten mocz, który czasem jest praktycznie biały, pomimo ze dwie godziny przed nie pije ani nie sikam. A później mam wrażenie, ze wyniki tych owulakow są przekłamane 🥴
A daj spokój. 🤪 Przy dobrych owulakach to idzie przezyc ale te są jakieś dzikie. 🙈
PS wylicytowałam dwa opakowania Concieve plus z aplikatorami za około 15zl sztuka. 🤣Anett93, Niaha lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
siesiepy wrote:A daj spokój. 🤪 Przy dobrych owulakach to idzie przezyc ale te są jakieś dzikie. 🙈
PS wylicytowałam dwa opakowania Concieve plus z aplikatorami za około 15zl sztuka. 🤣
Ależ zdobycz! To na dobrą wróżbę i oby się już nie przydały 😎siesiepy lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Wlasnie! Mnie w robieniu owulaków denerwuje ten mocz, który czasem jest praktycznie biały, pomimo ze dwie godziny przed nie pije ani nie sikam. A później mam wrażenie, ze wyniki tych owulakow są przekłamane 🥴
siesiepy lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Jak cos to z chęcią rozdam wraz z ciążowymi wiruskami. 😇♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Emka06 wrote:O właśnie, to mnie właśnie zniechęca do owulaków, że mimo przerwy w piciu mocz ma różną intensywność i te owulaki przez to wychodzą różnie.
Dlatego o dziwo najlepiej wychodzi mi z drugiego sika zawsze. Jakiś taki najbardziej skoncentrowany, bo często pierwszy sik jest o 7 i idę spać dalej do ok 9. 🙈♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Emka06 wrote:O właśnie, to mnie właśnie zniechęca do owulaków, że mimo przerwy w piciu mocz ma różną intensywność i te owulaki przez to wychodzą różnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 22:44
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
siesiepy wrote:Dlatego o dziwo najlepiej wychodzi mi z drugiego sika zawsze. Jakiś taki najbardziej skoncentrowany, bo często pierwszy sik jest o 7 i idę spać dalej do ok 9. 🙈
siesiepy, ChocoMonster lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
ChocoMonster wrote:Teoretycznie PIK powinien wyjść z każdego moczu (jeśli nie pijemy 2h przed ani nie sikamy), ale nie wiem czy tak jest.
Emka to faktycznie ciężko. To chyba bym sikała po powrocie do domu albo po dojściu do pracy. To też trochę czasu mija, akurat może "bezpiciowego". 🤔♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Emka06, Paprota9418, ChocoMonster lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
ChocoMonster wrote:Idzie jesień, zmiana czasu, więc to tez może mieć wpływ na nasze samopoczucie. Oczywiście nie studzę Twojej nadziei, ale wiadomo, ze jesienna aura sprzyja zmęczeniu. Tez jestem zmęczona życiem ostatnio, mogłabym spać albo leżeć non stop, ale zrzucam to na jesień.
Oczywiście dlatego na zmęczenie aż nawet nie zwracam uwagi jak na to ze ciagle mnie pala policzki 🔥😮
Staram się nie robić sobie nadzieji
Narazie mega osiągnięciem będzie prog 7dpo powyżej 10 i z tego już się będę cieszyć
oloska, Anett93 lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Emka to faktycznie ciężko. To chyba bym sikała po powrocie do domu albo po dojściu do pracy. To też trochę czasu mija, akurat może "bezpiciowego". 🤔
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Emka, mam to samo, tylko pracuję 8-18. 🤦♀️ Wstaję przed 7, w pracy nie mam warunków, po powrocie do domu zazwyczaj nadrabiam niedobory płynów. W tym tygodniu planuję robić koło 19 jak wracam z pracy, zazwyczaj się udaje te 1,5h bez sikania i picia. Ale np. dzisiaj wyszedł mi straszny bladzioch, mimo że warunki zachowałam lepiej niż wczoraj, bo byłam w domu. 🤷♀️ Owu prawdopodobnie w weekend, to też powinnam mieć warunki, żeby zatestować 2xdz. Działam z Facellakami, ale dopiero się uczę. W poprzednim cyklu zaczęłam za późno i nie wylapałam piku.31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Paprota, oby to jednak było to. Kiedy idziesz na proga? 🤞
Siesiepy, działajcie 🔥
My się jutro wybieramy na jakieś wieczorne wyjście, o ile mąż po 32h w pracy będzie w stanie wyjść z domu jeszcze. Jak nie, to coś zamówimy i poświętujemy w domu. 🎉🥂siesiepy, Anett93, Paprota9418, ChocoMonster lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
ChocoMonster wrote:No nie wiem, mam wrażenie, że nawet Facellaki nie dają radę przy takim moczu 🤦♀️😵💫
Ależ zdobycz! To na dobrą wróżbę i oby się już nie przydały 😎siesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:Hahahha zaraz będzie oddawać bo nie będą potrzebne jak będą dwie krechy🤣
😎 Obyyy!♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Victoria006, MP25
kciuki na pokładzie ✊🏻
justnow
Postanowiłaś wytrzymać do czwartku czy jednak testujesz jutro? 😏🫣🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Beezi wrote:Emka, mam to samo, tylko pracuję 8-18. 🤦♀️ Wstaję przed 7, w pracy nie mam warunków, po powrocie do domu zazwyczaj nadrabiam niedobory płynów. W tym tygodniu planuję robić koło 19 jak wracam z pracy, zazwyczaj się udaje te 1,5h bez sikania i picia. Ale np. dzisiaj wyszedł mi straszny bladzioch, mimo że warunki zachowałam lepiej niż wczoraj, bo byłam w domu. 🤷♀️ Owu prawdopodobnie w weekend, to też powinnam mieć warunki, żeby zatestować 2xdz. Działam z Facellakami, ale dopiero się uczę. W poprzednim cyklu zaczęłam za późno i nie wylapałam piku.
W tym cyklu nie testuję, ale mam zawsze w czasie owulacji charakterystyczne kłucie jajnika, więc mniej więcej mogę określić jej czas. I akurat teraz tak mnie kłuje. Dziś 14 dc, więc można by rzec, że książkowo 😂 W tym cyklu ❤️ co drugi dzień. Maraton rozpoczęliśmy w 9dc, więc dzisiaj daliśmy sobie spokój, ale jutro poprawimy 🔥
Mąż wczoraj do mnie: wiesz co dziś za dzień?
Ja: nie 🤔
On: drugi dzień abstynencji 😈
Tak więc chłop sobie wziął do serca moją wizję na ten cykl 😂siesiepy, Anett93, Beezi, oloska, Claire, Niaha, Vivico lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”