Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kąpiel a ciąża
Odpowiedz

Kąpiel a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, od około tygodnia podejrzewałam u siebie ciążę. Zrobiłam łącznie 10 testów, z czego część była pozytywna po jakimś czasie, wczoraj wyszły mi 2 kreski z popołudniowego moczu (te testy wyszły od razu).
    Jednak zrobiłam sobie wieczorem gorącą kąpiel by się zrelaksować. Po zakończonej kąpieli, z pół godzinki później dostałam jasnoczerwonego plamienia, które przerodziło się w miesiączkę.
    Dzisiaj jest jej bardzo dużo.

Czy gorąca kąpiel mogła doprowadzić do poronienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 13:06

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorąca kąpiel rozluźnia a więc mogła spowodować nadejście @. powodzenia w nowym cyklu ;)
    a testy, które wychodzą pozytywne po upływie 10 minut są nieważne i najczęściej fałszywie dodatnie.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Twoim zdaniem, gdybym była w ciąży to kąpiel by w tym nie przeszkodziła?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zdrowej, prawidłowej ciąży, kąpiel w normalnej temperaturze nie przeszkadza. no chyba że 45 stopni było, no to może porządnie macicę rozluźniać

PrzyszłaMamuńka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było mi zimno, więc kąpiel była gorąca. Nie umiem powiedzieć ile stopnia miała. Nawet do głowy mi nie przyszło, że to może mieć wpływ na ewentualną ciążę. Dziękuję za odpowiedź :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ