Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Konflikt serologiczny.
Odpowiedz

Konflikt serologiczny.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Chodzi mi po głowie problem mały, bo sporo czytałam o tym i nie wiem co myśleć.
    Mój narzeczony ma A rh+ ja 0 rh-, staramy się o dzidzię od bardzo długiego czasu. Ponoć przy grupie krwi 0 jest duże prawdopodobieństwo o bezpłodność. Poroniłam 2 razy, za 1 razem dostałam zastrzyk immu coś tam. Za 2 razem po długim czasie się zorientowałam że poroniłam (w szczegóły wchodzić nie będę) Nie byłam u lekarza czy w szpitalu. Boję się że mogę być bezpłodna.
    Wiem, powinnam iść do lekarza z tym, ale powiedzcie czy i jakie badania powinnam zrobić? O co zapytać. Lekarze w moim mieście są dosyć nieudolni lub usta mają zamknięte na kłódkę i nic nie powiedzą.
    Poradźcie.
    Pozdrawiam.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, przede wszystkim znajdź "normalnego" lekarza albo od razu idźcie do lekarza, który zajmuje się leczeniem niepłodności. Powinnaś drążyć temat dlaczego miałaś 2 poronienia.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • coliberek Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli za pierwszym razem dostałaś immunoglobuliny to bardzo dobrze. Dzięki temu każda następna ciąża nie będzie tak narażona jakby to było bez immu. Jednak koniecznie powinnaś się przebadać, żeby zlokalizować przyczynę tych poronień. Przykro mi, ze musiałaś to przeżyć.

PS też mam 0 rh- :)

2nn3csqvwi8lghtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kochana ja mam A rh- a moj maz 0 rh+, po pierwszym poronieniu dostałam immunoglobuline anty-D , ale chyba nic to nie dało bo znow poroniłam. a tak ogolnie to staram sie juz 26 miesiecy. niedawno zrobiłam sobie hormony, tobie tez to radze, zobaczysz w tym kierunku czy wszystko jest ok. powodzenia zycze i trzymam kciuki :)

• Kasha Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za poradę. Najpierw wyszukam dobrego lekarza i skorzystam z Waszych rad.
    Pozdrawiam

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ