X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kariotyp - inwersja pericentryczna chromosomu 9
Odpowiedz

Kariotyp - inwersja pericentryczna chromosomu 9

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gwiazdka86 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć , Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych w 6tc. Zdecydowaliśmy się z mężem wykonać badanie kariotypów. Mój wynik : kariotyp prawidłowy żeński , ale jest tez adnotacja: obecna inwersja pericentryczna chromosomu 9, dziedziczny wariant polimorficzny bez konsekwencji klinicznych. Nie konsultowąłam jeszcze tego wyniku z genetykiem, ale w internecie przeczytałam że ta zmiana może powodować problemy z donoszeniem ciąży i płodnością. Czy któraś z was ma może podobny wynik , a mimo to doczekała się zdrowego maluszka? Dodam że u męża badanie wykazało prawidłowy kariotyp.

Starania od 09.2018
    05.2019 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
    07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ