X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kiedy zgłosić się do szpitala
Odpowiedz

Kiedy zgłosić się do szpitala

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alineczka Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w pierwszym trymestrze ciąży dokładnie 6 tydzień, od niedzieli mam okropne mdłości i wymioty, nie potrafię nic jeść z piciem też problem bo nawet jak się napije wody to od razu wymiotuje moja waga przed wymiotami to 54 kg aktualnie 51 kg. Nie wiem co mam robić bo wizytę u ginekologa mam za tydzień w czwartek nie wiem czy czekać na wizytę czy jechać do szpitala boje się że jestem już odwodniona bo pije naprawdę bardzo mało i nie jestem w stanie pić więcej czuje się też osłabiona i kręci mi się lekko w głowie, co robić ? Dajcie jakieś rady

• Alineczka Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up

• Alineczka Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co według was powinnam zrobić ? Czekać na wizytę tydzień czy jechać dzisiaj do szpitala?

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alineczka wrote:
    Hej dziewczyny, jestem w pierwszym trymestrze ciąży dokładnie 6 tydzień, od niedzieli mam okropne mdłości i wymioty, nie potrafię nic jeść z piciem też problem bo nawet jak się napije wody to od razu wymiotuje moja waga przed wymiotami to 54 kg aktualnie 51 kg. Nie wiem co mam robić bo wizytę u ginekologa mam za tydzień w czwartek nie wiem czy czekać na wizytę czy jechać do szpitala boje się że jestem już odwodniona bo pije naprawdę bardzo mało i nie jestem w stanie pić więcej czuje się też osłabiona i kręci mi się lekko w głowie, co robić ? Dajcie jakieś rady

Hej, musisz sama zdecydować ale ja bym jechała do szpitala na Twoim miejscu. Zrobią badania i podadzą może kroplówkę. Powiedz, że boisz się o dziecko, bo wszystko zwracasz, wszystkie płyny i czujesz się bardzo osłabiona a nie chcesz zrobić dziecku krzywdę.

Lolka997 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Lolka997 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za szczerość, ale…
    Przeczytaj jeszcze raz to co napisałaś i pomyśl samodzielnie co będzie ODPOWIEDZIALNĄ decyzją- zostanie w domu i dalsze pozbawianie się jedzenia, nawodnienia i wszystkich niezbędnych elektrolitów czy jazda do szpitala i ratowanie Twojego jak i dziecka zdrowia.

Oby szybko przeszło- dużo zdrowia!

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ