komu ovu zle wyznaczyl owulację?
-
nick nieaktualny
-
Mi juz dwa razy zle wyzznaczyl - w tym w jednym cyklu w ktorym gin potwierdzil mi owulke 6 dni przed owulka w programie
Program najpredzej moze nam pomagac w oserwacji ..a co do jego wyliczen..hmm.. to tylko programvanessa lubi tę wiadomość
-
Ja się ze zdaniem ovu nie liczę. Byłam na kursie NPR, od 4 lat obserwuję (z przerwami w niektórych cyklach)swoje ciało i to co mi zazwyczaj pokazuje ovu mija się z tym co ja wnioskuję. Ogromnym minusem ovu jest to, że nie ma do wyboru rodzajów śluzu gorszej i lepszej jakości i nie można zaznaczyć szczytu objawu śluzu a to jest jedna z najważniejszych oznak płodności.
Myślę, że nie ma co ufać ovu trzeba też kierować się własną intuicją i swoimi obserwacjami, odczuciami.rybka, Szyszka1 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Mi juz dwa razy zle wyzznaczyl - w tym w jednym cyklu w ktorym gin potwierdzil mi owulke 6 dni przed owulka w programie
Program najpredzej moze nam pomagac w oserwacji ..a co do jego wyliczen..hmm.. to tylko program
No właśnie to tylko program/maszyna a każda kobieta jest inna. -
nick nieaktualnymartyna1989 wrote:Hej zastanawiam się jak to jest z tym wyznaczaniem owulacji, komu ovu zle ja wyznaczył... Pytam bo mi się coś nie zgadza i nie wiem na ile wierzyć programowi
a kto wierzy OF
to bardziej miejsce do spotkań towarzyskichvanessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MalutkaEve wrote:no ba
a z resztą co ma być to będzie
hihihihivanessa, MalutkaEve lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MalutkaEve wrote:taaaaa, vanesska Ty wpadaj do nas na wieczornicę tam tylko takie sprawy wino sex wino sex
MalutkaEve, vanessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pytam bo przy cyklach około 28 dni ovu wyznaczyło mi w tamtym miesiącu owulke dopiero w 18 dc i lutealna wyszła mi tylko 9dni... Według mnie jednak badając szyjkę i obserwując śluz owi miałam wcześniej bo miedzy 13 a 15 dniem i się zastanawiam czy realna taka roznica
rybka, vanessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymartyna1989 wrote:Pytam bo przy cyklach około 28 dni ovu wyznaczyło mi w tamtym miesiącu owulke dopiero w 18 dc i lutealna wyszła mi tylko 9dni... Według mnie jednak badając szyjkę i obserwując śluz owi miałam wcześniej bo miedzy 13 a 15 dniem i się zastanawiam czy realna taka roznica
rybka lubi tę wiadomość
-
Asta wrote:Vanessa prowadzisz może dodatkowo wykres na enpr.pl ? Z tego co się orientuję to tam można spokojnie wprowadzać własne oznaczenia dla śluzu oraz oznaczać szczyt śluzu i szczyt szyjki.
Nie, nie prowadzę tam wykresu, ale dodatkowo prowadzę sobie w zwykłym zeszycie i tego się trzymam co tam se nabazgrole i tam mam czarno na białym bez niejasności. -
martyna1989 wrote:Hej zastanawiam się jak to jest z tym wyznaczaniem owulacji, komu ovu zle ja wyznaczył... Pytam bo mi się coś nie zgadza i nie wiem na ile wierzyć programowi
Ja prowadziłam obserwacje na ovu przez 2 cykle i w obu tych cyklach ovu źle mi wyznaczyło owulację. -
hmm, mnie temat frapuje w tym konkretnym cyklu, bo było tylko jedno, jedyne bidne serduszko i mi sie zdawało, że własnie bliziutko owulacji wg śluzu, bólu jajnika i mojej prywatnej statystyki, natomiast program wyznaczył mi na dużo póxniej owulkę i się zastanawiam, czy jest szansa, że się pomylił, bo tylko wtedy jest jakakolwiek szansa... Więc licze na promyk nadziei - na pomyłkę! ale to mój pierwszy cykl po porodzie, musiałam rok czekac na jego powrót... a ze staraniami mi spieszno...
-
Mi źle wyliczył więc sobie ręcznie odznaczyłam. Apka w telefonie i moje pomiary lepiej wyglądają, nie potrzebnie chyba premium sobie wykupowałam
-