X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne kiedy i jakie badania- świeżynka
Odpowiedz

kiedy i jakie badania- świeżynka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja jestem początkująca w tych tematach i mogę polegać tylko na tym co mówi lekarz a teraz mam też i was.
    Każda z was mówi o jakiś badaniach a moja lekarz powiedziała, że jak po roku nic nie będzie wychodzić to wtedy będziemy robić badania. Ale może powinnam pomyśleć i mieć pewność, że jest wszystko oki i nie tracić czasu bo 30 latek mam już na karku. Podpowiedzcie jakie badania i kiedy powinnam o nich pomyśleć? a może powinnam poczekać rok?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Rybka810 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich doświadczeń to na 100% powinnaś sprawdzić, czy nie masz problemów z tarczycą.
    A jeśli chodzi o inne badania, to sama jestem ciekawa, co nam podpowiedzą bardziej doświadczone koleżanki ;)

PS Ja w tym roku kończę 31 lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 14:41

• freya Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :)
    Ja żałuję, że dopiero po roku starań poszłam do lekarza i zaczęłam się badać, w innym wypadku już może miałabym dzieciaczka. Polecam zrobić TSH, prolaktynę i progesteron ok 7 dni przed okresem :)

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • youstyna Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, żeby popróbować troszkę, a jak nic z tych prób nie będzie to dopiero robić badania. Może nie po roku, bo to dość długi okres czasu, ale po 3 miesiącach.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ