X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Karmienie a próby zajścia w ciążę
Odpowiedz

Karmienie a próby zajścia w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to że okres wrócił mi już kilka miesięcy temu oznacza że pomimo karmienia piersią mam normalne szanse na zajście w ciążę czy to karmienie może jednak jeszcze w jakoś sposób mi to utrudniać?

• ita88 Nowa

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli cykle masz normalne tzn że spokojnie możesz próbować. Co prawda nie każdej się udaje, ale karmienie nie powinno przeszkadzać w normalnym zachodzeniu w ciążę. Piszą o tym na mataja.pl i hafija.pl

• majamia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy karmieniu jest bardzo rozne. Mimo regularnych cykli, dziewczyny nie zachodzą w ciążę, dopoki nie odstawią dzieciaczka, a inne nawet @ po porodzie nie dostana, a od razu dwie kreski na tescie.
    Nie ma zaleznosci, bo organizm sam wie, co robi - on musi dac rade wykarmic tego przy piersi i tego w brzuszku.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola a Twoje cykle są owulacyjne? Sprawdziłaś to? Ja pierwszy @ po porodzie karmiąc piersia dostałam w maju (gdy maly skończył pół roku) Od tego czasu @ były regularne ale cykle bezowulacyjne, dopiero w sierpniu była pierwsza owulacja i w drugim owulacyjnym cyklu udało sie zajść w ciazę (cały czas kp)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie sprawdzałam czy są owulacyjne. Miesiączkę mam od grudnia, a teraz był pierwszy cykl starań.
    StyczniowaNadzieja widzę że masz Malucha w domu i kolejne w drodze :) Nie obawiasz się jak to będzie:)? Mój Synek ma 14 miesięcy i trochę przeraża mnie myśl o tym jakby to było jakbym teraz zaszła w ciążę i urodziła jak miałby około 2 lata... Boję się że nie ogarnę...:) A jak radzisz sobie będąc w ciąży i opiekując się jednocześnie Synkiem?
    Majamia, a u Ciebie jak to było? Bo widzę że urodziłaś drugiego Synka jak pierwszy miał właśnie 2 latka. Ciężko było to ogarnąć;)? No i widzę że trzecie w drodze:)

• majamia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola miala pomoc w postaci babc. Chociaz drugi syn byl mniej wymagajacy, niz pierwszy. Szybko wszystko dalo sie rade ogarnac.
    Teraz trzecie w dordze i licze, ze tez malo wymagace bedzie :P

syn 03-2014 <3
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam odpowiedź na swoje pytanie- dwie piękne kreski na dzisiejszym teście :D Pierwszy cykl starań :D

majamia, Marietta lubią tę wiadomość

• majamia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) gratulacje :) i powodzenia :)

syn 03-2014 <3
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super! Gratuluje!!! Co do mnie to jakos obaw nie mam , a nawet z każdym miesiącem mniejsze bo widze że synek jest coraz bardziej rozumny i usłuchliwy. Co do opieki teraz to mały chodzi do złobka (pierwszy dzień żłobka to był dzień pozytywnego testu. O jaki ja miałam dylemat czy go poslać do złobka, ale dobrze sie stało bo na początku były problemy z ciazą, szpital itp), ale jak zostaje w domu to super sobie radzimy, on wie ze mama go nie podnosi i jak chce na kolanka to sie musi sam wyspinać, na spacer jak idziemy to też z 2 piętra schodzi sam za rączke i jak wracamy to też sam idzie, wszystkiego pięknie sie nauczył. Od czerwca rezygnujemy ze złobka wiec będe miała 2 w domku, ale jestem dobrej myśli :D

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobny problem. Staramy sie od stycznia. Cykle poki co bezowulacyjne i nieregularne (ok 50 dniowe) :( karmie piersia corke 13 msc. O pierwsza ciaze staralismy sie 5 lat, mam jeden jajowod i spore problemy hormonalne... nie licze na szybkie zajscie ale nadzieje mam.

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za ten post. Ja też kp moja 20 miesięczna córkę okolo 3-5razy na dobę i podjęłam próbę starania się o kolejne...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ