X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kochane teściowe czyli temat nie na temat :D
Odpowiedz

Kochane teściowe czyli temat nie na temat :D

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pomyslalam o wątku, który teoretycznie nie ma wiele wspólnego ze staraniem się czy ciążą, ale może być oderwaniem od tematów głównych. Chodzi o "kochane"mamusie waszych partnerów. Zdenerwowała cię setną radą podczas starań o dziecko ? Przekroczyła granicę dobrego smaku pytając o wasze intymne sprawy ? A może ciągle wtrąca się do wychowania twojego dziecka ? Wszystko i nic czyli możecie ponarzekać, dzielić się historiami, setny raz przekląć pod nosem jej imię :p

Ja aktualnie jestem po soczystej wymianie zdań dotyczącej próby kontrolowania przez nią naszego życia. Oczywiście jestem zła,niedobra, nic nie chcę jej mówić (hmm moze gdyby każdego nie krytykowała to bym chciała:p), nie sączę z nią kawki słuchając jej dobrych rad dotyczących mojego życia, nie przytakuję wtedy co trzeba No i oczywiście smiem mówić wprost ;D ogolnie jestem tak niegodną synową, że nie doceniam tej dobroci serca włożonej w inwigilację każdego naszego kroku,że biedna prawie wyszla z siebie i stanęła obok. Powiem wam, bardzo miła niedziela 🤣 co tam u was ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 23:28

ckai43r80uurljcv.png
  • Mia88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja nie mam jeszcze dzieci ale nie mam chyba aż takiej złej teściowej bo do innych synowych jakoś się nie czepia za bardzo. Mieliśmy swego czasu przeprawę z pytaniami kiedy dzieci ale skończyło się w momencie kiedy mąż powiedział że może powinna pomyśleć że nie każdy może mieć dzieci i że ktoś może mieć problem. Było oczywiście pytanie czy to z mojej winy ale powiedział że raczej to z jego strony i wtedy był szok ale później cisza. Wysłała nam w paczce jakieś modlitwy, różańce i książeczki religijne... To było jakieś dwa lata temu i od tamtej pory nie ma w ogóle tematu.
    Także chyba mam szczęście bo oprócz tego że nie mam o czym z nią gadać to nie mogę narzekać 😅
    Postanowiłam się odezwać bo uważam że to ciekawy wątek, może ktoś jeszcze zechce podzielić się swoimi przejściami 🙂

Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
    ~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
    ~brak decyzji, wiele przeciwności
    ~grudzień 2022 wracamy do kliniki
    ~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się :(
    2x IUI: luty❌ marzec ❌
    IVF stymulacja z gonalem
    06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
    11.06 transfer ❌
    Mamy ❄❄

- drożność OK
    - adenomioza
    - obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teściową mam w dupie i ona mnie też, ale za to teściu 😲😤😱😳😵 wszędzie musi wpier....č swoje trzy grosze i zawsze o jedno zdanie za dużo... serio,gdyby mógł to by chyba spał pod naszymi drzwiami....🤐💩🤢na szczęście mamy do nich 100km a izolacja społeczna ostatniego roku dała nam odetchnąć. Wygadałam sobie, jest mi lepiej. Pozdrawiam wszystkie dobre synowe 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: